1-2. Vitoria traballada do Madrid en Mendizorroza

Os brancos sufriron na súa visita ao Alavés, quen viu cortada a súa serie de dúas vitorias consecutivas
Casemiro y Rubén Duarte pugnan por un balón. JON RODRÍGUEZ (EFE)
photo_camera Casemiro e Rubén Duarte pugnan por un balón. JON RODRÍGUEZ (EFE)

O Real Madrid púxose o mono de traballo e gañou ao Deportivo Alavés por 1-2 con accións na que os vascos son especialistas, como cun remate de cabeza de Sergio Ramos nun balón parado e outro de Dani Carvajal, tras un rexeite na área.

Aos brancos custoulles avanzar ante o muro defensivo albiazul e non estiveron lúcidos nos últimos metros, durante unha primeira parte que dominaron, pero non obtiveron claras ocasións.

A choiva foi protagonista durante a segunda parte e aquí os madridistas estiveron máis cómodos e atopáronse mellor nas disputas para seguir empolicados no cume de LaLiga Santander, mentres que o Alavés cortou a súa serie de dúas vitorias consecutivas, a pesar de lograr a igualada cun penalti transformado por Lucas Pérez.

DESBASTO DISPUTADO. O equipo branco comezou moi vertical, pero foi o Alavés o que se achegou con perigo á meta de Alphonse Areola cunha internada de Aleix Vidal, que caeu ao chan e reclamou penalti, pero Cuadra Fernández mostroulle cartón amarelo por simulación.

A primeira ocasión clara do Real Madrid chegou no minuto 10 cun fortuíto remate ao pau despois de que un disparo do galés Gareth Bale golpease no central Ximo Navarro, no minuto 10 de partido.

A bancada apertaba en cada duelo e os babazorros buscaban a velocidade de Aleix Vidal e Luis Rioja por banda, cada vez que recuperaban a posesión dun balón que mantiñan os madridistas con ataques longos.

O monólogo do Real Madrid foi alargándose e no 18 Isco Alarcón estivo a piques de subir o primeiro tanto ao marcador, pero o seu disparo dentro da área foise por encima da meta de Fernando Pacheco.

Pero os de Asier Garitano non renunciaron a tocar o balón e darlle profundidade ás súas posesións, o que obrigou a Alphonse Areola a saír do seu marco para cazar os balóns que voaban desde os dous flancos dos locais.

O primeiro saque de esquina para os vascos chegou no minuto 29 e aquí chegou outra das ocasións para eles cun remate final de Ximo Navarro tras unha serie de rexeites que estivo a piques de culminar o defensor mallorquino.

Isco Alarcón e Benzema probaron sorte de lonxe, pero non atoparon porta, ao contrario que Carlos Casemiro que recolleu un balón solto no 37 e obrigou a estirarse a Fernando Pacheco para evitar o primeiro do Madrid.

A CHOIVA, PROTAGONISTA. Na continuación, baixo un espectacular chuvieiro, Sergio Ramos adiantou aos madrileños cun remate de cabeza no segundo pau, tras un saque de falta lanzada por Toni Kroos, e encarrilou o encontro para os de Zinedine Zidane.

O Alavés non se engurrou tras o gol e intentouno con máis corazón que orde ata reclamar un penalti por unha posible man do croata Luka Modric, que o colexiado non considerou.

Con todo, no minuto 64, o árbitro balear Cuadra Fernández sancionou coa pena máxima unha cotenada de Sergio Ramos sobre Joselu Mato o balón en xogo, que serviu para que Lucas Pérez igualase a contenda desde os once metros.

Con todo o empate durou pouco tempo, xa que o Real Madrid volveu coller a dianteira aos cinco minutos, cun gol de Dani Carvajal que empuxou un balón solto logo dun remate de cabeza de Isco Alarcón ao pau, tras unha mala acción defensiva albiazul en centro lateral moi alto.

Un problema co brazalete electrónico do colexiado detivo o duelo durante uns minutos e o ritmo decaeu na recta final dun partido que, con todo, os brancos non conseguiron pechar.

E é que o equipo de Asier Garitano lanzou ata cinco saques de esquina consecutivos na recta final do partido, que estiveron preto de igualar o choque cun remate de cabeza de Manu García que atrapou sobre a liña Alphonse Areola.

FICHA TÉCNICA
1 - Deportivo Alavés: Pacheco; Aguirregabiria, Laguardia, Ximo, Duarte; Aleix Vidal, Wakaso (Manu García, min.82), Tomás Pina (Pons, min.76), Luis Rioja (Burke, min.59); Lucas Pérez e Joselu.
2 - Real Madrid: Areola; Carvajal, Militao, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric (Valverde, min.79), Kroos; Bale (Rodrygo, min.66), Isco (Mendy, min.90) e Benzema.
Goles: 0-1, m.52: Sergio Ramos. 1-1, m.65: Lucas Pérez, de penalti. 1-2, m.69: Carvajal.
Árbitro: Cadra Fernández (Comité Balear). Amoestou con cartón a amarela aos locais Vidal (min.7), Pina (min.45), Lucas Pérez (min.65) e Duarte (min.79) e aos visitantes Modric (min.32), Ramos (min.64).
Incidencias: encontro correspondente á décimo quinta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio de Mendizorroza de Vitoria ante 19.357 espectadores, que practicamente encheron o coliseo vitoriano. Antes do arranque interpretouse a canción Lau Teilatu en apoio aos nenos con cancro.