0-0. O Dépor empuxa pero non remata

Os branquiazuis insistiron ante un Almería que soubo conterlles

Un momento del Deportivo-Almería. TWITTER (@RCDEPORTIVO)
photo_camera Un momento do partido. TWITTER (\RCDEPORTIVO)

O Almería, como o Tenerife, o Nástic, o Alcorcón e UD As Palmas, sacou tamén premio na súa visita ao Deportivo (0-0) no Estadio de Riazor, no que incluso estivo máis preto de gañar que de perder, aínda que se lle puido escapar no tempo engadido.

Os andaluces, sen a posesión dos coruñeses, tiraron de verticalidad e só o poste e unha gran parada de Dani Giménez evitaron que se adiantasen. Os coruñeses empuxaron na recta final do partido e tiveron a última, nas botas de Duarte, pero René salvou aos seus nun mes de marzo moi pobre para os de Natxo González.

O Dépor retomou a competición tras descansar a semana pasada pola suspensión do partido co Reus e o seu adestrador volveu cambiar o centro do campo máis do obrigado pola baixa de Edu Expósito. O colombiano Didier Moreno situouse por primeira vez na súa posición natural e o venezolano Christian Santos formou na punta.

O desconcerto que xera tanto vaivén no centro do campo púidolle pasar factura aos locais aos dous minutos de partido nunha acción persoal de José Corpas, que se atopou unha autoestrada ata a frontal da área tras unha mala cobertura doutra das caras novas no once, Saúl García, e da decisión dos centrais, que recularon. O poste repeleu o seu disparo.

O Deportivo foi a máis en xogo posicional, pero o Almería aguantou o tipo e dispuxo doutra ocasión clara, un remate de Iván Martos tras un rexeite da zaga (min.20), antes de que os locais asomásense con perigo á área rival nun saque de esquina que cabeceou Pablo Marí por encima do traveseiro.

Os branquiazuis trataron de facer dano aos de Fran Fernández pola banda dereita coas incorporacións de David Simón e o desequilibrio do arxentino Fede Cartabia, pero foron os visitantes os que máis roldaron o gol e a punto estiveron de logralo a catro minutos para o descanso cun disparo do exdeportivista Juan Carlos que rexeitou Dani Giménez.

O Almería saíu na segunda parte como na primeira, con ambición, e ao Dépor víuselle impreciso, nervioso e atrancado ata que se soltou por mor dun cabezazo de Pedro Sánchez que sacou a córner René.

Aínda que para intervención decisiva, a que protagonizou na outra portería Dani Giménez, que salvou un man a man con Corpas despois de que Luís Rioxa montase con éxito un contragolpe que xurdiu dun córner a favor dos coruñeses á hora de partido.

O Almería optou por encerrarse en campo propio cos once xogadores para buscar as costas dos coruñeses e atopouna aos 73 minutos, pero a Corpas volveu negar o gol, esta vez cun remate desviado. O seu técnico interpretou que non era a súa noite e sentoulle.

Natxo González deu unha volta ao equipo o último cuarto de hora coa entrada de Quique González e de Aclamación Silva, que debutou. David Simón pasou ao lateral esquerdo e Pedro Sánchez, ao dereito. O Deportivo intentouno nunha falta cometida polo seu porteiro, que despexou de puños o lanzamento dos coruñeses.

Con corazón, os deportivistas insistiron, pero o Almería soubo conterlles e, como os catro anteriores visitantes, logrou sumar en Riazor, aínda que estivo a piques de perder no desconto.

FICHA TÉCNICA
0 - RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl García (Aclamación Silva, min.78); Didier Moreno, Vicente Gómez; Fede Cartabia, Pedro Sánchez, Borja Valle (Matías Nahuel, min.67); e Christian Santos (Quique González, min.78).
0 - UD Almería: René; Romero, Owona, Saveljich, Iván Martos; Eteki, De la Hoz; José Corpas (Narváez, min.73), Juan Carlos (Chema, min.79), Luis Rioja (David Rocha, min.89); e Álvaro Giménez.
Árbitro: Trujillo Suárez, do comité tinerfeño. Mostrou amarela a Saveljich (min.25), De la Hoz (min.52), René (min.82), Álvaro Giménez (min.84), do Almería; e a Vicente Gómez (min.44) e Fede Cartabia (min.84), do Deportivo.
Incidencias: Partido da trixésimo primeira xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 16.310 afeccionados, segundo o Deportivo. No descanso do encontro, o club homenaxeou á campioa do mundo sub-17 de halterofilia Irene Branco.