0-0. O Deportivo paga a súa falta de acerto

Os coruñeses non foron capaces de conseguir os tres puntos ante o Málaga

Imagen del encuentro entre Málaga y Deportivo. RCDEPORTIVO
photo_camera Imaxe do encontro entre Málaga e Deportivo. RCDEPORTIVO

O Málaga e o Deportivo igualaron a cero un partido dominado polo respecto entre ambos os equipos nalgunhas fases e a falta de acerto, o que propiciou un empate que mantén a malaguistas e coruñeses nos postos de promoción de ascenso a Primeira División.

Cun excelente ambiente nun choque entre dous históricos agora inmersos na súa travesía do deserto en Segunda, o Málaga, que leva máis dun mes sen vencer na Rosaleda, non foi capaz de romper esa estatística e, a pesar de ter ocasións para sumar os tres puntos, enlazou o seu terceiro empate en casa fronte a un Dépor que tamén puido gañar.

O conxunto malagueño levou nos primeiros instantes a iniciativa, con transicións rápidas buscando ao extremo Iván Afasto, ante un equipo galego que, con unha defensa firme e expeditiva, intentou recortar espazos.

Co paso dos minutos, o empuxe do Málaga foi diminuíndo e o Deportivo empezou a atoparse máis cómodo, rabuñando a área rival, aínda que con escasa pegada. O seu primeiro disparo chegou aos 29 minutos por medio do centrocampista Expósito, aínda que frouxo e sen problemas para o gardameta marroquí Munir.

O choque entre os dous candidatos ao ascenso foi vibrante e igualado

A posesión era do Deportivo, triangulaba, pero non atopaba as vías para chegar con perigo á portería do Málaga, que baixou moito a súa eficacia e tivo problemas para conducir o balón pola presión do rival.

O Málaga creou perigo nun lanzamento de falta do centrocampista Dani Pacheco, que se lle escapou ao porteiro Dani Giménez, pero non houbo ningún xogador branquiazul para empuxar o balón.

Animouse algo o Málaga nos últimos instantes da primeira parte e incluso reclamou un penalti por un remate de Pacheco que tocou na man dun defensor, pero o colexiado Gorostegui Fernández non sinalou nada, co que terminou un período con pouco fútbol e escasas ocasións.

Na continuación, o Málaga saíu enchufado e o dianteiro arxentino Gustavo Branco Leschuk, que leva sen marcar máis de tres meses, fallou o inexplicable, só diante de Dani Giménez. Tras un erro da meta no despexe, o balón chegoulle ao atacante local dentro da área pequena, pero estrelou a súa remate no cérbero.

Foi a ocasión máis clara do partido ata entón, en unha fase na que o Deportivo estaba descolocado, aínda que volveu a cárgaa minutos despois cun lanzamento do dianteiro Borja Vale que freou Munir.

Aos malaguistas volveulles a suceder e foron diminuíndo a súa chegada fronte a un conxunto deportivista ben plantado, que creaba perigo, pero sen acerto. Borja Vale tivo o 0-1 nunha acción similar á de Branco Leschuk, aínda que a meta marroquí do Málaga desbaratou o disparo cunha gran intervención.

Xa na recta final, o técnico do cadro andaluz, Juan Ramón Muñiz, sacou do campo a Iván Afasto e deu entrada ao mozo dianteiro hispanoescocés Jack Harper, quen puido desnivelar o marcador cun lanzamento dentro da área grande que desviou Dani Giménez, co que o choque, vibrante e igualado, terminou 0-0.

FICHA TÉCNICA:
0 - Málaga: Munir; Iván Rodríguez, Pau Torres, Diego González, Ricca; Iván Afasto (Harper, m.84), N'Diaye, Keidi Bare, Pacheco (Renato Santos, m.78); Adrián, Branco Leschuk (Seleznov, m.59).
0 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Diego Cabalo; Fede Cartabia (Pedro Sánchez, m.74), Bergantiños, Mosquera (Vicente Gómez, m.68), Borja Vale (Michele Somma, m.89); Expósito e Quique González.
Árbitro: Aitor Gorostegui Fernández-Ortega (Comité Vasco). Mostrou cartóns amarelos aos locais Pacheco (m.19), Ricca (m.45), Diego González (m. 61), Keidi Bare (m. 62) e N'Diaye (m.78), e aos visitantes Álex Bergantiños (m.16) e Mosquera (m.33).
Incidencias: Partido correspondente á vixésima sétima xornada de LaLiga 1/2/3, deputado no estadio da Rosaleda ante 22.414 espectadores.