0-1. O Celta encaixa a súa primeira derrota de pretemporada ante o Tenerife

David Juncá retirouse lesionado aos cinco minutos do encontro e Santi Mina ten unha escordadura nun nocello
Un momento del partido entre el Celta y el Tenerife en Melgaço. CELTA DE VIGO
photo_camera Un momento do partido entre o Celta e o Tenerife en Melgaço. CELTA DE VIGO

Un Celta de Vigo con moitas rotacións encaixou este martes a súa primeira derrota da pretemporada ante o Tenerife (0-1), nun mal partidos dos celestes, dominados durante setenta minutos por un rival que puido golear. Fran Escribá deu minutos aos teóricos suplentes, e estes non aproveitaron a oportunidade.

Pouco intenso, falto de ideas e sen líder no centro do campo, o Celta ofreceu unha pobre imaxe ata que o seu adestrador moveu o banco na recta final. A súa única oportunidade no primeiro acto chegou cun disparo de Olaza (min.13) que se marchou cruzado.

O peor do primeiro tempo para o Celta, no entanto, foi a lesión do lateral esquerdo David Juncá aos cinco minutos, que sofre unha lesión no ombreiro dereito. Apartado da titularidade no tramo final do pasado curso, o defensa vive agora á sombra de Lucas Olaza. O club búscalle unha saída, pero el insiste en pelexar a titularidade ao uruguaio.

Ademais, o Celta informou á conclusión do partido de que Santi Mina ten unha escordadura no nocello dereito. Ambos os xogadores sométense este mércores a probas médicas en Vigo para coñecer o alcance das súas respectivas lesións.

A outra noticia negativa foi a fraxilidade exhibida durante os primeiros 60 minutos. O Tenerife fixo dano polos costados. Con cada centro lateral ameazou a Rubén Blanco. Aos tres minutos, Alberto rematou alto; sete despois o disparo de Naranjo marchouse a córner tras tocar nun defensor. O Celta estaba esvaecido, e mediado o primeiro período Rubén Blanco cometeu un claro penalti sobre o ex céltico José Naranjo, tras un erro de Aidoo no despexe, que o árbitro non sinalou.

Seguiu dominando o Tenerife, e pasada a media hora Suso Santana dispuxo da máis clara: centro desde a dereita de Luis Pérez, Rubén despexa mal, Naranjo cede ao seu compañeiro e o remate deste márchase por encima do traveseiro.

Non variou o guión no arranque do segundo tempo, cos insulares explotando as internadas de Luis Pérez por banda dereita. No minuto 54, o Tenerife dispuxo dun libre indirecto ao bordo da área pequena: Iván Villar desviou o disparo de Naranjo. Pouco despois, chegou o tanto tinerfeño: bo centro de Pérez e Malbasic, tras un desaxuste defensivo, supera a Iván Villar.

Ese gol obrigou a Escribá a mover o banco para mellorar a imaxe dos seus. Entraron Lobotka, Brais Méndez e Santi Mina, tres futbolistas chamados a ser importantes. E o seu equipo mellorou. Santi Mina e, sobre todo, Lauti gozaron de dúas boas ocasións nun minuto para empatar. O remate do ex valencianista detívoo Dani Hernández; o tiro de Lauti marchouse lixeiramente desviado.

Ficha técnica
Celta: Rubén Blanco; Carreira, Araujo, Aidoo, Juncá; Bermejo, Beltrán, Jozabed, Sisto; Losada y Lauti. También jugaron: Iván Villar (ps), Sáenz, Costas, Molina, Denis Suárez, Kevin, Santi Mina, Lobotka y Brais Méndez.

Tenerife: Ortolá; Luis Pérez, Alberto, Álex Muñoz, López; Milla, Aitor Sanz; Suso Santana, Borja Lasso, Naranjo; Malbasic. También jugaron: Dani Hernández (ps), Mazan, Dani Gómez, Spicic, Carlos Ruiz, Moore, Undabarrena y Bermejo.

Goles: 0-1, m.64: Malbasic.

Árbitro: Wilson Alves. Amonestou a Isma López por parte do Tenerife.

Incidencias: Partido amistoso disputado no Centro de Estágios de Melgaço.