4-1. España arroia a Francia e buscará revancha na final con Alemaña

A Vermella dominou a posesión e terminou goleando ao conxunto galo grazas aos tantos de Marc Roca, Mikel Oyarzabal, de penalti, Dani Olmo e Borja Mayoral

photo_camera Marc Roca marca o empate 1-1 contra o porteiro de Francia, Paul Bernardoni. ALESSIO TARPINI (EFE)

A selección de España sub-21 arroiou 4-1 este xoves en Reggio Emilia á de Francia na semifinal do Europeo de categoría e selou o billete para a final do próximo domingo en Udine, na que buscará desquite ante a vixente campioa Alemaña.

A pesar de recibir o primeiro gol, cun penalti anotado por Jean Philippe Mateta, España seguiu fiel ao seu estilo, dominou a posesión e terminou goleando a Francia grazas aos tantos de Marc Roca, Mikel Oyarzabal, de penalti, Dani Olmo e Borja Mayoral.

Nin os 35 graos do Mapei Stadium de Reggio Emilia puideron frear a unha España que, tras a derrota sufrida na súa estrea no Europeo contra Italia, chegou á fase decisiva do torneo no seu mellor estado de forma, a nivel atlético e mental.

O encontro empezou co guión esperado, con España que se apoderou do balón e Francia que esperaba na súa metade de campo no intento de saír ao contragolpe. A "Vermella", con Oyarzabal confirmado como falso nove, diante de Dani Ceballos, Pablo Fornals e Olmo, chegaba con perigo á área francesa, pero foron os galos en golpear primeiro.

Minutos despois de que o colexiado negase a España un penalti por falta de man de Fodé Ballo Touré, na outra área Matteo Guendouzi foi empuxado por Junior Firpo e conseguiu a pena máxima que Jean Philippe Mateta transformou con seguridade para adiantar a Francia (m.14).

Foi un golpe duro para España, pero pronto chegou a faísca para reaccionar. Apenas sesenta segundos despois do 1-0, Mateta volveu ter unha inmellorable ocasión par ampliar a marxe, pero apareceu a meta Antonio Sivera cunha parada salvadora. A súa intervención cambiou a dinámica do encontro e deu novo empuxe á Vermella.

O seleccionado de De la Fuente volveu tomar o mando do choque e, tras unha gran resposta do porteiro Paul Benardoni a disparos de Pablo Fornals, chegou o empate. Unai Nuñez cabeceou tras un saque de esquina, despexou o porteiro e no rexeite chegou Marc Roca para enviar o balón ao fondo das mallas e romper o muro galo (m.28).

A Francia custáballe saír da súa metade de campo e España seguía empuxando. Firpo era incontido na banda esquerda, aínda que con pouca pegada; Olmo e Martín Aguirregabiria combinaban con perigo no carril dereito e precisamente desde alí a Vermella construíu o 2-1.

A media-punta do Dinamo Zagreb liberouse de Ballo Touré tras unha gran xogada xunto a Aguirregabiria e ofreceu o balón a Oyarzabal, que foi derrubado por Dayot Upamecano. O vasco encargouse da transformación e non tremeu. Subiu o 2-1 ao marcador xusto ao bordo do descanso e afundiu animicamente aos franceses.

Os mozos do técnico Sylvain Ripoll, que chegaron a esta cita con dous días menos de descanso, non tiveron forzas para reaccionar e aos dous minutos da continuación capitularon, ao encaixar o golazo de España para o 3-1.

Tras unha gran acción coral, Fabián encarou á meta e ofreceu a Olmo un cómodo balón que a media-punta só tivo que empuxar na portería. é o segundo gol neste Europeo para o xogador de Terrassa, que xa viu porta ante Bélxica, neste mesmo campo.

Coa dobre vantaxe, España puido xestionar o balón e as enerxías, ante unha Francia con problemas físicos e morais. Era o momento para sacar a Mayoral e castigar as indecisións da defensa francesa.

O dianteiro de propiedade do Real Madrid entrou no 63 e tardou apenas catro minutos para celebrar a súa segunda diana consecutiva. Fíxoo cun potente derechazo tras un gran centro de Fornals e certificou o pase de rolda español.

Os últimos minutos foron controlados pola Vermella, que rozou o quinto gol con Carlos Soler no engadido e que tras catro minutos de tempo engadido puido celebrar a súa segunda final consecutiva no Europeo sub-21, que será de novo contra Alemaña, gañadora leste mesmo xoves 4-2 contra a revelación Romanía.

Hai dous anos no Europeo polaco un gol do alemán Mitchel Weiser negoulle o título a España. O vindeiro domingo no estadio Dacia Arena de Udine, a Vermella terá a opción de tomarse o desquite e coroar co título continental unha xeración memorable.

FICHA DO PARTIDO

4- España: Sivera; Aguirregabiria, Vallejo, Nuñez, Junior; Roca, Fabián (Merino, m.85), Ceballos (Soler, m.74); Olmo, Fornals, Oyarzabal (Mayoral, m.63).

1- Francia: Bernardoni; Dagba (Amian, m.23), Upamecano, Konaté, Ballo Touré; Tousart (Dembelé, m.58), Guendouzi, Aouar, Reine Adelaide; Ikoné e Mateta (Thuram, m.71).

Goles: 0-1, m.15: Mateta (penalti); 1-1, m.28: Roca; 2-1, m.45+3: Oyarzabal (penalti); 3-1, m.47: Olmo; 4-1, m.67: Mayoral.

Árbitro: Georgi Kabakov (BUL). Mostrou cartolina amarela aos españois Firpo (m.14), Fabián (m.25), Aguirregabiria (m.82) e a Nuñez (m.90) e aos franceses Mateta (m.18) e Thuram (m.81)

Incidencias: Partido correspondente ás semifinais do Europeo sub-21 disputado no estadio Mapei Stadium de Reggio Emilia (norte de Italia) ante 6.522 espectadores.