1-1. Mohamed e Rubi abren os seus novos proxectos cun empate

O Celta arrancou co control da pelota na zona de creación, posesión abusiva, xogo vertical con cambios de orientación e liña de presión en campo rival

El centrocampista del Celta de Vigo Fran Beltrán (d), pugna por un balón con el centrocampista argentino del Espanyol Pablo Piatti . EFE (SALVADOR SAS)
photo_camera O centrocampista do Celta de Vigo Fran Beltrán (d), pugna por un balón co centrocampista arxentino do Espanyol Pablo Piatti . EFE (SALVADOR SAS)

O RC Celta abriu a era de Antonio Mohamed en Balaídos cun empate ante o RCD Espanyol (1-1), nun partido que controlou con autoridade nos primeiros vinte minutos pero que se nivelou sen excesiva brillantez no resto do choque, escaso de ocasións de gol.

A posta en escena do Celta foi a prometida por Antonio Mohamed: control da pelota na zona de creación, posesión abusiva, xogo vertical con cambios de orientación, liña de presión en campo rival. Todo co descaro que planeara o técnico, aínda que o dominio só se plasmou cun tiro afastado de Hugo Mallo e outro desviado de Brais.

DESINFLE DO CELTA. Foron vinte minutos vertixinosos do Celta, que se desinflou aos poucos, con menos ritmo e menos presión. O Espanyol atopou entón liñas de pase. Sentiu menos oprimido para poder combinar na zona central. E estirouse: lanzou tres veces a portería en apenas tres minutos, con tiros de Baptistao, Darder e Piatti.

O Celta non volveu recuperar a súa versión inicial, pese ao parón que tiveron os equipos para refrescarse e combater a calor. Atascouse pola zona central, perdeu amplitude no seu xogo.

Únicamente volveu a asomarse sobre a portería de Diego López cun cabezazo de Cabral.

O Espanyol, sólido en defensa, mostrou máis pegada: avisou cun man a man de Borja Igrexas na área ante o porteiro Sergio, tras un bo pase de Darder, e pechou a primeira parte cun gol de Fermoso, que rematou un córner logo dun fallo de marcaxe de Júnior Alonso.

REAXUSTE NA SEGUNDA PARTE. O Celta remendou o seu desaxuste defensivo nada máis abrir a segunda metade, cun centro do defensa Júnior Alonso que se envelenou e acabou dentro da portería de Diego López, logo dun mal despexe de David López e despois de que a pelota golpease no poste; o centro lateral de Júnior Alonso finalizou en gol, aínda que Aspas asegurouse de tocar a pelota desde a liña de portería.

O partido abriuse co empate. Cando o Espanyol combinou varios pases para avanzar metros, creou perigo, tal e como probou Borja Igrexas -asubiado en Balaídos- cun potente disparo; respondeu rápido o Celta, a pesar das dúbidas no seu xogo, cun duro lanzamento de Brais.

Mohamed buscou velocidade con Emre Mor; Rubi refrescou o seu ataque con Sergio García e Hernán Pérez. Cun lixeiro dominio celeste, nun choque que se foi descosiendo cara a un partido de ida e de volta, Emre Mor tivo a mellor ocasión do seu equipo, case a única que presenciou Balaídos na última media hora: un bo pase de Aspas deixou a Emre Mor na área ante Diego López, que detivo sen dificultade un tiro frouxo, moi frouxo.

O Espanyol, cunha repartición máis igualada da posesión da pelota, animouse cerca do final, cun gran disparo de Sergio García que sacou Sergio e un remate alto de Puado, dúas oportunidades que, xunto a un tiro de falta de Maxi Gómez, finiquitaron o gris partido de Balaídos no debut dos novos proxectos de Mohamed e Rubi.

Ficha técnica:

1. Celta: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Junior Alonso; Lobotka, Beltrán; Aspas, Brais (Boufal, min. 77), Sisto (Emre Mor, min. 52); Maxi Gómez (Dennis, min. 91)

1. Espanyol: Diego López; Javi López, Fermoso, David López, Didac; Darder, Victor, Roca, Piatti (Puado, min. 81); Baptistao (Hernán Pérez, min. 71), Borja Iglesias (Sergio García, min. 70)
Goles: 0-1 Fermoso, min. 44; 1-1 Aspas, min. 51

Árbitro: Jaime Latre (colexio aragonés). Amoestou a Brais Méndez, Aspas e Júnior Alonso por parte do RC Celta, a Roca e Dídac por parte do RCD Espanyol.

Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 16.215 espectadores. Gardouse un minuto de silencio antes do partido en memoria da nai do conselleiro do RC Celta Primitivo Ferro.