1-3. O Dépor afúndese no fondo da táboa tras unha nova derrota

Os afeccionados apuparon a xogadores e directiva ao terminar o partido
Un momento del partido entre el Deportivo y el Zaragoza. RC DEPORTIVO
photo_camera Un momento do partido entre o Deportivo e o Zaragoza. RC DEPORTIVO

O Dépor segue en caída libre cara ao abismo tras caer derrotado por 1-3. A vitoria do Zaragoza, que acelera cara á promoción de ascenso, precipita as marcas negativas do conxunto galego.

Intercambiados os papeis da tempada pasada, o conxunto maño foi moi superior ao equipo coruñés no primeiro tempo, aguantou no segundo as arremetidas dos deportivistas, lanzados polo peruano Beto dá Silva, e consolidaron a súa praza de ascenso directo.

O Deportivo, que queda a oito puntos da permanencia, nunca antes enlazara dezaoito partidos sen gañar e tampouco un adestrador seu había debutado con nove partidos sen vitorias.

Luis César repetiu o once do duelo co Lugo (0-0), confiaba en dar un paso á fronte en ataque logo de selar a área propia, estaba convencido de que tocaba gañar, pero o equipo coruñés, solidario e voluntarioso no repregamento, foi plano e inofensivo en campo contrario.

O Zaragoza non tardou en asentarse no céspede de Riazor, alfombra vermella para os visitantes. Os aragoneses escudriñaron os problemas do Deportivo como hai cinco anos fixera o seu adestrador, Víctor Fernández. Entón no banco local, o técnico maño detectou, co equipo en Primeira División, unha autodestrución que continúa a día de hoxe.

O Zaragoza defendeu co balón para desesperación de Riazor, que protestara o terceiro cambio de Luis César

Dani Giménez respondeu ás primeiras chegadas do Zaragoza, os disparos de Eguaras e de Soro desde o frontal, coa seguridade que neses albores do partido faltoulle ao seu homólogo na outra portería, Álvaro Ratón, que estivo a piques de regalarlle o primeiro tanto a Mollejo e Koné tras un erro co balón nos pés.

A réplica deulla Vicente Gómez, que fallou na saída do balón aos 28 minutos, pero Luis Suárez atopouse co poste dereito de Dani Giménez. A madeira e unha posterior estirada do porteiro do Deportivo só lograron aprazar o inevitable.

No sexto córner, superada a media hora, Guitian elevouse máis que os rivais e desequilibrou o choque de cabeza. O Zaragoza xa tiña o partido onde quería e seis minutos despois atopou o segundo tanto, outra vez cun cabezazo, de Puado a centro de Javi Ros. No fondo dos Riazor Blues, os ultras do Deportivo, soou unha vez máis a 'directiva dimisión', que non foi secundado polo resto.

Luis César aproveitou o descanso para facer dúas permutas e os cambios responderon en cuestión de minutos: taconazo do peruano Beto dá Silva e man a man ben resolto por Borja Valle ante Álvaro Ratón.

O dianteiro tivo o empate nun dicir amén grazas a un pase en longo de Bergantiños, pero Ratón tapou ben e evitou a igualada.

En pleno rexurdir do Deportivo, o colexiado castigou con penalti un agarrón de Lampropoulos a Luis Suárez. Co colombiano preparado para executalo, o seu compañeiro Guitian levaba as mans á cabeza, talvez intuíndo o desenlace: Dani Giménez adiviñou as intencións do dianteiro e despexou o balón.

O Zaragoza defendeu co balón para desesperación de Riazor, que protestara o terceiro cambio de Luis César: Longo por Mollejo. Outro voo de Dani Giménez demorou senténciaa maña a disparo de Javi Ros, pero esta chegou a falta de dez minutos cun balón filtrado por Puado e mal defendido polo conxunto galego que aproveitou Suárez para quitarse a espiña do penalti fallado.

FICHA TÉCNICA:
1 - RC Deportivo: Dani Giménez; Mujaid, Lampropoulos, Somma, Luis Ruiz; Peru Nolaskoain, Álex Bergantiños, Vicente Gómez; Mollejo (Longo, m.64), Aketxe (Beto dá Silva, m.46) e Koné (Borja Vale, m.46).
3 - Real Zaragoza: Ratón; Delmás, Guitián, Clemente, Neto; Soro, Eguaras, Igbekeme (Lasure, min.55), Ros; Puado (Kagawa, m.83) e Luis Suárez (Linares, m.87).
Goles: 0-1, M.33: Guitian. 0-2, M.39: Puado. 1-2, M.49: Borja Vale. 1-3, M.80: Luis Suárez.
Árbitro: Galech Apezteguia, do comité navarro. Mostrou amarela a Vicente Gómez (min.5), do Deportivo; e a Luis Suárez (m.72), do Zaragoza.
Incidencias: Partido da decimonovena xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 13.604 afeccionados. Un problema cos intercomunicadores do trío arbitral demorou seis minutos o inicio do choque.