1-1. Deportivo e Tenerife asinan táboas nun partido gris

Foi un partido anódino que só tivo intensidade nos últimos minutos
Un instante do Tenerife-Deportivo. @RCDEPORTIVO (TWITTER)
photo_camera Un instante do Tenerife-Deportivo. @RCDEPORTIVO (TWITTER)

Deportivo e Tenerife asinaron táboas (1-1) nun duelo anódino que só tivo intensidade nos últimos minutos, cando o equipo local adiantouse (m.83) e parecía ter o triunfo nas súas mans, pero o conxunto galego fíxose cun punto no 91.

Dous lanzamentos a porta nos primeiros minutos de xogo, un do local Aitor Sanz e o outro do visitante David Simón, con senllos rexeites dos cérberos, auguraban un partido entretido, pero non foi así.

O primeiro tempo tivo moi pouco fútbol, con ambos os equipos máis centrados en conservar o balón que en trasladalo con perigo ás inmediacións da área rival.

Tras o descanso, o Deportivo saíu con máis ímpeto e creou máis perigo, pero sempre se topou coas luvas de Ortolá.

O nipón Gaku foi o primeiro en intentalo desde longa distancia e pouco despois foi Merino cun remate de espuela, pero en ambas as ocasións Ortolá logrou enviar o balón a córner.

Estas dúas accións deron paso a unha fase un pouco máis sosegada, aínda que foron os visitantes os que máis perseveraron para buscar o gol, con Christian Santos como principal protagonista, pero o seu disparo no minuto 73 fronte a Ortolá enviouno a córner o cérbero.

Instantes despois unha derriba nun salto na área de Mujaid sobre Joselú estimouno punible o colexiado. O penalti transformouno en gol Luís Milla no minuto 83.

Cando o encontro encaraba xa os seus instantes finais chegou o tanto de Aketxe que recompensou o esforzo colectivo do seu equipo.

Un mal despexe de Alex Muñoz permitiu ao atacante golpear con forza o balón desde o bordo da área para igualar novamente o encontro.

1. CD Tenerife: Ortolá; Luís Pérez, Lluis López, Sipcic, Alex Muñoz; Shaq Moore, Aitor Sanz, Milla, Álex Bermejo (Nahuel, m.57); Dani Gómez (Mierez, m.21) e Joselu (Undabarrena, m.84).

1. Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Mujaid, Bóveda, Álex Bergantiños, Salva Ruiz; Hugo Vallejo (Aketxe, m.57), Gaku, Uche (Borja Vale, m.24), Mollejo (Emre Colak, m.69); e Sabin Merino (Christian Santos, m.69) .

Goles: 1-0, M.83: Luís Milla, de penalti. 1-1, M.91: Aketxe.

Árbitro: Miguel Ángel Ortiz Arias (Comité Madrileño). Expulsou ao técnico visitante Fernando Vázquez por protestar (m.84). Amoestou ao local Aitor Sanz (m.54) e ao visitante Mujaid (m.81).

Incidencias: Partido da trixésima sétima xornada de LaLiga SmartBank disputado no estadio Heliodoro Rodríguez López sen espectadores.