1-1. O Girona volve frear ao Atlético

O conxunto madrileño nos últimos minutos coa intención de cercar a área de Gorka Iraizoz

Encuentro entre el Atleti y el Girona. EFE
photo_camera Encontro entre o Atleti e o Xirona. EFE

Un gol en propia meta de Jonás Ramalho, no minuto 82, logo dun magnífico pase de Angel Correa a Diego Costa que rematou a portería o xogador local, rescatou un punto para o Atlético de Madrid en Girona, un feudo no que os branquivermellos, este domingo de azul, non conseguiron gañar nas súas dúas visitas ligueiras.

Primeiro adiantouse o Girona por un detalle: un erro no pase de Rodrigo Hernández no minuto 45. Aproveitouno Patrick Roberts para lanzar o pase ao desmarque de Christian Stuani, derrubado por Jan Oblak. Ao principio, o árbitro De Burgos Bengoetxea sinalou a falta fose da área, despois, coa consulta do VAR, decretou o penalti, que transformou o uruguaio (minuto 47+).

O Atlético dominou o encontro de forma incontestable nos primeiros compases, encerrando ao Girona cun auténtico monólogo futbolístico.

Con todo, os locais, demostrando o inconformismo que lles conduciu a ser un dos mellor equipos de Primeira nas últimas seis xornadas, alentados por unha afección que non quere deixar de soñar coas competicións europeas, foron crecendo co paso dos minutos.

Acosaron aos colchoneiros desde o flanco esquerdo do ataque, desde onde o eléctrico Patrick Roberts e Àlex Granell, reconvertido de urxencia para cubrir a praga de baixas que deixou a Eusebio Sancristán orfo de carrileros esquerdos, percutieron sen cesar as costas dun Santiago Arias claramente superado.

Os locais puideron adiantarse no marcador por mediación de Granell, Aleix García, e Cristhian Stuani, pero a ocasión máis clara produciuse no minuto 32 e foi para o Atlético.

Saúl Ñíguez, que tivo que actuar como lateral esquerdo pola lesión de Filipe Luís, conectou maxistralmente con Antoine Griezmann antes de facer tremer o traveseiro de Yassine Bounou cun disparo desde a frontal da área pequena.

Non se asustou o conxunto local, que continuou buscando a portería de Jan Oblak con insistencia, coa vontade de quen compite contra a súa propia historia para bater a súa mellor serie en Primeira División.

Os discípulos de Eusebio puideron porse por diante no electrónico a través de Bernardo Espiñenta, pero tiveron que esperar ata o tempo engadido da primeira metade, cando Cristhian Stuani, o futbolista franquía dos de Montilivi, forzou un penalti que el mesmo se encargou de transformar cun disparo inalcanzable para o porteiro esloveno do Atlético, reafirmando así a súa condición de 'pichichi' con once dianas en 13 xornadas.

O 1-0 deu máis tranquilidade ao conxunto local, comodamente disposto sobre o terreo de xogo co 3-5-2 que Eusebio herdou de Pablo Machín. Mentres o Atlético, frustrado por verse novamente superado por un equipo ao que aínda non conseguiu bater en Primeira División, trataba de atoparse, o Girona manexaba o encontro e, incluso, permitíase o luxo de seguir inquietando a un Jan Oblak.

De feito, nos primeiros minutos da segunda metade, o cérbero do Atlético evitou que os locais multiplicasen a súa vantaxe ao desviar un potente disparo de Àlex Granell, que pouco despois rozaría o pau esquerdo do arco visitante cunha falta directa.

O Atlético espertou nos últimos minutos coa intención de cercar a área de Gorka Iraizoz, que tivo que substituír ao lesionado Bono na segunda metade.

O veterano porteiro navarro acertou a neutralizar 'in extremis' unha ocasión clara de Saúl Ñíguez, pero non puido facer nada para evitar o gol en propia portería de Jonás Ramalho, que no minuto 82 conxelou Montilivi nun desafortunado intento de roubarlle o balón a Diego Costa nunha ocasión manifesta de gol.

FICHA TÉCNICA:
1 - Girona: Bono (Gorka Iraizoz, m. 71); Pedro Porro, Jonás Ramalho, Bernardo Espiñenta, Juanpe, Àlex Granell; Pere Pons, Aleix García (Valery Fernández, m. 82), Borja García; Patrick Roberts (Portu, m. 65) e Cristhian Stuani.
1 - Atlético de Madrid: Jan Oblak; Santiago Arias (Gelson Martins, m. 74), Stefan Savic, Lucas Hernández, Saúl Ñíguez; Koke, Rodrigo Hernández (Ángel Correa, m. 63), Thomas Partey; Antoine Griezmann, Diego Costa e Thomas Lemar.
Goles: 1-0: m. 47+: Cristhian Stuani, de penalti. 1-1: m. 82, Jonás Ramalho, en propia meta.
Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Colexio vasco). Amoestou aos visitantes Antoine Griezmann (m. 17), Koke (m. 41), Thomas (m. 72), Diego Costa (m. 88) e Saúl Ñíguez (m. 88).
Incidencias: Partido correspondente á décimo cuarta xornada de LaLiga Santander, disputado no Estadio Municipal de Montilivi ante 12.104 espectadores.