1-0. O Madrid perde o liderado no Ciutat de València

Un gol de Morales outorga os tres puntos ao Levante e permite ao Barcelona colocarse na primeira praza
Sergio Ramos of Real Madrid reacts during the La Liga Santander match between Levante and Real Madrid at Estadio Ciutat de Valencia on February 22, 2020 in Valencia, Spain
photo_camera Sergio Ramos laméntase durante o partido ante o Levante. MARÍA JOSÉ SEGOVIA (EFE)

O Real Madrid deixouse o liderado de LaLiga Santander tras perder (1-0) no Ciutat de València ante o Levante nun duelo que dominou o equipo de Zinedine Zidane ata mediado o segundo tempo pero no que desaproveitou varias ocasións para tombar a un rival que reaccionou para levar a vitoria.

Sabedor de que o Barcelona había goleado á primeira hora da tarde e era líder virtual, o Real Madrid buscou durante todo o partido un triunfo que lle mantivese no liderado pero os seus fallos nos metros finais e a actuación de Aitor privoulle do gol e o Levante aproveitou o seu momento.

O Levante arrincou con máis intensidade que o Real Madrid e provocou que os primeiros minutos xogásense máis no campo madridista, ao que lle custaba manexar o balón pola presión inicial dos locais.

Con todo, as primeira ocasións de gol foron para os visitantes nas súas primeiras aproximacións á meta de Aitor Fernández, que se tivo que empregar a fondo ante un remate de Benzema no minuto 10 e ante outra de Modric un minuto despois.

Superado o primeiro cuarto de hora o partido de abriu, coa presenza dos dous equipos no campo rival en busca do primeiro gol da noite e sen que ningún puidese impor a súa dominio no centro do campo.

Aínda que o Madrid empezou a dominar o xogo, con máis posesión que o seu rival, o Levante trataba de aproveitar o máis mínimo erro dos madridistas para facer dano á contra.

Co paso dos minutos o Madrid fixo máis evidente o seu dominio pero se mostraba impreciso nos metros finais, xa que combinaba ben nas inmediacións da área do Levante pero fallaba no último pase.

Ademais do asedio do Madrid, Aitor tamén tivo que empregarse a fondo nunha cesión de Toño co peito que á meta local custoulle desbaratar tras un centro de Hazard.

Aínda que o Levante tamén o intentou a través do seu velocidade en ataque a defensa dos de Zidane mostrouse moi sólida e Courtois apenas pasou por dificultades mentres que o Real Madrid incrementou nos minutos finais deste período o seu acoso á meta local pero sen poder definir.

O Madrid deu continuidade no segundo tempo ao ofensiva. De novo puxo coto á meta de Aitor pero o armazón defensivo local impedía ao equipo de Zidane atopar o seu premio, mentres que o Levante trataba de aproveitar unha das súas contras para sorprender ao rival.

Tras os intentos infrutuosos dos visitantes o Levante lle perdeu o respecto ao Madrid superado o minuto 65 e empezou a inquietar a un Courtois que apenas pasara apuros en case todo o choque.

O Madrid perdera o dominio do xogo e o equipo de Paco López, tras aguantar ben as arremetidas do seu opoñente, quería agora o partido.

Así, o Levante adiantouse no marcador cun gran gol de José Morales no minuto 79 tras un forte remate escorado do capitán levantinista.

O gol deixou tocado ao Madrid e aínda que intentou nivelar o marcador xa non recuperou o seu control no xogo ante un Levante envalentonado que se pertrechó ben atrás para lanzar rápidos contragolpes aínda que o marcador xa non variou.

Ficha técnica
Levante (1): Aitor, Miramón, Bruno, Postigo, Toño; Bardhi, Campaña, Vukcevic, Mayoral (Sergio León, m.88), Roger (Melero, m,67) e Morales (Pablo Martínez, m.80).

Real Madrid (0): Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric (Valverde, m.82), Isco (Lucas Vázquez, m.73), Hazard (Vinicius, m.67) e Benzema.

Gol: 1-0, m.79: Morales.

Árbitro: Alejandro José Hernández Hernández (Comité canario). Mostrou cartón amarelo ao local Roger e aos visitantes Ramos e Casemiro.

Incidencias: partido da xornada 25 de LaLiga Santander disputado no estadio Ciutat de València ante 23.667 espectadores