1-1. Piqué iguala 'in extremis' a batalla de Cornellà

Barça, sen Messi, e Espanyol protagonizan un tenso derbi que termina con repartición de puntos

Gerard Piqué celebra o seu gol ao Espanyol. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)
photo_camera Gerard Piqué celebra o seu gol ao Espanyol. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

O Espanyol e o Barcelona empataron no RCDE Stadium nun encontro con problemas ofensivos para os azulgrana, con Messi suplente, e inspirado para o anfitrión, que se adiantou cun gol de Gerard Moreno no 66, pero que se atopou coa diana de Piqué no asedio final.

O empate azulgrana permítelle sumar 22 xornadas seguidas na liga sen perder, toda unha marca para o FC Barcelona. Mentres que os branquiazuis rompen unha dinámica de dúas derrotas consecutivas. Así acaba unha serie de tres derbis, dous en Copa do Rei, con gran tensión no campo e fóra del.

ALTERNATIVAS. O Espanyol cambiou a formulación dos dous derbis anteriores e saltou ao céspede cun once máis ofensivo. O anfitrión atacaba sen complexos coa velocidade de Jurado pola banda dereita e algún tiro desde a frontal. Non tiña ocasións claras, pero estaba cómodo no RCDE Stadium.

As chegadas do Barcelona, que non o tiña fácil para forzar o desaxuste defensivo local, tampouco eran diáfanas. Luís Suárez estaba ben cuberto por David López. De todos os xeitos, a partir do cuarto de hora, a presión branquiazul en campo rival relaxouse e os de Valverde roldaron con máis asiduidade a área de Diego López.

Coutinho, ex do Espanyol, confirmou o momento de lucidez azulgrana. No minuto 22, o brasileiro, desde a frontal, estrelou o balón no traveseiro. De todos os xeitos, o lategazo enchufó ao cadro local e o seu compatriota Baptistao asinou un disparo que Ter Stegen tivo que parar en dous tempos.

Piqué celebrou o seu gol mandando calar á bancada do estadio de Cornellà-O Prat e un sector da afección respondeu con cánticos e insultos contra el e Shakira

No último cuarto de agora antes do descanso, o anfitrión acaparaba as ocasións. O mesmo Leo Baptistao examinou a zaga azulgrana en varias ocasións máis e protagonizou unha das polémicas do partido: o ariete, no 38, acabou no chan tras falta de Piqué cando se escapaba só. O árbitro non pitou nada.

GOLES. O segundo tempo empezou con susto: gol, ben anulado, a Baptistao. O dianteiro estaba moi activo no derbi. O Barcelona, pola súa banda, non se inquietaba. A súa velocidade de circulación habitual empuxaba ao Espanyol á súa área con relativa facilidade. Iniesta desfacía co seu xogo de tiralíneas a lousa rival.

Pero aos de Valverde faltáballes pólvora. Quizá por iso Messi quentou desde a media parte e saíu no 57. O arxentino saltou con fame, pero non acougou a do cadro perico. Todo o contrario: Gerard Moreno puxo por diante aos seus no 66 tras un centro de Sergio García desde a banda dereita.

O 1-0 non cambiou os plans do Espanyol, coas súas revolucións practicamente intactas. O Barcelona, en cambio, viuse obrigado a buscar máis profundidade aliñando a Jordi Alba. Ata agora, Messi apenas entrara en xogo e Luís Suárez tiña complicacións para aparecer. A choiva freaba o xogo para ambos.

No últimos dez minutos, os branquiazuis deron un paso atrás. O Barcelona asinaba un asedio de balóns longos, centros e saques de esquina. E Piqué gañou a partida. O central superou ás torres rivais e rematou de cabeza no 82 para lograr o empate a un.

O defensa celebrouno mandando calar á bancada do RCDE Stadium e un sector da afección respondeu con cánticos e insultos contra el e a súa muller, a cantante colombiana Shakira. A tensión creceu no céspede nos minutos finais e Quique Sánchez Flores buscou protexer o empate e fixo debutar ao colombiano Carlos A Roca Sánchez.

1 - RCD Espanyol: Diego López; Aarón, Naldo, David López, Marc Navarro (Javi López, min.76); Darder, Víctor Sánchez; Jurado (Sergio García, min.61), Granero, Baptistao (Carlos Sánchez, min.85) e Gerard Moreno.
1 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Sergi Roberto, min.57), Piqué, Umtiti, Digne (Jordi Alba, min.75); Coutinho, Paulinho, Busquets, Iniesta; Alcácer (Messi, min.57) e Suárez.
Goles: 1-0, min.66: Gerard Moreno. 1-1, min.82: Piqué.
Árbitro: Gil Manzano (comité estremeño). Amoestou a Busquets (min.29), Naldo (min.40), Umtiti (min.52), Sergio García (min.79), Gerard Moreno (min.82) e Jordi Alba (min.85).
Incidencias: Partido correspondente á vixésimo segunda xornada de LaLiga Santander disputado no RCDE Stadium de Cornellà ante 23.827 espectadores.