1-2. Sergio Ramos e Benzema dan o liderado ao Real Madrid

O equipo branco xogou un choque bastante serio no Reale Area, nunha primeira metade na que brillou Vinicius e unha segunda na que o francés Karim Benzema volveu polos seus foros

O Real Madrid é o novo líder de Primeira División tras salvar a xornada no Reale Area ante unha Real Sociedade que o dominou nos últimos encontros pero que sucumbiu a un partido serio dos madridistas que gañaron con goles de Sergio Ramos de penalti e Karim Benzema.

O encontro estivo igualado na primeira metade, aínda que segundo transcorría o mesmo o Real Madrid comezou a sentirse máis cómodo e a xerar certo perigo na área local.

Sorprendeu Zinedine Zidane coa súa aliñación, na que deixou fóra a Luka Modric e deu entrada ao colombiano James, case inédito esta tempada, para afrontar un dos compromisos máis importantes da liga.

A volta de Mikel Merino á Real tras o seu partido de sanción deu máis solidez a un centro do campo que non comparecera nos dous anteriores encontros, o Madrid non sentiu cómodo pero a calidade dos seus xogadores obrigaron á Real a estar atenta cada segundo.

O partido parouse para que os xogadores se hidrataran, Karim Benzema pareceu planificar a súa xogada nese descanso e na seguinte acción estivo a piques de marcar cun bo disparo de zurda que recibiu gran resposta do gardameta da Real Alex Remiro, na mellor ocasión branca ata  ese momento.

Os donostiarras intentábano pero xogadores como Portu ou o propio Odegaard, que volvía examinarse ante o seu equipo e non superou a proba, perderon a forma que tiñan antes do parón ligueiro e a Real volveu estar descoñecida no seu xogo.

O Real Madrid seguiu ao seu e con Vinicius como mellor home durante o primeiro período volvía estar preto de marcar nun remate de brasileiro que se topou novamente con Remiro, que parecía esperar a localización do remate do dianteiro madridista.

O conxunto de Zidane entrou ben ao partido na segunda parte, continuou a súa progresión no xogo e obtivo o gol nunha xogada polémica na que Estrada Fernández sinalou penalti por un contacto de Llorente a Vinicius na área realista.

Sergio Ramos non perdoaría esa oportunidade e coa súa precisión habitual desde os once metros bateu por baixo a Remiro para colocar líder ao seu equipo provisionalmente, instantes previos a retirarse do campo magoado no seu xeonllo e ser substituído por Militao.

A Real foi a buscar o empate porque ese resultado apeábao virtualmente de pelexar pola liga de Campións e no minuto 68 meteu o medo no corpo ao seu rival cando o belga Januzaj, desde fóra da área, logrou un gran gol, anulado por fóra de xogo dun xogador realista na traxectoria de Courtois.

O Real Madrid non quería máis sustos e resolveu no minuto 70, por medio dun Benzema que está de doce e que logrou un belo e complicado tanto rodeado de defensores branquiazuis.

Os donostiarras quedaron noqueados con este segundo tanto, un castigo quizais inmerecido polas circunstancias dos goles pero se refixo co gol de Merino, que quedou sen control do seu par e superou coa súa perna esquerda a Courtois.

Os últimos minutos tiveron moita emoción, a pesar de que a opción do empate non estivo cerca e o Real Madrid leva tres puntos que valen ouro e que poden decantar o título ao seu favor se non fallan nas últimas xornadas.

Ficha técnica:
1,. Real Sociedade: Remiro; Gorosabel (Aritz, min. 59), Diego Llorente, Lle Normand, Monreal; Zubeldia (Zubimendi, min. 79), Merino, Odegaard (Roberto López, min. 79); Portu, Oyarzabal (Januzaj, min. 59), Isak (William José, min. 79).
2.- Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Sergio Ramos (Militao, min. 59), Marcelo (Wendy. min.88); Valverde (Modric, min. 88), Casemiro, Kroos; James (Mariano, min 78), Benzema (Asensio, min. 78), Vinicius.
Árbitro: Estrada Fernández. (Comité Catalán). Amoestacións a Diego Llorente, Zubeldia, Gorosabel, Merino, Casemiro e Modric.
Goles: 0-1, min. 49: Sergio Ramos, de penalti. 0-2, min. 70: Benzema. 1-2, min. 82: Merino.
Incidencias: os arredores do Reale Area estiveron semibaleiros, como no primeiro partido ante Osasuna, a pesar de que a chegada do Real Madrid cara a intuír aglomeración de afeccionados nos bares e locais de hostalería da contorna do estadio. Se houbo maior presenza de afeccionados á chegada dos equipos-