1-1. O Celta complícase a súa continuidade na Copa

Os vigueses asinaron un bo encontro a pesar do empate, que chegou cun gol de Juanmi no minuto 81

Un lance del Celta-Real Sociedad. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Un lance do partido. SALVADOR SAS (EFE)

Un gol de Juanmi para a Real Sociedade cerca do minuto noventa mantén igualada (1-1) a eliminatoria de Copa co Celta, logo dun partido en Balaídos que dominou o equipo celeste durante moitos minutos pero que non resistiu ao acoso final do conxunto vasco, que dedicou o gol do empate ao mozo Sangalli.

Os dous adestradores saíron, tal e como se esperaba, con moitas novidades nos seus equipos, unha mestura de titulares habituais en Liga con xogadores con pouco ritmo de competición. O primeiro tempo foi plano: o Celta tivo a posesión da pelota pero lle faltou máis firmeza no seu ataque, escaso de pegada; a Real resgardouse no seu campo sen apenas sobresaltos.

O dominio celeste concentrouse en dúas ocasións, dous disparos ao poste. O primeiro foi un tiro de falta de Sisto; o segundo, un remate de Hjulsager para coroar un contragolpe. Foron os únicos sinais de alarma para Rulli. Logo deses dous lanzamentos á madeira, o Celta seguiu controlando o partido, aínda que sen ameazas ao rival.

Tampouco pasou apuros o equipo celeste durante o primeiro tempo. Cun ritmo uniforme, lento, salvo algunha galopada de Theo, a Real Sociedade propuxo pouco en ataque. Só tivo un par de aproximacións con perigo cerca do descanso. E ambas naceron en fallos defensivos do Celta: un lanzamento de Oyarzabal ao lateral da portería, precedido por un roubo de pelota de Sandro a Araujo, e un tiro frouxo de Rubén Pardo, que aproveitou un erro de Sisto.

Antonio Mohamed reforzou o seu ataque durante o descanso. Meteu a Brais e Emre Mor para ter máis desborde, máis velocidade. O seu equipo seguiu co dominio. O Celta encerrou á Real e o gol chegou nun córner: un saque de esquina de Brais Méndez que Araujo prolongou de cabeza no primeiro pau para que uns metros máis atrás culminase a xogada Iago Aspas, que irrompeu só no outro pau.

O gol de Aspas avivou o partido cara a un guión de ida e de volta. A Real Sociedade alertou a Rubén cun tiro de falta de Sandro e un disparo de Rubén Pardo desde fóra da área; o Celta respondeu con dúas accións máis perigosas, ambas de Brais Méndez, un remate desde cerca da área pequena a un centro de Júnior Alonso e un tiro de falta envelenado para Rulli.

A Real, con cambios ofensivos de Garitano, apertou nos últimos quince minutos para buscar o empate. E logrouno. Foron os seus mellores momentos. Gobernou o centro do campo e apareceu pola área galega con varios centros perigosos, algún tiro de Oyarzabal e un gran remate de Juanmi desde o chan a uns metros da portería que despexou Rubén.

Tivo recompensa a Real Sociedade á súa empuxe. Co Celta aprisionado, e a súa resistencia física debilitada, o equipo vasco trazou unha boa acción pola banda dereita que, cerca do minuto noventa, resolveu Juanmi con brillantez, un tiro cruzado imparable para Rubén, un gol que Juanmi dedicou a Sangalli e que mantén a eliminatoria igualada.

FICHA TÉCNICA:
1. RC Celta: Rubén; Kevin, Costas, Araujo, Júnior Alonso; Okay, Lobotka (Beltrán, min. 73); Hjulsager, Aspas, Sisto (Brais, min. 45); Eckert (Mor, min. 45)
1. Real Sociedade: Rulli; Aritz, Llorente, Moreno, Theo; Zubeldia; Januzaj (William José, min. 61), Pardo (Illarramendi, min. 74), Zurutuza, Oyarzabal (Juanmi, min. 70); Sandro
Goles: 1-0 Aspas min. 57; 1-1 Juanmi min. 81
Árbitro: Munuera Montero (andaluz ). Amoestou con cartón amarelo a Braisy Kevin por parte do Celta; e a Llorente, Oyarzabal, Zurutuza, Moreno, Illarramendi e Aritz por parte da Real Sociedade.
Incidencias: partido de ida de dezaseisavos de final da Copa do Rei, disputado no estadio municipal de Balaídos ante 15.195 espectadores.