1-3. Benzema clasifica ao Real Madrid para semifinais

O dianteiro branco marcou dous dos tres goles do seu equipo

Benzema celebra un gol. ROBIN TOWNSED (EFE)
photo_camera Benzema celebra un gol. ROBIN TOWNSED (EFE)

O Real Madrid estará nas semifinais da Copa do Rei, tras vencer na volta dos cuartos ao Xirona (1-3), liderado por un omnipresente Karim Benzema, autor de dous dos tres tantos do conxunto branco, que xa vencera na ida (4-2).

O dianteiro francés foi o gran protagonista do encontro, pero antes de que o atacante de Lyon empezase a destilar a súa maxia sobre o impoluto céspede de Montilivi, os brancos tiveron que sufrir. No minuto 2, Alex Granell estrelou unha falta na cruceta da portería de Keylor Navas. Despois de avisar a Gorka Iraizoz en ata tres ocasións, Benzema acabou anotando o 0-1 (minuto 27), ao culminar unha excelente combinación con Dani Carvajal, enganando ao porteiro navarro do Xirona.

Os discípulos de Eusebio Sancristán, que enlazaron o undécimo encontro consecutivo sen coñecer a vitoria, continuaron intentándoo, pero non foi o partido nin de Cristhian Stuani nin do Choco Lozano. Foi o partido de Karim Benzema, que no minuto 42 volveu emerxer da nada para asinar o 0-2 cun disparo que se coou no arco de Gorka Iraizoz, logo de rebotar no seu pau dereito.

O dobrete do insaciable 9 branco deixou a eliminatoria tan encarrilada que, no minuto 57, ambos os adestradores retiraron do terreo de xogo aos seus mellores futbolistas -Karim Benzema e Cristhian Stuani-, pensando xa nos encontros ligueiros da fin de semana.

As revolucións do partido, de feito, foron baixando progresivamente ata que, no minuto 71, Pedro Porro, asistido polo debutante Àlex Pachón, con quen hai uns meses xogaba no xuvenil A de o cadro de Montilivi, espertou á inchada local co seu primeiro gol como futbolista profesional. Tan só catro minutos despois, Marcos Llorente neutralizou calquera esperanza do Xirona ao anotar o 1-3 cun potente zapatazo desde a frontal da área branquivermella.

Xirona: Gorka Iraizoz; Pedro Porro, Jonás Ramalho, Bernardo Espinosa, Marc Muniesa (Juanpe, min. 46), Raúl García Carnero; Douglas Luiz, Àlex Granell, Seung-Ho Paik (Àlex Pachón, m. 68); Choco Lozano e Cristhian Stuani (Valery Fernández, min. 58).

Real Madrid: Keylor Navas; Dani Carvajal, Sergio Ramos (Nacho Fernández, min. 63), Raphaël Varane, Marcelo; Dani Ceballos, Marcos Llorente, Toni Kroos; Lucas Vázquez, Karim Benzema (Marcos Asensio, min. 58) e Vinícius Junior (Gareth Bale, min. 66).

Goles: 0-1, min. 27: Karim Benzema. 0-2, min. 43: Karim Benzema. 1-2, min. 71: Pedro Porro. 1-3, min. 75: Marcos Llorente.

Árbitro: Juan Martínez Munuera (Colexio valenciano). Amoestou aos locais Cristhian Stuani (min. 48) e Choco Lozano (min. 73) e ao visitante Dani Carvajal (min. 64).

Incidencias: Partido correspondente á ida dos cuartos de final da Copa do Rei, disputado no Estadio Municipal de Montilivi ante 14.158 espectadores.