0-0. O Celta sela a permanencia tras xogar con lume

O equipo celeste asinou un partido moi pobre ante o Espanyol pero se beneficiou do empate entre o Leganés e o Madrid
Los jugadores del Celta de Vigo celebran la permanencia tras finalizar el partido frente al RCD Espanyol. ANDREU DALMAU (EFE)
photo_camera Os xogadores do Celta de Vigo celebran a permanencia tras finalizar a partida fronte ao RCD Espanyol. ANDREU DALMAU (EFE)

O Celta seguirá en Primeira división logo de empatar sen goles no RCDE Stadium contra o Espanyol, nun partido en que o cadro visitante apenas puxo fútbol, e do 2-2 que o Leganés, rival directo pola permanencia, asinou contra o Real Madrid.

Os galegos crearon perigo aos cinco minutos de falta directa, aínda que Aspas mandouna á barreira. Máis aló desta acción, ningún dos dous equipos puxo emoción ao partido nos primeiros compases. O Espanyol, pola súa banda, chegaba á área rival, pero sen perigo no metro finais.

Unha dobre ocasión de Marc Roca e Wu Lei, sen apenas perigo, foi o máis destacable para os branquiazuis. O porteiro Iván Vila puido disipar os problemas con facilidade. O anfitrión apertou e gañou presenza na área rival, aínda que nunca concretou as súas aspiracións no marcador.

Puido facelo Embarba, antes do descanso, pero o seu gol foi anulado polo colexiado tras consultar polo VAR. O Celta respiraba aliviado, aínda que o seu rendemento no RCDE Stadium estaba por baixo do esperado nun equipo que se xogaba a permanencia en Primeira división.

Na continuación, o cadro galego saíu cunha marcha máis, aínda que pronto apostou por aguantar o resultado e non correr riscos. O Espanyol crecíase e a entrada de Vargas dinamizou o xogo dos locais. O arxentino asustou a Iván Villar, pero o seu disparo foi moi desviado.

O primeiro disparo do Celta entre os tres paus chegou aos 70 minutos da man de Sisto. Aos poucos, o cadro visitante, pendente do marcador do Leganés-Real Madrid, intentou acelerar. No minuto 77, o luminoso en Butarque lucía un empate a dous. Un triunfo do Leganés enviaba ao Celta a Segunda.

Os galegos estaban xeados, quizá máis pendente do resto da xornada que do seu propio encontro. Os cataláns incluso mandaron, no desconto un lategazo ao traveseiro de Víctor Sánchez. Aspas tivo tamén unha oportunidade 'in extremis' para adiantarse xusto despois, pero o empate a cero non se moveu.

0 - RCD Espanyol: Oier; Pipa, David López (Naldo, min.80), Cabrera, Dídac; Pol Lozano, Marc Roca (Víctor Sánchez, min.77), Melendo (Vargas, min.22), Nico (Pedrosa, min.79); Embarba e Wu Lei (Campuzano, min.71).
0 - Celta: Iván Villar; Hugo Mallo, Murillo, Aidoo, Olaza; Beltrán (Jacobo, min.87), Bradaric (Okay, min.77); Brais Méndez (G. Fernández, min.85), Santi Mina, Sisto (Cheikh, min.87) e Aspas.
Árbitro: Cordeiro Veiga (comité cántabro). Amoestou a Bradaric (min.25), Olaza (min.65), Dídac (min.88), Jacobo (min.89) e a Embarba (min.90).
Incidencias: Partido correspondente á trigesimoctava xornada de LaLiga Santander disputado no RCDE Stadium.