0-2. Joao Félix lidera ao Atlético en Moscova

A única mala noticia foi a inoperancia de Costa, que estivo desaparecido en combate unha xornada máis
Joao Félix, logo de anotar o primeiro gol. EFE
photo_camera Joao Félix, logo de anotar o primeiro gol. EFE

O Atlético de Madrid logrou este martes unha clara vitoria a domicilio ante o Lokomotiv Moscú con dous contraataques maxistrais (0-2) tras unha gran segunda parte na que o portugués Joao Félix deixou escintileos de auténtico crack.

Tras unha primeira parte con moita posesión, pero pouco eficacia de face a gol, o Atlético saíu en tromba na segunda parte e nuns poucos minutos levou os tres puntos con dous goles da estrela lusa e dun inconmensurable Thomas.

Desta forma, o equipo branquivermello recuperouse do empate da primeira xornada ante a Juventus. A única mala noticia foi a inoperancia de Costa, que estivo desaparecido en combate unha xornada máis.

Non foron uns días fáciles para o equipo de Simeone. O derbi madrileño deixou un resaibo amargo e o Atlético necesitaba gañar como o comer.

Oblak volveuse a vestir de superheroe e detivo milagrosamente un disparo de socato dun incrédulo Krychowiak

Fiel aos desexos da afección, Simeone apostou por primeira vez de inicio polo ansiado tridente atacante -Joao Félix, Costa e Morata-, aínda que Vitolo púxollo fácil coa súa lesión no derbi madrileño.

Mentres, o vello raposo do Lokomotiv, o septuaxenario Yuri Siomin, repetiu o equipo que gañou o Leverkusen na primeira xornada e derrotou o fin de semana na liga rusa ao Zenit.

Saíu coas liñas moi adiantadas o equipo colchoneiro. A mensaxe do Cholo era claro. Ao contrario que ante o Real Madrid, había que saír a por o partido desde o principio.

Mentres, o equipo local defendía con ata oito xogadores e apostaba claramente polo contraataque co polaco Krychowiak e o portugués Joao Mario como lanzadores.

Costa puido abrir a lata aos 18 minutos á saída dun córner, pero incriblemente rematou fose cando estaba completamente só a un metro da liña de gol.

Desta forma, o equipo branquivermello recuperouse do empate da primeira xornada ante a Juventus

Non era o seu día, xa que dez minutos despois non soubo aproveitar un barullo na área para sorprender a Guilherme, que finalmente se fixo co balón.

Mediada a primeira parte, o Lokomotiv comezou a desperezarse cun par de contraataques con perigo, aínda que o xogador ruso máis adiantado, Smólov, non soubo finalizar.

Morata, que se mostrou moi loitador no seu regreso ao equipo tras a súa sanción en liga, tamén puxo a proba ao porteiro local cun disparo pegado á cepa do poste tras taconazo de Koke, que pecou de exceso de xenerosidade.

Iso si, Oblak era un mero espectador. O exsevillista Krychowiak non puido porlle nervioso. Nin ao presionarlle á saída do balón nin cun disparo afastado.

Na segunda parte había que marcar. Así, ao pouco de arrincar a estrela do proxecto branquivermello, Joao Félix, disipou dúbidas ao remachar un contraataque de libro a pase de Morata (min.47).

A mensaxe do Cholo era claro. Ao contrario que ante o Real Madrid, había que saír a por o partido desde o principio

Non se conformou o Atlético. Seguiuno intentando por Lodi pola esquerda e Arias pola dereita.

Sen tempo para recuperar o resuello, os pupilos de Simeone volveron pillar desprevida á defensa local cun ofensiva lóstrego iniciada por un omnipresente Joao Félix, que demostrou que é un crack en cernes.

Viu no segundo pau a un desmarcado Morata, que nada máis recibir o esférico cedeulla no corazón da área a Thomas que marcou a pracer (min.58).

Dúas asistencias de Morata e un merecido premio para Thomas, o mellor xogador do persoal branquivermello no que vai de tempada.

Aí relaxouse o equipo, algo que a recado non gustou nada a Simeone. Pouco importou.

Nunhas ocasións Smólov pecou de egoísta e noutras, como na mellor ocasión da escuadra local, Oblak volveuse a vestir de superheroe e detivo milagrosamente un disparo de socato dun incrédulo Krychowiak. Os afeccionados locais non daban crédito (min.73).

O técnico local intentouno á desesperada con strong<> o heroe portugués da pasada Eurocopa, Eder, pero xa era demasiado tarde.

FICHA TÉCNICA:
0 - Lokomotiv Moscú: Guilherme; Rybus, Córluka, Howedes, Ignátiev (Eder, min.79); Murillo, Bárinov, Krychowiak, Zhemaletdínov (Idowu, min.33), Joao Mario; e Smólov (Kolomeiytsev, min.82).
2 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias, Felipe, Giménez, Lodi; Thomas, Saúl, Koke (Correa, min.86), Joao Félix (Fermoso, min.83); Diego Costa (Lemar, min.76) e Morata.
Goles: 0-1, min.47: Joao Félix. 0-2, min.58: Thomas.
Árbitro: Orel Grinfeld (Israel). Amoestou a Thomas, Felipe, Joao Mario e Ignátiev.
Incidencias: partido correspondente á segunda xornada do Grupo D disputado no estadio do Lokomotiv ante uns 27.000 espectadores.