0-2. Un xenial Messi sentencia ao Girona

Os locais acabaron con dez tras unha rigorosa expulsión de Bernardo

Messi celebra un gol con Jordi Alba. ANDREU DALMAU (EFE)
photo_camera Messi celebra un gol con Jordi Alba. ANDREU DALMAU (EFE)

O Barcelona logrou este domingo encadear a súa oitava vitoria na liga española e levar o derbi de Montilivi (0-2) ante un Xirona que deu a cara durante todo o partido, a pesar de xogar os últimos corenta minutos cun home menos pola expulsión de Bernardo.

Nelson Semedo, ao comezo do partido, adiantou aos azulgranas e Leo Messi sentenciou aos locais mediada a segunda metade para consolidar ao Barça no liderado. O Xirona, en cambio, sumou o seu oitavo partido sen coñecer a vitoria na competición.

O encontro reuniu aos tres máximos artilleiros do campionato, os azulgranas Messi, que hoxe sumou o seu tanto 19, e Luís Suárez (15), e o branquivermello Stuani (12), pero o encargado de estrear o marcador foi Semedo, que no minuto 9 celebrou o seu primeira diana coa o Barcelona ao rematar un balón morto na área pequena.

O conxunto azulgrana, incontestable dominador dos tempos do duelo, puido aumentar a súa vantaxe no minuto 15, pero Philippe Coutinho, asistido por Messi, non foi capaz de bater a Bono no un contra un.

O xenio arxentino foi, unha vez máis, o insaciable canalizador do ataque do Barcelona. Combinando con Jordi Alba ou inquietando ao cérbero marroquí con disparos como o que no minuto 22 saíu rozando unha escuadra da portería visitante.

O Xirona foi espertando co paso dos minutos e a punto estivo de lograr o empate no 41, nunha dobre ocasión de Stuani e Pere Pons que salvou Piquei na liña de gol.

Saíron os locais dispostos a seguir pondo en apertos ao equipo de Ernesto Valverde tras a continuación e Ter Stegen sacou un tiro de socato de Stuani ao comezo da segunda metade.

Nin a rigorosa expulsión de Bernardo Espiñenta por dobre amoestación freou o ímpeto dos pupilos de Eusebio, quen, a pesar da inferioridade numérica, persistiron no seu intento de buscar o empate, dándolle ritmo a cada transición e entrando con perigo polas bandas.

Rakitic e Messi puxeron a proba a Bono, pero o porteiro local respondeu con acerto

Pero o ofensiva local durou ata que, no minuto 67, Jordi Alba deixou só a Messi ante Bono e o '10' certificou, cunha sutil vaselina, a oitava vitoria consecutiva do Barça na liga.

Co segundo tanto visitante, o Xirona perdeu fol e o conxunto azulgrana, moito máis cómodo no choque, tivo varias ocasións para facer o terceiro.

Rakitic e Messi puxeron a proba a Bono, pero o porteiro local respondeu con acerto. Pola súa banda, o conxunto branquivermello xa case non se achegou meta defendida por Ter Stegen. Un disparo desviado desde fóra da área de Pere Pons foi toda a bagaxe ofensiva do cadro xerundense na recta final.

FICHA TÉCNICA:
0 - Xirona: Bono; Pedro Porro, Alcalá, Bernardo Espiñenta, Juanpe, Valery Fernández; Pere Pons, Aleix García (Douglas Luiz, m.68), Granell (Seung-Ho Paik, min. 85); Portu ('Choco' Lozano, min. 80) e Stuani.
2 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piquei, Lenglet (Vermaelen, min.77), Jordi Alba; Rakiti, Sergio Busquets (Sergi Roberto, min.81), Arturo Vidal (Arthur, min.57); Messi, Luís Suárez e Coutinho.
Goles: 0-1, m.9: Semedo. 0-2, m.67: Messi.
Árbitro: González Fortes. Mostrou cartón amarelo Bono (min.52) e Juanpe (m. 69), polo Xirona, e a Lenglet (min.30), Arturo Vidal (min.36) e Sergio Busquets (min.43), polo barcelona. Expulsou por dobre amoestación ao local Bernardo Espiñenta (min.27 e 50).
Incidencias: Partido da vixésima primeira xornada da liga disputado no Estadio Municipal de Montilivi ante 14.021 espectadores.