1-0. Sen premio para o Celta en Mestalla

Un solitario gol de Carlos Soler a falta de 12 minutos decide un igualado duelo
Iago Aspas se lamenta en el césped de Mestalla. MANUEL BRUQUE (EFE)
photo_camera Iago Aspas laméntase no céspede de Mestalla. MANUEL BRUQUE (EFE)

Un gol de Carlos Soler decidiu este sábado a favor da Valencia (1-0) un encontro igualado que o Celta controlou ata o descanso e no que os locais foron máis incisivos na segunda metade.

Foi despois de que o Celta retirase a un central para buscar a vitoria cando a Valencia abriu o marcador nunha xogada colectiva que finalmente lle deu a vitoria, nun choque no que o seu rival buscou o gol do empate con insistencia nos últimos minutos.

Aínda que a primeira xogada de perigo produciuse na área do Celta e foi ben resolta por Rubén Blanco, a iniciativa durante a primeira parte correspondeu ao equipo galego, que manexou o balón no centro do campo con soltura e mobilidade.

A Valencia permanecía acazapado na súa parcela, á espera de atopar opcións á contra, pero a defensa con tres centrais do seu rival impedíalle achegarse á meta rival.

Con todo, a pesar da superior posesión de balón, o equipo de Óscar García Junyent non atopaba a forma de crear perigo ante a meta de Jaume Doménech.

A maioría dos seus ataques morrían ao bordo da área cando o balón era recuperado pola Valencia, aínda que o equipo local non era capaz de armar contras que xerasen perigo.

Só houbo na primeira metade unha segunda ocasión para os valencianistas nun pase de Garay ao debutante Florenzi, quen disparou de lonxe e obrigou novamente a lucirse a Rubén Blanco.

O encontro chegou ao seu ecuador coa lesión de Garay e sen que se vivisen situacións de perigo ante as porterías, salvo nunha chegada que o Celta desaproveitou. O 0-0 reflectía o visto ata entón.

A Valencia saíu moito máis incisivo tras o descanso e puxo cerco á meta de Celta, pero a primeira opción de gol foi para o seu rival nunha falta lanzada por Aspas que Parejo salvou de cabeza na liña de gol.

O partido foi máis dinámico, con chegadas alternas ante ambas as porterías, posto que o equipo de Albert Celades mostrábase máis ofensivo, o que deixaba espazos para o contragolpe do conxunto visitante, que dispuxo das opcións para marcar que non tivera ata o descanso.

O problema do equipo local estaba no pouco que lle duraba o balón, o que daba posibilidades ao seu rival, moi ordenado en defensa e sobre todo por medio de Iago Aspas, de achegarse con superioridade á meta da Valencia.

A entrada de Sisto no Celta a vinte minutos do final variou a disposición defensiva do seu equipo, que mostrou as súas intencións de conformarse co empate.

A partir de entón, a Valencia pasou a xogar máis preto da meta do conxunto galego e unha acción pola esquerda acabou cun balón que caeu ante Soler, que abriu o marcador a doce minutos do final.

Tras o gol, o Celta tratou de buscar o empate con afán e aproximouse nalgunha ocasión con certo perigo ante unha Valencia aplicado en defensa que perdeu máis balóns do habitual, pero que mantivo a vantaxe ata o final.

1 - Valencia: Jaume Doménech, Florenzi (Rodrigo, m.53), Garay (Diakhaby, m.42), Gabriel Paulista, Gayà, Wass, Coquelin, Parejo, Carlos Soler, Ferran Torres e Maxi Gómez (Gameiro, m.85).
0 - Celta de Vigo: Rubén Blanco, Kevin Vázquez, Aidoo, Murillo, Araujo (Sisto, m.73), Olaza, Rafinha, Okay, Fran Beltrán (Santi Mina, m.82), Gabriel Fernández (Smolov, m.78) e Iago Aspas.
Gol: 1-0, m.78: Carlos Soler.
Árbitro: González Fortes (colexio asturiano). Amoestou pola Valencia a Gabriel Paulista, Wass, Florenzi, Maxi Gómez, Coquelin e Jaume Doménech, e polo Celta a Kevin Vázquez, Rafinha e Sisto.
Incidencias: Partido disputado en Mestalla ante 39.637 espectadores.