1-4. O Levante agrava a crise do Celta

Cardoso queda moi tocado tras caer en casa ante o Levante de forma estrepitosa

Rubén y Hoedt, frustrados. LAVANDEIRA JR
photo_camera Rubén y Hoedt, frustrados. LAVANDEIRA JR

O Levante venceu con autoridade en Balaídos (1-4) ao Celta, un triunfo que lle permite afastarse da zona de descenso e catro meses despois volver celebrar unha vitoria como visitante, á vez que empeora a grave crise de resultados do equipo celeste, que unicamente gañou un partido nas nove últimas xornadas.

O Celta presentouse sen Aspas e Maxi Gómez, os seus goleadores; Cardoso fixo debutar a Boudebouz, aínda que situou a Brais como dianteiro centro. Nada lle funcionou ao adestrador portugués. Tivo o equipo galego a pelota durante a primeira metade. Pero ao seu ataque faltoulle perigo, unha ameaza reducida apenas a un tiro frouxo do malabarista Boufal.

O Levante resgardouse con defensa de tres centrais, poboou o centro do campo e controlou sen ningún afogo ao Celta. Sentiuse cómodo o conxunto de Paco López. E foise estirando: primeiro cun tiro de falta frouxo de Bardhi, logo cun remate alto de Mayoral, que aproveitou nun córner un erro de marcaxe.

O conxunto levantino impuxo a súa autoridade co paso dos minutos. Tivo máis pegada. Mediado o primeiro tempo, Bardhi iniciou unha acción que, tras un bo pase final de Rochina, concluíu con gol de Morales, que cun gran control da pelota se plantou só ante o porteiro Rubén.

Cardoso queda tocado, o equipo foi despedido con asubíos e houbo berros de 'Mouriño dimisión'

Necesitou pouco o equipo valenciano para castigar a debilidade do Celta. Tras o gol, Rochina cun lanzamento afastado e Rober Pier cun cabezazo volveron inquietar a Rubén. Pero non foron as ocasións máis claras: o porteiro tivo que sacar pouco despois un perigoso remate de Simon, que apareceu só na área pequena para liquidar un centro lateral.

Cardoso non achegou solucións para recompor un equipo esvaecido. Sen desborde polas bandas, sen o ritmo suficiente para descolocar ao Levante, o Celta foi previsible en ataque. Só unha vez na primeira metade recuperou algo da súa esencia, cando Beltrán, Jozabed e Boufal moveron a pelota con rapidez, avanzando, aínda que finalmente Hugo Mallo non completou a xogada dentro da área ante Aitor, que despexou o tiro.

FRAQUEZA EN ATAQUE E DEFENSA. A fraqueza do ataque celeste contaxiou ao seu defensa. Preto do descanso, co equipo mal situado nun saque de esquina, Coque marcou de cabeza o segundo gol do Levante, un remate que retratou á zaga galega, pois no segundo pau contra Hugo Mallo apareceron tres xogadores visitantes.

O Levante foise cunha cómoda vantaxe de dous tantos ao vestiario. O Celta cambiou a Lobotka por Jozabed. Pero a apertura do segundo tempo estivo marcada pola expulsión do debutante Boudebouz: o árbitro Jaime Latre sacoulle cartón vermello por unha dura falta a Mayoral. Só ían catro minutos da segunda parte.

Cardozo fixo debutar como titular a Boudebouz, que foi expulsado no 49

Tras a expulsión, o Celta tivo unha pequena arremetida de furia, con disparos afastados de Lobotka e Okay, nada, por outra banda, que alterase o plan perfecto do Levante, superior, ben colocado, listo para sentenciar cun golpe de velocidade, como fixo Morais cun novo gol, outra vez nun man a man ante Rubén ao recibir un pase de Mayoral pola zona central da defensa.

Os últimos vinte minutos foron unha plácida viaxe para o Levante, un partido sen historia ata o asubío final, máis aló dun lanzamento de Doukouré que rozou o cuarto gol para o seu equipo ou varios disparos celestes de Boufal, Brais Méndez e Jensen.

Un final de encontro con pouco ritmo que preto da conclusión tivo un gol de penalti de Brais Méndez e un gol de Mayoral na seguinte xogada, nada que rompese o guión de partido que relanzou ao Levante e agravou a crise de resultados do Celta, despedido de Balaidos con asubíos.

Ficha técnica
1 - RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araújo, Hoedt, Juncá; Okay, Jozabed (Lobotka, min.46), Beltrán (Jensen, min.71); Boufal, Boudebouz, Brais
4 - Levante UD: Aitor Fernández; Vezo, Rober Pier, Coke (Chema, min.78); Simon, Rochina (Doukouré, min.59), Campaña, Bardhi, Luna; Morales (Dwamena, min.84), Borja Mayoral.
Goles: 0-1. Min.20: Morales; 0-2. Min.40: Coke; 0-3. O meu.62: Morales; 1-3. Min.88: Brais Méndez; 1-4. Min.89: Mayoral.
Árbitro: Jaime Latre (comité aragonés). Amoestou con cartón amarelo a Boufal por parte do RC Celta. Expulsou a Boudebouz no minuto 49 con cartón vermello directa por falta a Mayoral. Tamén expulsou a Jorge Maciel, segundo adestrador do RC Celta polas súas protestas. Amoestou con cartón amarelo a Doukouré por parte do Levante UD.
Incidencias: partido correspondente á vixésimo cuarta xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 15.479 espectadores. Gardouse un minuto de silencio en memoria do ex xogador do RC Celta Luís Felipe