1-0. O primeiro gol da tempada de Aspas certifica a vitoria do Celta ante o Athletic

O árbitro anulou inicialmente o cabezazo do galego por fóra de xogo, pero o VAR corrixiu esa decisión
Iago Aspas disputa el balón con el jugador del Athletic de Bilbao Daniel García durante el partido de este domingo. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Iago Aspas disputa o balón co xogador do Athletic de Bilbao Daniel García durante o partido deste domingo. SALVADOR SAS (EFE)

O Celta logrou este domingo en Balaídos ante o Athletic o seu segunda vitoria da tempada (1-0) cun gol de Iago Aspas, que estreou a súa conta goleadora esta campaña en LaLiga Santander. Foi un tanto rodeado de incerteza porque o VAR corrixiu a decisión inicial do árbitro de anulalo.

Escribá colocou o seu equipo habitual, mentres que Garitano presentou as novidades de strong <>Balenziega e De Marcos, recuperado dunha lesión que o mantivo mes e medio fóra dos campos. Non houbo apenas ocasións durante o primeiro tempo. E iso que o partido abriuse cun perigoso cabezazo de Aspas na primeira xogada. Foi un espellismo.

Sen un claro dominador, a pesar da maior posesión da pelota do equipo celeste, o Athletic apenas asomou sobre a área de strong <>Rubén, salvo unha boa acción de ataque trenzada no minuto dez sen definición nos metros finais.

Tampouco o Celta ofreceu dose de perigo. Mediado o primeiro tempo, o Celta avisou cun pase atrás de strong <>Rafinha a Iago Aspas, que lanzou cerca da área pequena pero o seu tiro despexouno Íñigo Martínez, e cerca do descanso, unha gran acción entre Rafinha e Denis Suárez non logrou culminala Santi Mina, que finalizou a triangulación cun lanzamento desviado.

Ese guión de igualdade sen perigo mantívose durante os primeiros vinte minutos da segunda metade, unha monotonía só alterada por un bo disparo de strong <>Sancet desde fóra da área para o Athletic e un envelenado centro de strong <>Hugo Mallo para o Celta ao que chegou moi forzado Denis Suárez.

Custoulle ao Celta rachar a orde defensiva do conxunto de Garitano. Con pouco ritmo e sen apenas capacidade de sorpresa no seu ataque, o equipo galego refuxiouse nun saque de esquina para sentenciar o partido, un córner que prolongou de cabeza Santi Mina para que marcase o gol Iago Aspas no segundo pau. O árbitro anulou o cabezazo de Aspas por fóra de xogo, pero o VAR corrixiu esa decisión, pois Williams habilitaba a posición do dianteiro celeste.

O gol deixou sen reacción ao Athletic, a pesar de que Garitano reforzou o ataque con strong <>Aduritz e Larrazabal. No minuto 90, un centro moi pechado de Balenziaga inquietou a Rubén e foi a única ocasión do conxunto vasco no cuarto de hora final dun monótono partido.

Ficha técnica
RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araujo, Aidoo, Olaza; Lobotka (Pape Cheikh, min. 82), Okay, Rafinha (Brais Méndez, min. 71), Denis Suárez (Beltrán, min. 87; Iago Aspas, Santi Mina.

Athletic Club: Unai Simón; Capa, Yeray, Íñigo Martínez, Balenziaga; Dani García, Vesga (larrazabal, min. 81); De Marcos (Sancet, min. 65), Raul García, Muniain (Aduritz, min. 81); Williams.

Gol: 1-0 Aspas, min. 74.

Árbitro: Mediei Jiménez (comité catalán). Amoestou aos xogadores do Athletic Balenziaga, Raúl García, Yeray, Íñigo Martínez e Capa. Tamén viu cartón amarelo o adestrador do Athletic, Gaizka Garitano.

Incidencias: Partido correspondente á oitava xornada de LaLiga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 19.690 espectadores.