1-0. O Deportivo respira a costa do líder

Os branquiazuis encadean a súa cuarta vitoria cun gol de Merino e comezan a crer no 'si se pode'
Celebración en el Dépor-Cádiz. DEPORTIVO
photo_camera Celebración no Dépor-Cádiz. DEPORTIVO

O Deportivo continuou este domingo o seu escalada a costa do líder, o Cádiz, ante o que os de Fernando Vázquez sumaron a súa cuarta vitoria consecutiva (1-0) en LaLiga SmartBank, unha serie que o reenganchou á batalla pola permanencia e que agrandou o bache do conxunto andaluz. Así as cousas, Vázquez conta todos os partidos —tres— por vitorias no seu retorno ao Deportivo, que iniciou a serie de triunfos con Luis César Sampedro antes de Nadal.

Un gol de Sabin Merino, tan decisivo como o pasado xoves ante o Racing de Santander, desnivelou o choque no segundo período, no que os gaditanos apertaron ata o asubío final, que se produciu co resultado aínda en suspense por unha xogada revisada polo VAR por un presunto penalti na área local que non foi sinalado. Os máis 24.000 afeccionados na bancada de Riazor entoaron despois o 'si se pode' porque o Deportivo xa ve máis cerca a permanencia.

O equipo coruñés perdeu a última hora a Mamadou Koné por febre e Apelación non lle perdoou o castigo a Çolak, contratempos aos que se sumou antes do cuarto de hora unha lesión muscular de Salva Ruiz, que foi substituído por Luis Ruiz no lateral esquerdo.

As dúas escuadras tíñanse ben estudadas e na primeira parte primaron as pizarras, que converteron o partido nun duelo táctico, con moitas vixilancias e poucos espazos. Aí manexouse algo mellor o Cádiz ata o ecuador do primeiro acto con ocasións para o Choco Lozano e Garrido que non necesitaron a intervención de Dani Giménez.

Merino marcou nos seus primeiros encontros como branquiazul

O Deportivo, con problemas na creación, pediu penalti por unha man de Espino aos 24 minutos que revisou o VAR e non concedeu o colexiado xusto antes de que Aketxe avisase aos seus excompañeros cunha falta que se lle marchou desviada. O líder foi incapaz de crearlle problemas ao conxunto coruñés, que mantivo a liña de cinco defensas que implantou Fernando Vázquez e contrarrestou as transicións dos de Álvaro Cervera.

O exercicio de paciencia continuou tras o descanso e o técnico do Cádiz refrescou o ataque con Pombo por Lozano superada a hora de encontro para intentar cambiar o partido, pero o que se atopou foi o gol do Deportivo, que desequilibrou o choque cun pase filtrado polo xaponés Gaku Shibasaki que converteu Sabin Merino no man a man con Cifuentes.

Logo de pasar sen marcar en partido oficial máis de tres anos, o dianteiro vasco iniciou a súa etapa no Deportivo con éxito rotundo ao anotar nos seus dous primeiros encontros co branquiazul.

O Cádiz, obrigado a reaccionar, incorporou a Iván Alejo e foi Nano Mesa o que rozou o empate aos 70 minutos tras un mal despexe de Mujaid. Os andaluces embotellaron ao Deportivo na recta final do partido e o partido converteuse nun monólogo do líder, que non atopou a forma de meterlle man ao equipo coruñés.

Ficha técnica
Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Mujaid, Somma, Montero, Salva Ruiz (Luis Ruiz, m.16); Gaku Shibasaki, Peru Nolaskoain (Álex Bergantiños, m.85); Aketxe, Sabin Merino e Mollejo (Vicente Gómez, m.80).

Cádiz: Cifuentes; Iza, Cala, Garrido (Iván Alejo, m.68), Rhyner, Espino; Lozano (Pombo, m.64), Álex Fernández, Perea, Edu Ramos (Bodiger, m.74); e Nano Mesa.

Gol: 1-0, M.65: Sabin Merino.

Árbitro: Gorostegui Fernández-Ortega, do Comité vasco. Mostrou amarela a Garrido (m.42), Perea (m.49), Iván Alejo (m.80), do Cádiz; e a Peru Nolaskoain (m.54), Sabin Merino (m.85), do Deportivo.

Incidencias: Partido da vixésimo cuarta xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 24.345 afeccionados.