2-0. Unha parte pletórica bástalle ao Barça ante o Athletic

Alcácer e Messi marcaron nun partido sen Luis Suárez, Busquets e con Iniesta suplente

Aduriz y Piqué luchan por un balón. QUIQUE GARCÍA
photo_camera Aduriz y Piqué luchan por un balón. QUIQUE GARCÍA

O Barcelona segue intratable en LaLiga Santander e afrontará o parón polos compromisos das seleccións nacionais comodamente instalado no liderado, tras derrotar este domingo ao Athletic Club (2-0) nunha gran primeiro parte.

Sen Sergio Busquets, lesionado, nin Luís Suárez, sancionado, nin tampouco Andrés Iniesta, ao que Valverde deixou no banco, os azulgranas bordaron o fútbol no primeiro acto, alumados un partido máis polo xenio de Leo Messi. E iso que o Athletic saltou ao Camp Nou cheo de boas intencións, a buscar ao Barça arriba e a intentar saír desde atrás co balón xogado.

Pero foi precisamente isto o que o condenou: mentres o seu rival superaba a presión co seu fútbol de toque, no campo contrario o conxunto bilbaíno sufría para conservar a posesión.

As perdas da zaga visitante xeráronlle ao Barcelona unha chea de ocasións, aínda que os azulgranas inexplicablemente só lograron converter dúas delas.

O primeiro gol foi, aos oito minutos, obra de Paco Alcácer, que este domingo fixo do sancionado Luís Suárez rematando de primeiras un pase da morte de Jordi Alba, que recibiu de Messi en fóra de xogo. O segundo, un tirazo desde o frontal do propio Messi, seco, raso e axustado ao pau esquerdo de Kepa, que foi incapaz de parar o balón a pesar da súa estirada.

O rosarino celebrou o seu tanto número 25 en Liga -o vixésimo cuarto que lle mete ao Athletic en toda a súa carreira- marcándose un baileciño nada habitual nel.

Á media hora, os de Valverde xa gañaban por 2-0. Pero Coutinho, da partida para dar descanso a Iniesta, enviara un balón ao traveseiro e Kepa sacáralle dúas a Messi e outras dúas a Dembélé.

O ataque do Barça, que realizou dez remates a porta no primeiro acto, parecía unha tormenta perfecta. Unha vaselina de Coutinho á saída de Kepa pegou de novo no traveseiro e Paulinho tamén estrelaba un remate ao pau ante de chegar ao descanso.

O BARÇA RELÁXASE. No outro lado do campo nin rastro do Athletic. Os vascos apareceron por fin ao comezo da continuación, cun tiro desviado de Lekue desde o frontal e outro, en posición moi forzada, de Sabin Merino na primeira contra visitante.

O Barça baixara un par de banzos en intensidade, a presenza de Messi empezaba a ser máis intermitente e a bancada aproveitou ese bajón no xogo para reclamar que Iniesta comparecese no partido.

Valverde sacou ao capitán azulgrana por Dembélé, para que xogase a última media hora, case ao mesmo tempo que Ziganda daba a entrada a Williams por Susaeta.

Algún detalle técnico do manchego e un par de sláloms marca da casa de Messi -o último deles cun tiro cruzado que se marchou desviado- foi o máis destacado dos locais na segunda parte.

O conxunto vasco tivo outra nun cabezazo alto de Aduriz, que hoxe empezou no banco, pero de novo non atopou a portería de Ter Stegen.

Ficha técnica
2 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitic, Paulinho, Coutinho (André Gomes, min.85); Paco Alcácer (Aleix Vidal, min.74), Messi e Dembélé (Iniesta, min.63).
0 - Athletic Club: Kepa; Lekue, Unai Núñez, Íñigo Martínez Saborit; Beñat (Iturraspe, min.46), San José; De Marcos, Raúl García, Susaeta (Williams, min.63) e Sabin Merino (Aduriz, min.71).
Goles: 1-0: Paco Alcácer, min.8. 2-0: Messi, min.30.
Árbitro: Jaime Latre (Comité Aragonés). Mostrou cartón amarelo a Umtiti (min.17), Dembélé (min.38) e Lekue (min.40).
Incidencias: Partido da vixésimo novena xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou ante 84.053 espectadores.