0-3. Exhibición do tridente azulgrana en Ipurua

O Barça corta a boa serie do Eibar grazas aos goles de Griezmann, Messi e Suárez, quen mostraron un gran entendemento
Messi, Griezmann y Suárez, tras el gol del uruguayo. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)
photo_camera Messi, Griezmann e Suárez, tras o gol do uruguaio. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)

O Barcelona venceu en Ipurua, con tres goles do seu tridente ofensivo, e non tivo demasiados problemas para sumar tres puntos ante un Eibar que deu a cara na primeira parte.

Os primeiros minutos do partido foron o contrario do que lle gusta a Mendilibar, co Barcelona tocando e rompendo con facilidade a liña de presión adiantada do Eibar.

GRIEZMANN CASTIGA AO EIBAR. Aos poucos, os locais fóronse reencontrando co seu xogo, e a pesar de non gozar de ocasións claras, lograron o seu obxectivo de meter ao Barcelona no seu campo, con centros á área e xogadas a balón parado.

Pedro León tivo unha boa ocasión tras un centro desde a esquerda, pero o seu disparo non atopou portería.

O que perdoa a un equipo como o culé o acaba pagando, e así chegou antes do primeiro cuarto de hora o tanto do francés Antoine Griezmann, que definiu de xeito brillante un pase longo do seu compatriota Clément Lenglet.

Ao Eibar pareceu afectarlle o golpe nos seguintes minutos, aínda que pronto volveu intentar asediar a área barcelonista, con máis corazón que acerto, iso si.

O Barcelona parecía necesitar osíxeno ante o acoso local, porque os de Ipurua seguían ao seu con centros á área e moita presenza en campo contrario.

Os de Valverde parecían encomendarse ao arxentino Leo Messi e ao uruguaio Luís Suárez con balóns entre liñas nada sinxelos para os atacantes, a pesar de que incomodaban aos locais nas poucas veces nas que o balón alcanzaba a chegar aos seus pés.

E nunha desas, o balón chegou ás botas do '10', pero Dmitrovic frustrou o que fose un gol de xenio a falta dun cuarto de hora para o descanso.

Pouco máis houbo que contar antes da continuación, na que Nelson Semedo entrou por Sergi Roberto.

MESSI SENTENCIA. O Eibar arrincou a segunda metade cunha presión asfixiante que facía que o Barcelona non puidese saír do seu campo coa comodidade que é habitual.

A pesar de todo, outra xenialidade de Messi e Suárez asustou ao Eibar. Ipurua tivo que esperar ao VAR para volver respirar despois de que o gol do uruguaio fose anulado por fóra de xogo.

Pero con Messi polo medio non hai sustos, e o arxentino aumentou a diferenza no marcador tras unha xogada aturullada.

Poucos minutos despois, o tridente blaugrana entrou de novo en acción para que Luís Suárez marcase a porta baleira tras un pase de Messi, ao que lle chegou o balón de Griezmann.

Os armeiros non podían facer nada máis ante a calidade individual dos culés, pero a bancada seguía animando pese ao 0-3, consciente de que para o Eibar segue sendo unha festa xogar na máxima categoría.

Co partido sentenciado, o ritmo por parte dos dous equipos freou no último cuarto de hora e Valverde realizou cambios pensando na Champions.

Messi tivo unha falta a favor das que lle gustan, pero o seu disparo marchouse por encima da portería de Dmitrovic,

O Eibar deu o partido por perdido, pero Messi non se quería render, e un pase seu a Suárez case acaba no cuarto gol dun Barcelona que se estaba gustando.

E así acabou o choque, cun equipo culé superior pero non avasallante ante un Eibar que fixo todo o que puido ante un rival cheo de xenialidades individuais.

0 - Eibar: Dmitrovic; De Blasis, Oliveira, Arbilla, Cote; Pedro León (Expósito, min. 63), Diop, Sergio Álvarez, Orellana; Enrich (Inui, min. 70), Charles (Kike García, min. 79).
3 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Semedo, min. 46), Umtiti, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, De Jong (Rakitic, min. 78), Arthur (Arturo Vidal, min. 70); Messi, Suárez, Griezmann.
Goles: 0-1, min. 13, Griezmann; 0-2, min. 57, Messi; 0-3, min. 65, Suárez.
Árbitro: Melero López (Comité Andaluz). Amoestou polo Eibar a Diop, Charles e Sergio Álvarez, Expósito e Inui.
Incidencias: 7.250 espectadores nun Ipurua cheo.