1-2. O Celta comeza o ano con mal pé

O club vigués saíu do descanso con ritmo. Combinou con velocidade e nos primeiros tres minutos alertou a Herrerín cun par de lanzamentos. Pero o seu empuxe quedou aí. Foi máis letal en Athletic

El delantero del Athletic de Bilbao Iñaki Williams pelea un balón con el defensa mexicano del Celta, Néstor Araujo. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera O dianteiro do Athletic de Bilbao Iñaki Williams pelexa un balón co defensa mexicano do Celta, Néstor Araujo. SALVADOR SAS (EFE)

O Athletic venceu ao Celta en Balaídos (1-2), con gol e asistencia de Iñaki Williams, mantén a súa melloría na clasificación da liga Santander co invicto Gaizka Garitano no banco, e sae dos postos de descenso, en detrimento do Vilarreal.

O Athletic, ordenado na súa presión, esperou ao Celta ben agrupado durante a primeira metade. Estivo incómodo o equipo de Miguel Cardoso. Tivo dificultades para saír coa pelota xogada desde a súa área; foi un equipo lento no seu ataque posicional, previsible, con Beltrán desubicado na mediapunta, sen un escintileo que espabilase o ritmo do partido.

Os tiros a portería escasearon. E principalmente apareceron en accións a balón parado. O Athletic sacou a lousa nunha falta que terminou cun cabezazo de Unai Núñez na área pequena que despexou Rubén; un par de minutos despois, un gran tiro de falta con rosca de Maxi Gómez estrelouse no poste; o Athletic contestou con outro remate de Unai Núñez nunha falta lateral.

O plan de Garitano estaba claro: esperar replegado, recuperar e contraatacar. Tivo premio cerca do minuto vinte. O Athletic recolleu unha pelota na súa área, cruzou o campo pola banda dereita, Williams rompeu a cintura de Cabral cun último caneo na área galega e Muniain aproveitou un desaxuste defensivo para culminar o lance con gol.

Desde ese gol, pouco propuxo o Celta ata o final da primeira parte. Atascouse. Tampouco o Athletic deixouse ver pola área celeste, máis aló dun perigoso centro de Beñat sen rematador. Con ese gris guión de pouco fútbol, o empate do Celta chegou de forma inesperada, un gol do pequeno Beltrán para finalizar un córner. Foi a xogada que pechou o primeiro tempo: Hugo Mallo sacou de esquina, Maxi Gómez prolongou de cabeza cara atrás e Beltrán coouse entre os defensas para debutar como goleador na primeira división.

O Celta saíu do descanso con máis ritmo. Combinou con velocidade e nos primeiros tres minutos alertou a Herrerín cun par de lanzamentos, de Beltrán e Maxi Gómez. Pero o seu empuxe quedou aí. Foi máis letal en Athletic.

Primeiro, cun contragolpe de Williams, aínda que chegou sen forzas ao momento do tiro; logo, cun envío de sesenta metros de Herrerín que se filtrou entre os centrais celestes e colocou a Williams nun man a man ante Rubén. O dianteiro marcou para o Athletic; a asistencia de gol asinouna o seu porteiro, noutro erro defensivo do Celta.

O tanto volveu paralizar ao Celta, sen capacidade de reacción durante todo o segundo tempo. Non lanzou a portería. Non creou perigo, salvo algún centro de Juncá e Hjulsager nos minutos finais.

A imaxe do equipo de Miguel Cardoso foi pobre, a peor da tempada. Sen as lesionado Aspas, e a pesar dos cambios de Eckert ou Hjulsager, o seu ataque foi un páramo. Só no último minuto axexou cun cabezazo de Maxi Gómez que rozou o empate, un ardor insuficiente para evitar a vitoria do Athletic, un triunfo ben xestionado desde a orde.

Ficha técnica:
1. RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Juncá; Okay, Lobotka (Sisto, min.63); Beltrán (Hjulsager, min. 80); Brais, Boufal (Eckert, min.74); Maxi Gómez
2. Athletic: Herrerín; Capa, Unai, Íñigo Martínez, Yuri; Beñat, Dani García; (San José, min.75) De Marcos, Muniain, Córdoba (Balenziaga, min.88); Williams (Aduriz, min.62)
Goles: 0-1 Muniain min. 19; 1-1 Beltrán min. 46; 1-2 Williams min. 53.
Árbitro: Martínez Munuera (colexio valenciano ). Amoestou con cartón amarelo a Okay e Hugo Mallo por parte do Celta; a Williams, Córdoba, Dani García, Muniain e Aduriz por parte do Athletic
Incidencias: partido correspondente á décimo oitava xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante uns 12.000 espectadores.