0-1. Quique González dá a vitoria ao Depor fronte ao Estremadura

O equipo local puido empatar o partido se culminase as oportunidades das que dispuxo.

Quique celebra el gol. TWITTER (@RCDEPORTIVO)
photo_camera Quique celebra o gol. TWITTER (\<sent\>RCDEPORTIVO)

O Deportivo da Coruña conseguiu este venres a vitoria (0-1) en terras estremeñas ante un Estremadura UD que plantou cara aos galegos e que puido empatar o partido se culminase as oportunidades das que dispuxo.

O dianteiro branquiazul Quique, un dos máis activos do ataque coruñés, foi o goleador da noite tras unha boa xogada por banda esquerda do seu compañeiro Borja Valle.

O Francisco de la Hera acolleu o seu primeiro partido da tempada na categoría de prata e boa parte da primeira metade pasou sen pena nin gloria, cunha posesión igualada entre ambos os conxuntos e varios achegamentos que non levaron perigo.

Foron uns minutos de tenteo ata que no 26 chegou a primeira ocasión de Quique, que mandaba o balón alto tras o pase do seu compañeiro Carles Gil.

O Estremadura soubo reporse a ese pequeno susto e, a partir da primeira media hora do partido, foi o que puxo en perigo a Dani Giménez, primeiro cunha ocasión de Gallego que, tras un erro de Bóveda, recibía o balón e disparaba raso desde fóra da área para que o porteiro desviase a córner.

Posteriormente foi Kike Márquez o que colleu o esférico no frontal tras varios rexeites e o seu disparo foi despexado por un defensa. Máis tarde, un centro-chute de falta pasaba entre medias do porteiro coruñés e os atacantes locais.

Concluíu a primeira parte con dúas accións do dianteiro branquiazul Borja Vale, que intentou na primeira sorprender a Manu García desde o seu propio campo e pouco despois cun remate de cabeza que se marchou fóra.

A segunda metade comezou como acabou a primeira e aos tres minutos Quique, desde o punto de penalti, viu porta tras unha internada pola esquerda de Val que non conseguiu parar a zaga estremeña.

Un dos momentos da noite foi o debut de Diego Capel, un das fichaxes máis mediaticos da liga 1/2/3 coa camiseta azulgrana e que nos minutos que disputou estivo moi activo pola banda esquerda, ademais de ser o encargado de sacar os córneres e as faltas.

Tras o pau do gol e os cambios, a Unión Deportiva colleu confianza e presionou e atacou ao contrario convertendo os achegamentos en ocasións de perigo, sen obter a recompensa do empate, o que deixa aos locais cun punto e aos visitantes con catro na táboa clasificatoria.

FICHA TÉCNICA:

0 - . Estremadura UD: Manu García; Álex Díez, Marcelo Djalo, Pardo, Pomares; A. Barreira, Fausto Tienza (Diego Capel, min. 63); Valverde (Borja Celeiro, min. 63), Kike Márquez (Chuli, min. 74), Enric Gallego; e Rennella.

1 - . Deportivo da Coruña: Dani Giménez; David Simón, D. Duarte (Pablo Marí, min. 58), Eneko Bóveda, Cabalo; Álex Bergantiños, P. Mosquera, Vicente Gómez (Didier Moreno, min. 73), Carles Gil (Santos, min. 83); Borja Valle e Quique.

Goles: 0-1 Quique (min. 48).

Árbitro: De la Fuente Ramos, do comité Castelán-Leonés. Amoestou a Barreira (min. 25), Fausto Tienza (min. 55), Álex Díez (min. 78) e Djalo (min. 89) polo Estremadura e a Mosquera (min. 59) e Santos (min. 88) polo Deportivo da Coruña.

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da liga 1,2,3 disputado no Francisco da Hera (Almendralejo) ante 10.827 espectadores. Antes do comezo do partido gardouse un minuto de silencio polos abonados locais falecidos na tempada 2017-2018.