1-1. O Dépor rescata un punto e suma nove xornadas sen perder

Fede Cartabia contrarrestou no minuto 84 o tanto de Narváez

Un momento del Almería-Deportivo. TWITTER (@RCDEPORTIVO)
photo_camera Un momento do Almería-Deportivo. TWITTER (\<sent\>RCDEPORTIVO)

O Deportivo asinou o seu noveno partido consecutivo sen perder cun empate (1-1) na súa visita ao Almería grazas a un gol de Fede Cartabia no minuto 84, que contrarrestou o que marcou Narváez no 75.

A primeira metade pasou con bastante monotonía e só se animou na súa recta final, cando se sucederon as chegadas por un e outro lado. Ata entón, ningún dos dous equipos conseguira imporse claramente ao outro e foron máis os erros que os acertos.

Polo Almería, as mellores ocasións chegaran a través de Corpas, aínda que nos primeira Domingos Duarte lle rebañó o esférico cando quedaba só ante Dani Giménez e na segunda non acertou a rematar un centro desde a esquerda.

Na outra metade do campo, un resbalón de Romera, primeiro, e un erro no salto de Arzura, despois, habilitaron as chegadas de Saúl García pola esquerda e de Carles Gil, só ante René. En ambas as ocasións o balón acaboulle chegando a Quique González, que nunha rematou fose e na outra se entretivo.

Só nos últimos minutos animouse o partido, tras esa última acción do Dépor. Primeiro, Saúl volveu internarse pola esquerda e Andoni López acabou anticipándose ao remate de Christian Santos. A continuación, Álvaro Giménez gañoulle a loita aos dous centrais visitantes, pero non acertou co remate, como tampouco Corpas, ao fío do descanso, tras un centro desde a esquerda e un control de costas á portería rival.

Aos catro minutos da continuación, Saveljich, á saída dun córner, protagonizou o primeiro remate branquivermello entre os tres paus, que atrapou Dani Giménez. De novo a balón parado intentouno o Almería. O balón voou desde a esquina cara a Corpas, pero o disparo do extremo local marchouse fóra.

O Deportivo buscou un revulsivo con Fede Cartabia e acto seguido o Almería fixo o propio con Narváez. Na súa primeira acción, o colombiano colgou o balón desde a esquerda á cabeza de Juan Carlos, que rematou fose con todo a pracer para inaugurar o marcador.

Na segunda, estreou o marcador. Andoni López serviulle o balón dentro da área, sorteou a Álex Bergantiños e puxo o esférico na escuadra esquerda de Dani Giménez.

E foi precisamente o arxentino o que estableceu o empate para o Deportivo a seis minutos para o final, con outro gol á escuadra, neste caso a dereita de René, que chegou a puntear o balón pero non puido evitar que este entrase na súa portería.

Co empate, o Deportivo eleva a nove as xornadas sen coñecer a derrota e é cuarto a tres puntos do líder, o Alcorcón, mentres que o Almería rompe unha serie de catro vitorias consecutivas como local e é duodécimo.

1 - UD Almería: René; Romera, Owona, Saveljich, Andoni López; Arzura, De la Hoz, Corpas, Luis Rioja (Narváez, min. 67), Juan Carlos (Chema, min. 86); e Álvaro Giménez.
1 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl García; Álex Bergantiños, Edu Expósito (Krohn-Dehli, min. 46), Vicente Gómez (Fede Cartabia, min. 66), Carles Gil (Didier Moreno, min. 46); Quique González e Christian Santos.
Goles: 1-0, min.75: Narváez; 1-1, min.84: Fede Cartabia.
Árbitro: Ávalos Barrera, do colexio catalán. Mostrou cartón amarelo a Romera, polo Almería; e Edu Expósito, polo Deportivo da Coruña.
Incidencias: Partido da 14ª xornada da liga 1/2/3 disputado no Estadio dos Xogos Mediterráneos ante 5.977 espectadores.