0-1. Bélxica colócase primeira de grupo

A selección belga venceu a Inglaterra por 0-1 e verase as caras con Xapón en oitavos de final

Un lance del Inglaterra-Bélgica. ARMANDO BABANI
photo_camera Un lance do partido. ARMANDO BABANI

A selección de Bélxica escolleu o camiño teoricamente máis difícil cara á final do Mundial de Rusia 2018 ao derrotar a Inglaterra por 0-1 cun golazo de Adnan Januzaj e terminar como primeira de grupo, o que lle leva a uns posibles cuartos de final contra Brasil se supera a Xapón en oitavos.

Un zurdazo do dianteiro da Real Sociedade no amencer do segundo tempo sentenciou un partido que prometía moito e que ofreceu menos: moita velocidade, pero poucas ocasións claras. E a maioría, dos Diaños Vermellos, fóra dun man a man do inglés Marcus Rashford que desviou a meta belga Thibaout Courtois.

Cos dous equipos clasificados para oitavos de final, o partido só ía servir, ademais de para medir as posibilidades de ambos ante un rival de primeiro nivel, para decidir a orde do grupo e o lugar do cadro.

E Bélxica, co seu triunfo, escolleu o camiño das dificultades, no que tras Xapón nos oitavos medirase en cuartos a Brasil se a Canarinha supera a México, e logo podería enfrontar a Francia, Arxentina, Uruguai ou Portugal; mentres que para Inglaterra o primeiro cruzamento será Colombia, en cuartos o gañador do Suecia-Suíza e en semis podería medirse a Croacia ou España.

A intención na primeira parte do partido deste xoves foi claramente inglesa, coa presión alta dos Tres Leóns, encabezada por Vardy e cun incisivo Trent Alexander-Arnold pola dereita. Pero as ocasións foron belgas: un disparo desde fóra da área de Youri Tielemans que o porteiro inglés Jordan Pickford desviou fóra, e dous balóns aéreos, o primeiro baixado por Marouanne Fellaini que o dianteiro Michy Batshuayi non chegou a rematar, e o segundo capturado por Fellaini para un disparo no que se interpuxo Alexander-Arnold para evitar o gol.

Bélxica escolleu o camiño teoricamente máis difícil cara á final do Mundial xa que a vitoria deste xoves lévaa a uns posibles cuartos de final contra Brasil

A posesión ata o descanso foi inglesa, pero sen excesiva profundidade nin perigo para a meta de Courtois, mentres o seu homólogo na portería inglesa xa vira dous disparos entre os tres paus antes do intermedio.

O terceiro, nos primeiros cinco minutos da continuación, foi o do golazo de Januzaj, que recibiu un balón na esquina dereita da área, crebou dúas veces e enganchou un zurdazo sensacional con rosca cara a dentro que fixo inútil a estirada de Pickford

Buscou Inglaterra o empate e estivo a piques de atopalo nunha xogada na que conectaron Danny Rose e Eric Dier para a carreira de Rasfhord, pero na definición do dianteiro do Manchester United ante Courtois, a meta belga alcanzou a rozar o balón o suficiente como para desvialo fose

Bob Martínez aproveitou para seguir dando minutos aos seus homes, como ao central Vincent Kompany, lesionado durante a preparación e que tivo os seus primeiros minutos en Rusia 2018 substituíndo a Thomas Vermaelen, que sangrara aparatosamente minutos antes tras unha cotenada nun salto de Jamie Vardy.

Pola súa banda, Southgate achegou máis madeira con Danny Welbeck, pero o seu equipo non tivo a claridade suficiente para inquietar en exceso a Courtois. é máis, foi Dries Mertens, incorporado ao partido nos últimos cinco minutos, o que fixo lucirse a Pickford e Fellaini o que estrelou un balón no lateral da rede. Bélxica ten pólvora e terá que mantela seca para o camiño que lle espera.

FICHA TÉCNICA
0 - Inglaterra: Pickford; Jones, Stones (Maguire, m.46), Cahill; Alexander-Arnold (Welbeck, m.79), Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose; Rashford e Vardy.
1 - Bélxica: Courtois; Dendoncker, Boyata, Vermaelen (Kompany, m.74); Chadli, Tielemans, Dembele, Thorgen Hazard; Janyzaj (Mertens, m.86), Fellaini; e Batshuayi.
Goles: 0-1, M.51: Januzaj.
Árbitro: Damir Skomina (SVN). Amoestou con cartón amarelo a Tielemans (m.19) e Dendoncker (m.32).
Incidencias: Partido da terceira xornada do Grupo G do Mundial 2018 disputado no Kaliningrad Stadium de Kaliningrado.