0-0. O Celta non traduce en goles o seu dominio ante o Valladolid

Un momento del partido entre el Celta y el Valladolid. EFE
photo_camera Un momento do partido entre o Celta e o Valladolid. EFE

O Celta empatou sen goles en Balaídos ante o Real Valladolid (0-0) nun partido con poucas oportunidades de perigo e cunha clara superioridade do equipo celeste nos minutos finais, que rozou a vitoria cun tiro de Santi Mina nunha destemplada noite que mantén o conxunto galego na zona de descenso.

O Valladolid resgardouse no seu campo e só creou perigo nos primeiros minutos, cun remate de Sergi Guardiola, que cerca da área pequena se adiantou a Aidoo nun centro lateral de Sandro, e cun disparo afastado de Hervías ao que respondeu Sergio cunha boa estirada.

O Celta tivo algo máis a pelota durante a primeira metade e marcou o ritmo cun lixeiro dominio, a pesar de que nos seus ataques posicionais custoulle atopar ocos abertos na defensa visitante. Foi máis incisivo nas transicións, ou cando o rival cometeu algún erro na súa zaga.

O equipo de Óscar García concentrou case toda a súa ameaza en seis minutos. Primeiro, cun centro moi pechado de Santi Mina que tocou no traveseiro. Despois, tras roubarlle a pelota a Salisu, cun bo lanzamento de Aspas que despexou Masip. Un pouco máis tarde, o porteiro volveu lucirse ante un un envelenado tiro de Sisto. Ese acoso celeste pechouse cun cabezazo de Araujo.

Os galegos rozaron a vitoria cun tiro de Santi Mina

O partido foise equilibrando camiño do descanso. Os dous conxuntos asumiron poucos riscos. Tampouco existiu unha presión asfixiante. O plácido final do primeiro tempo alterouse cun erro de Salisu que tratou de aproveitar sen éxito Aspas nun longo contragolpe e un tiro desde fóra da área de Sergi Guardiola.

Ese guión de igualdade mantívose na apertura da segunda parte. O Valladolid, cunha formulación táctica moi defensiva, unicamente avisou cun cabezazo de Salisu; o Celta asomou arriba cun perigoso tiro cruzado de Santi Mina. O encontro foise abrindo. Con máis espazos, cun xogo de ida e de volta, o equipo galego insistiu sobre a portería de Masip cun disparo de Sisto e un centro de Olaza.

Non houbo ocasións claras, a pesar dos cambios dos adestradores para refrescar as súas zonas de creación e de ataque. O Celta apertou nos últimos vinte minutos, cunha marcha máis no seu ritmo, pero, a pesar da súa superioridade, apenas inquietou ao porteiro visitante, salvo unha xogada final pola banda dereita de Gabriel Fernández no minuto noventa que non culminou Santi Mina, que rozou o gol cun tiro desviado.

Ficha técnica
RC Celta: Sergio; Hugo Mallo, Araujo, Aidoo, Olaza; Lobotka (Beltrán, min. 64), Pape Cheikh, Denis Suárez (Rafinha, min. 71); Santi Mina, Sisto (Gabriel Fernández, min. 82), Iago Aspas.

Real Valladolid: Masip; Javi Moyano, Olivas, Salisu, Nacho; Hervías (Waldo Rubio, min. 63), Míchel (Alacaraz, min. 73), Joaquín Fernández, Óscar Plano (Pedro Porro, min. 76); Sandro, Sergi Guardiola.

Arbitro: Alberola Rojas (comité castelán manchego). Amonestou con tarxeta amarela a Hugo Mallo por parte do Celta; a Joaquín, Sergi Guardiola e Waldo Rubio por parte do Real Valladolid.

Incidencias: Partido correspondente á décimo quinta xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 16.918 espectadores. Gardouse un minuto de silencio antes do encontro en memoria do ex porteiro do RC Celta Jesús Hidalgo, o exabonado Manuel Alejandro Costas García e o exalcalde de Vigo Manuel Soto.