3-1: O Celta queda en zona de descenso tras caer ante o Levante

O club vigués mostrou unha clara superioridade na primeira parte, pero variou radicalmente tras o descanso
photo_camera Iago Aspas e Rafinha Alcántara protestan ao árbitro Prieto Iglesias tras o segundo gol do Levante. BIEL ALIÑO (EFE)

A intensidade do Levante na segunda metade propiciou a súa remontada ante o Celta nun encontro que deixa ao equipo galego en zona de descenso, a pesar do seu bo primeiro período, e no que se demostrou a capacidade local de reacción tras un mala primeira metade.

O partido tivo unha primeira parte de clara superioridade visitante, pero variou radicalmente tras o descanso, cando o Levante se apropiou con autoridade da situación.

O partido deu comezo con maior iniciativa no xogo por parte do Celta como consecuencia, sobre todo, da súa superioridade na medular, parcela da que se apropiou desde o primeiro momento.

Con todo, o gol produciuse nun córner no que o balón chegou ata o segundo pau, onde Iago Aspas, libre de marca, fixo o 0-1.

Unha lixeira melloría do Levante tras o gol non propiciou un cambio na dinámica dun encontro que o Celta controlaba sen problemas ante un Levante incapaz de ordenar o seu xogo para aproximarse con perigo á meta de Rubén Blanco, quen non pasou momentos de apuros no primeiro período.

Tampouco os pasaba o meta local, porque o control do xogo do conxunto galego non ía acompañado de consistencia de cara á meta dun Levante que, por outra banda, non atopaba a forma de superar a defensa de tres centrais do seu opoñente.

Aínda que o Levante mostrábase incapaz ante a intensidade do Celta, a tres minutos do descanso, unha penetración de Morales acabou nun bo remate de Roger que atopou réplica nunha magnífica parada da meta visitante.

Pouco cambiou o encontro no tramo inicial da continuación, aínda que o Levante empezou a ter máis o balón e a manexarse no campo do rival, pero sen dispor de ocasións para empatar.

Con todo, a entrada dun terceiro atacante no equipo local meteu atrás ao Celta e nunha gran xogada de Morales e Mayoral, Roger estableceu a igualada con media hora de partido por diante.

Nese momento, o Celta apenas saía e o Levante, cada vez máis crecido, atopaba, sobre todo pola banda esquerda, espazos para que Toño e Bardhi creasen problemas na retagarda do seu opoñente.

Consecuencia do cambio que experimentara o encontro foi o 2-1, moi protestado polo Celta ao considerar que o saque de banda que orixinou o gol non era favorable ao Levante, que sacou con rapidez. Mayoral meteuse ata o poste, cedeu atrás e Roger marcou.

Tras o gol, o equipo galego retirou a un defensa e deu paso a unha fase do encontro na que se viu obrigado a tratar de recuperar a liña de xogo do primeiro período e que perdera tras o descanso.

Non conseguiu o Celta reencontrarse, pero o axustado do marcador mantiña a emoción xa que cada xogada visitante podía supor o empate, da mesma forma que os locais trataban de facer dano ao contragolpe.

Nun deles, xa en tempo de prolongación, unha acción de Toño e campaña pola banda esquerda propiciou o 3-1, marcado por Borja Mayoral.

3. Levante: Oier, Jorge Miramón, Postigo, Cabaco, Toño, Radoja, Rochina (Borja Mayoral, m.57), Campaña, Bardhi, Morale (Coke, m.88) e Roger (Vukcevic, m.77).
1. Celta: Rubén Blanco, Hugo Mallo, Aidoo (Sisto, m.72), Araujo, David Costas, Lucas Olaza, Rafinha (Beltrán, m.72), Okay, Lobotka, Iago Aspas e Santi Mina.
Goles: 0-1, m.12: Iago Aspas. 1-1, m.60: Roger. 2-1, m.70: Roger. 3-1, m.92: Borja Mayoral,
Árbitro: Prieto Iglesias (comité navarro). Amoestou polo Levante a Roger, Bardhi e Borja Mayoral e polo Celta a Okay, Santi Mina (Fernández, m.81), Aidoo, Iago Aspas e Araujo.
Incidencias: partido disputado no estadio Ciutat de València ante 18.600 espectadores. O adestrador do Celta, Óscar García Junyent, non estivo por motivos persoais e dirixiu ao equipo o seu irmán Rger, segundo adestrador.