1-1. O Córdoba rescata un punto no desconto ante un Dépor con nove xogadores

As protestas de Natxo González ante as expulsións de Pablo Marí e Borja Valle tamén provocaron a súa expulsión

Los seguidores del Deportivo, durante el partido. @RCDeportivo
photo_camera Os seguidores do Deportivo, durante o partido. @RCDeportivo

Un gol de Andrés Martín no tempo engadido serviu ao Córdoba para rescatar un punto ante un Deportivo que rendibilizou o temperán gol de Quique ata que sucumbiu ao final, cando quedou en inferioridade polas expulsións de Pablo Marí e Borja Vale.

O empate premiou o esforzo de dous conxuntos con obxectivos moi distintos tras un choque que concluíu de xeito alterado.

Sandoval espremeu o efecto sorpresa cun trío de novidades: o lateral zurdo Javi Galán, o pivote Álex Vallejo e o extremo Javi Lara.

O técnico do Córdoba, baixo presión pola mala situación clasificatoria do equipo, buscou o modo de sorprender de saída a un Dépor no que reapareceu na punta o seu goleador Quique González.

Pero o que golpeou primeiro foi o conxunto de Natxo González, que sacou o máximo partido á súa pericia no primeiro erro da defensa local.

Aos tres minutos, Saúl entrou pola banda esquerda e serviu a Quique González para que o valisoletano batese a Carlos Abad e colocase o 0-1 no marcador.

Os locais trataron de replicar e Javi Galán realizou o primeiro disparo a porta aos 7 minutos.

Os galegos xestionaban ben a situación ante un adversario angustiado

O Córdoba dispuxo dunha dobre oportunidade ao bordo do cuarto de hora. Jaime Romeu capturou un pase de Quim Araujo e o seu duro disparo desviouno a córner Dani Giménez. No saque de esquina, a veterano meta do Depor tivo que intervir de novo cunha formidable parada tras un remate de Luis Muñoz.

O Córdoba, máis tenso e esixido, arriscaba en ataque fronte a un Dépor ben colocado. O porteiro vigués volveu mostrar a súa mellor versión ao atallar un lanzamento desde fóra da área de Javi Lara no minuto 20.

O Dépor, cun plan ben asumido e o marcador a favor, contivo os fogosos intentos do Córdoba e buscou as súas saídas á contra.

Os galegos xestionaban ben a situación ante un adversario angustiado, que atopaba as súas situacións máis claras para empatar nas accións a balón parado e nos tiros afastados de Javi Lara, que volveu intentalo no minuto 35 para que Dani Giménez volvésese a lucir.

Nos últimos minutos da primeira parte, Piovaccari apareceu cun remate deficiente e o Quique González estivo a piques de repetir gol para o Depor cun lanzamento que rexeitou tras unha estirada Carlos Abad.

O duelo entrou nunha dinámica frenética nos últimos dez minutos

Sandoval buscou un revulsivo colocando a Blati Touré e Álvaro Aguado na segunda metade. Os cambios e a necesidade deron aos blanquiverdes un aspecto máis punzante ante un Depor que se empezaba a sentir incómodo, aínda que deixaba o seu sinal de calidade en accións puntuais. Simón, nun remate de cabeza, estivo preto de facer o segundo.

Os de casa espremían as accións de estratexia. No minuto 60, Javi Lara e Dani Giménez escribiron un capítulo máis no seu chan persoal. O cordobés lanzou unha falta con mestría e a meta galego desviou cunha man o balón a córner.

Natxo González retirou ao danés Krohn-Deli, lesionado, e deu entrada a Edu Expósito, mentres que Sandoval xogouse a súa última carta retirando ao lateral dereito, Loureiro, para colocar a un dianteiro puro como Andrés Martín.

En pleno acoso local, o Depor quedou cun xogador menos tras decretar Ais Reig a expulsión de Pablo Marí, que viu a segunda amarela por unha falta sobre Jaime Romeu. O duelo entrou nunha dinámica frenética nos últimos dez minutos.

O Deportivo quedou con nove xogadores tras a expulsión con vermella directa de Borja Vale, que se dirixiu ao árbitro. As protestas do técnico visitante, Natxo González, tamén provocaron a súa expulsión.

Con máxima tensión e dous xogadores máis no campo, o Córdoba lanzouse a unha ofensiva total. No tempo engadido, Javi Lara botou un córner pechado e Andrés Martín logrou asinar o empate.

Nun delirante final, os locais tiveron unha última ocasión nas botas do italiano Piovaccari.

1.- Córdoba: Carlos Abad; Loureiro (Andrés Martín, min. 71), Luís Muñoz, Álex Quintanilla, Javi Galán; Bambock (Augado, min. 46), Álex Vallejo; Quim Araujo (Blati Touré, min. 46), Javi Lara, Jaime Romero; e Piovaccari.

1.- Deportivo: Dani Giménez; Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl (Diego Cabalo, min. 52); Bergantiños, Krohn-Deli (Edu Expósito, min. 72), Vicente Gomez, Carlos Gil (Borja Valle, min.66); Quique González e Carlos Fernández.

Árbitro: Ais Reig (Comité Valenciano). Amoestou con cartón amarelo aos locais Javi Galán, Loureiro e Álex Quintanilla e aos visitantes Saúl e Domingos Duarte. Expulsou por dobre amarela a Pablo Marí no minuto 78 e con vermella directa a Borja Vale no minuto 83. Tamén viu a vermella o adestrador do Depor, Natxo González.

Goles: 0-1, min. 3: Quique González. 1-1, min. 93+: Andrés Martín.

â??Incidencias: Partido correspondente á décima xornada do campionato de Liga 1/2/3, disputado no Estadio Municipal O Arcanxo ante 10.604 espectadores.