1-2. O Estremadura escapa do descenso e afasta ao Dépor do ascenso

Os de Manuel Mosquera superaron aos coruñeses tras facer o propio na Rosaleda ante outro recentemente descendido, o Málaga

Xogadores do Estremadura celebran un gol en Riazor. LALIGA
photo_camera Xogadores do Estremadura celebran un gol en Riazor. LALIGA

O Estremadura confirmou a súa resurrección no estadio Abanca-Riazor cunha vitoria (1-2), a terceira consecutiva, que lle sacou das posicións de descenso dezaseis xornadas despois e afastou das de ascenso ao Deportivo, que xa leva nove partidos sen gañar (sen contar o suspendido co Reus).

Os de Manuel Mosquera, que ata fai un par de meses formaba parte da secretaría técnica do Deportivo, superaron aos coruñeses tras facer o propio na Rosaleda ante outro recentemente descendido, o Málaga, e deixaron ao Lugo nos postos que levan a Segunda B.

Se os estremeños soben como a espuma, os deportivistas van en caída libre, agora a catro puntos da promoción de ascenso nunha xornada nefasta para os seus intereses. O seu técnico, José Luís Martí, leva dúas derrotas noutros tantos partidos no banco.

No seu debut como local tras haberse estreado con derrota no Sadar (2-1), o adestrador balear sorprendeu co once ao prescindir deÁlex Bergantiños e Pedro Mosquera para situar no dobre pivote ao colombiano Didier Moreno e a Edu Expósito, e tamén co sistema: do 4-4-2 pasou a un 4-2-3-1 con Borja Vale de extremo e sen o venezolano Christian Santos.

O Deportivo, na liña dos anteriores partidos, quixo pero non puido. O Estremadura presionoulle arriba e os branquiazuis, obrigados a propor, asfixiáronse. Aos seus xogadores, ademais, notóuselles faltos de confianza. Algúns asubíos desde a bancada por pases cara atrás ou imprecisións tampouco lles axudaron.

Quique González, tras un pase en longo de Domingos Duarte, desperdiciou a única ocasión clara no primeiro cuarto de hora. O Estremadura sabía que aguantar eses quince minutos iniciais eran claves. Logrouno e creceu.

Kike Márquez, nunha falta escorada en tres cuartos de ataque obrigou a intervir por primeira vez a Dani Giménez, que tivo que empregarse para sacar o balón a córner.

Foi o preludio do tanto dos estremeños (min.23). Bastos, un destro na esquerda, tivo tempo para recibir e colocar o balón para a súa perna boa, Marí non despexou e Cabalo viu como entraba como unha exhalación Olabe, que meteu o pé para bater a Giménez e provocar máis asubíos en Riazor.

Ao Deportivo esixíuselle desde a bancada e reaccionou cun par de accións en ataque que lle puideron dar o empate: Pardo estivo a piques de meter na súa portería un centro de Pedro Sánchez e Casto foi providencial nun man a man con Borja Vale tras un pase filtrado por Aclamación Silva (min.32).

Martí cambiou de sistema coa entrada de Christian Santos por Aclamación Silva na continuación e Quique González perdoou o empate a centro de Borja Vale (min.51). Nada lles saía aos locais. O poste tamén lle negou o gol ao colombiano Christian Santos cinco minutos despois.

Do posible empate pasouse ao segundo gol do Estremadura nun fallo garrafal de Dani Giménez, ao que lle pasou por baixo das pernas un disparo de Pardo desde 25 metros (min.58).

Martí, á desesperada, meteu a Fede Cartabia por Eneko Bóveda. Pedro Sánchez situouse de improvisado lateral. O Deportivo era incapaz e unha parte de Riazor empezou a pedir a dimisión da directiva de Tino Fernández.

No céspede, respondeu Christian Santos, que aproveitou un rexeite de Casto a disparo de Mosquera para darlle emoción aos últimos minutos do choque, pero non pasou de aí.

1-RC Deportivo: Dani Giménez; Eneko Bóveda (Fede Cartabia, min.62), Domingos Duarte, Pablo Marí, Diego Cabalo; Edu Expósito, DidierMoreno (Mosquera, min.69); Pedro Sánchez, Vítor Silva (Christian Santos, min.46), Borja Vale; e Quique González.
2-Estremadura UD: Casto; Álex Díez, Pardo, Borja Celeiro, Bastos; Olabe (Nando, min.65), Giovanni Zarfino, Lolo, Perea (Fausto Tienza, min.71); Kike Márquez e Ortuño (Willy, min.83).
Goles: 0-1, min.23: Olabe. 0-2, min.58: Pardo. 1-2, min.89: Christian Santos.
Árbitro: López Toca, do comité cántabro. Mostrou amarela a Pablo Marí (min.32), Vítor Silva (min.39), Didier Moreno (min.44); e a Olabe (min.46), Casto (min.52), Zarfino (min.71), do Estremadura.
Incidencias: Partido da trixésimo quinta xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 16.649 afeccionados. No descanso, o Deportivo homenaxeou ao CRAT de rugby feminino polo seu título da liga Iberdrola.