1-2. O Deportivo imponse a un Lugo errático atrás

Os coruñeses puxéronse dous goles arriba no Memorial Manolo Martín e Jona recortou distancias

Un momento del CD Lugo-RC Deportivo, bajo una intensa lluvia. SEBAS SENANDE
photo_camera Un momento do CD Lugo-RC Deportivo, baixo unha intensa choiva. SEBAS SENANDE

O Deportivo someteu a primeira derrota da pretemporada (1-2) ao CD Lugo no partido no que os branquivermellos se presentaban ante a súa afección no Anxo Carro, no Memorial Manolo Martín.

No penúltimo amigable para os dous galegos de Segunda División, os branquiazuis aproveitaron os erros do seu rival con dous goles antes do descanso e os locais metéronse no partido no segundo acto cun tanto de Jona, pero non puideron evitar o seu primeiro tropezón do verán.

O Lugo, que se presentou ante os seus afeccionados, xerou dúbidas ao Deportivo en defensa na primeira media hora de xogo, aínda que non soubo aproveitar as súas chegadas á área branquiazul.

En varias ocasións, os dianteiros branquivermellos colléronlle as costas á zaga rival, pero entretivéronse na área e non probaron a Dani Giménez.

O Deportivo, con menos incursións, xerou máis perigo. O arxentino Fede Cartabia puxo a proba a Juan Carlos aos oito minutos e Pedro Sánchez comprometeuno cunha falta antes da media hora de xogo.

Foi o preludio do gol dos coruñeses, que chegou nun contragolpe que levou Diego Caballo pola banda esquerda e que despexou cara á súa propia portería o central José Carlos.

Antes do descanso, Pedro Sánchez beneficiouse dun par de erros consecutivos dos locais, primeiro de Iriome na marcaxe e, posteriormente, de Juan Carlos, que non puido despexar o seu remate de cabeza.

O gardameta do Lugo recompúxose no inicio da segunda parte ao despexar un cabezazo de Borja Valle, quen acababa de substituír a Cartabia.

O Lugo pediu penalti de Domingos Duarte sobre Jona, aínda que o árbitro entendeu que o xogador branquivermello simulara a caída. Pouco despois, o dianteiro local atopou o gol nun centro de Serge Leuko.

O Deportivo atopouse co poste aos 58 minutos nun remate de Bóveda nunha acción a balón parado e o Lugo cambiou aos dez xogadores de campo a falta de 25 minutos, entre eles José Carlos Lazo, que debutou como branquivermello cedido polo Xetafe.

Ficha técnica
1-CD Lugo: Juan Carlos; Leuko (San Emeterio, min.64), Bernardo (Vieira, min.64), José Carlos (Josete, min.64), Luís Ruiz (Kravets, min.64); Iriome, Seoane (Azeez, min.64), Sergio Gil (Aburjania, min.64), Juan Muñiz (Campillo, min.64); Dongou (Cristian Herrera, min.64) e Jona (Escriche, min.64).
2-RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón (Gerard Valentín, min.74), Domingos Duarte (Albentosa, min.74), Eneko Bóveda (Pablo Marí, min.74), Diego Cabalo (Dubarbier, min.74); Mosquera (Álex Bergantiños, min.46), Borges (Krohn-Dehli, min.63), Edu Expósito, Pedro Sánchez (Carles Gil, min.63); Fede Cartabia (Borja Vale, min.46) e Quique González (Uxío, min.63).
Goles: 0-1, min.36: José Carlos, en propia meta. 0-2, min.44: Pedro Sánchez. 1-2, min.56: Jona.
Árbitro: Igrexas Villanueva, do Comité Galego. Mostrou amarela a Bernardo (min.51), do Lugo.
Incidencias: Partido amigable correspondente ao XXXV Memorial Manolo Martín ante uns 2.500 afeccionados. A recadación do partido destinarase ao Banco Farmacéutico de Galicia. O seu presidente de honra, Ramiro Carregal, efectuou o saque previo ao encontro.