0-3. Guilherme desatasca ao Dépor e Quique González debuta con gol

O conxunto branquiazul mediuse ao Bergantiños no segundo amigable da súa pretempada

Natxo González, presentado como entrenador del Deportivo. CABALAR
photo_camera Natxo González. CABALAR

O brasileiro Guilherme dos Santos, un dos xogadores do Deportivo con futuro incerto, desatascou ao conxunto coruñés no segundo amigable da pretempada, ante o Bergantiños (0-3), de Terceira División, un partido no que debutou, e ademais con gol, o dianteiro Quique González.

Os coruñeses adiantáronse a cinco minutos do descanso nunha xogada longa que culminou cun pase en profundidade de Álex Bergantiños cara ao lateral dereito do filial Blas, que asistiu desde a liña de fondo ao momento de penalti para que Guilherme rematase segundo lle viña.

Na segunda metade, o Deportivo aproveitou unha falta lateral que traballara na sesión matinal na Cidade Deportiva de Abegondo para ampliar a vantaxe.

Carles Gil executou a xogada de estratexia e o dianteiro do segundo equipo Uxío elevouse máis que os rivais e rematou de cabeza no segundo pau.

Quique González, no seu debut co Deportivo, pechou a conta a pase do defensa Fornos nun contragolpe que teceron os branquiazuis nos últimos minutos de partido.

FICHA TÉCNICA
Bergantiños: Christopher; Balsa, Caridad, Marcos Rodríguez, Aarón; Agulló, Diego; Losada, Cano, Cañi; e Rubén Rivera. Tamén xogaron: Buggi, Granada, Jorge, Toni, Baleato, Borja Facal, Darío, Jacobo, Capelán e Martín.

Deportivo: Dani Giménez; Blas, Bóveda, Pablo Marí, Saúl; Mosquera, Bergantiños, Guilherme, Pedro Sánchez; Fede Cartabia, Christian Santos. Tamén xogaron: Ortolá; Fornos, Sidnei, Mujaid, Dubarbier; Gaizka, Expósito, Cabalo, Carles Gil; Quique, Uxío.

Goles: 0-1, min.40: Guilherme. 0-2, min.71: Uxío. 0-3, min.88: Quique.

Árbitro: Sergio Espasandín, do Comité galego. Amoestou a Marcos Rodríguez, do Bergantiños.

Incidencias: Partido amigable disputado no Campo das Eiroas, na localidade coruñesa de Carballo ante uns 1.000 afeccionados.