1-0. O Dépor móstrase nulo lonxe de Riazor

O nivel do xogo do conxunto branquiazul decaeu de xeito alarmante na segunda parte

Un lance del partido entre el Deportivo y el Mallorca. TWITTER
photo_camera Un lance do partido entre o Deportivo e o Mallorca. TWITTER

O Mallorca mantén as súas opcións na parte alta da táboa ao finalizar a primeira volta de Segunda División, tras derrotar 1-0 ao Deportivo da Coruña no estadio Son Moix cun golazo do costamarfileño Lago Junior na segunda parte (m. 77). Os mallorquinistas foron superiores na segunda metade e amarraron con todo merecemento a sétima vitoria no seu campo, a novena da tempada, ante un Dépor que segue frouxeando lonxe de Riazor.

O conxunto branquiazul, cuxo nivel de xogo decaeu de xeito alarmante na segunda parte, non gaña como visitante desde o pasado mes de setembro, cando venceu 1-3 ao Nástic. Por agora, o seu obxectivo de pelexar polas primeiras prazas do campionato terá que esperar.

O equipo mallorquinista empezou mellor, pero o seu xogo e dominio fóronse diluíndo co paso dos minutos ante un rival que se atrincheirou atrás cando non tivo o balón e esperou ata ir gañando terreo aos poucos. Co partido equilibrado e co denominador común das precaucións defensivas, as accións de perigo real nas porterías brillaron pola súa ausencia.

Destacan un cabezazo de Eneko Bóveda (min. 24) que parou o meta Manolo Reina na súa primeira intervención, e dúas accións protagonizadas na portería contraria polos mallorquinistas Antonio Raillo (min. 26) e Joan Sastre (min. 31). Pouca bagaxe para dous equipos situados na parte alta da táboa e con aspiracións xustificadas de manterse arriba.

O Mallorca esperou demasiado atrás, quizais, pensando máis na categoría do seu rival que en apurar as súas opcións. O Deportivo, pola súa banda, moveu o balón aínda que sen ningún indicio de profundidade, por iso, o 0-0 co que finalizou a primeira parte non estrañou a ninguén.

Na continuación, os mallorquinistas avisaron de inmediato (min. 55) cun balón rebotado en Bergantiños que se estrelou no pau dun Dani Giménez xa batido. Na xogada seguinte, o propio meta do conxunto coruñés salvou ao seu equipo tras un cabezazo do central Antonio Raillo.

O dominio e as ocasións eran do Mallorca nuns minutos moi favorables para os seus intereses ante un adversario encerrado atrás e sen capacidade de reacción. Abdón Prats, que recentemente substituíra a Álex López, estrelou un cabezazo no traveseiro e pouco antes, Dani Giménez, a gran figura do seu equipo, de novo evitara o gol visitante ao deter un perigoso remate de Joan Sastre (min. 65).

O Dépor seguiu incómodo, angustiado, a pesar dos cambios nas súas filas ordenados polo técnico Natxo González. O Mallorca tivo premio ao seu esforzo cunha galopada imparable do costamarfileño Lago Junior (min.77), que finalizou cun disparo á escuadra ante o que nada puido facer Dani Giménez.

O equipo de Vicente Gómez puido ampliar o marcador tras unha gran xogada de Abdón Prats que non puido finalizar Aridai Cabrera, pero tamén, o conxunto herculino rozou o empate tras un cabezazo de Raillo ao traveseiro da súa propia portería (min. 90). Ao final, triunfo moi importante do Mallorca que volve soñar coa promoción fronte a un Deportivo nulo lonxe de Riazor.

FICHA TÉCNICA
Mallorca: Reina; Joan Sastre, Raillo, Valjent, Estupiñán; Merveil Ndockyt (Aridai, min,. 71) , Pedraza, Salva Sevilla (Xisco Campos, min. 84), Dani Rodríguez; Lago Junior e Álex López (Abdón Prats, (min. 64).

Deportivo: Dani Giménez; Eneko Bóveda (David Simón, min. 84), Pablo Marí, Domingo Duarte; Saúl García, Borja Valle, Michael Krohn-Deli (Eduardo Expósito, min. 72) , Cartabia (Christian Santos, min. 75), Vicente Gómez; Álex Bergantiños e Quique González.

Gol: 1-0, min. 77: Lago Junior.

Árbitro: Ais Reig (Comité Valenciano). Amoestou a Duarte, Vicente Gómez, do Deportivo.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo primeira xornada da liga 1,2,3 disputado no estadio Son Moix ante 7.593 espectadores.