1-3. Moito Dépor para pouco Nàstic

O conxunto coruñés colócase na parte alta da táboa clasificatoria de LaLiga 1/2/3

Jugadores del Dépor en un momento del encuentro. TWITTER
photo_camera Xogadores do Dépor nun momento do encontro. TWITTER

O Deportivo da Coruña logra unha nova vitoria a domicilio, esta vez por 1-3 ante o Gimnàstic de Tarragona, para colocarse na parte alta da táboa clasificatoria de LaLiga 1/2/3. Nova derrota do Nàstic que devolve o equipo adestrado por José Antonio Gordillo á zona de descenso que abandonara as dúas últimas xornadas.

Empezou lento o partido, sen ocasións para ningún dos dous equipos e con pouco control do balón no centro do campo. O Nàstic atacou primeiro e gozou dunha dobre oportunidade de Tete Morente e David Rocha, que sempre atoparon a resposta excelente dun fantástico Dani Giménez.

Espertou o equipo galego que impuxo unha marcha máis e Didier Moreno conectou un disparo que rexeitou Isaac Becerra. Carlos Fernández puido adiantar ao Deportivo logo dunha gran xogada por banda de David Simó pero a defensa do Nàstic chegou a tempo e o remate do dianteiro do conxunto galego non alcanzou a rede.

O dominio visitante obtivo a resposta local cun tremendo golazo de Tete Morente que enganchou un derechazo que entrou pola escuadra da portería defendida por Dani Gimnénez. Uche puido ampliar a vantaxe para o Nàstic, catro minutos máis tarde, pero o seu remate foise alto por encima do traveseiro.

Durou pouco a alegría local, o Deportivo empatou a contenda no minuto 32, logo dunha gran xogada colectiva, na que Quique aproveitou o despexe dun primeiro lanzamento de Carles Gil para perforar as redes de Isaac Becerra. O dominio deportivista acentuouse na segunda metade pero as ocasións non chegaban para os visitantes e o Nàstic aproveitaba para imprimir medo cun novo dereitazo de Tete Morente.

Duarte puido pór por diante ao Depor, minuto 66, pero o seu remate de cabeza tras saque de falta foise rozando o traveseiro de Isaac Becerra.

Quique sumou un novo tanto na súa marcadora, minuto 71, aproveitando un descoido na cobertura de Sebas Coris que habilitou a Saúl García para meter un centro medido ás botas do ariete do conxunto deportivista.

A sentenza chegou no minuto 86 cando Santos, recentemente saltado ao campo, rematou de cabeza un preciso centro de Saúl García. Inoperancia ofensiva do Nàstic no tramo final que non puido maquillar o resultado.

Ficha técnica:
1 - Gimnàstic: Becerra; Roger Figueres, César Arzo, Cadamuro, Abraham; Rocha, Fali, Tete Morente (Brugui, min.83), Sebas Coris (Cardoso, min.80); Uche (Luis Suárez, min.71) e Barreiro.

3 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Duarte, Marí, Saúl García; Didier Moreno, Mosquera, Vicente Gómez (Santos, min.83), Carles Gil; Quique González, Carlos Fernández (Fede Cartabia, min.75) (Álex Bergantiños, min.81).

Goles: 1-0, min.25: Tete Morente. 1-1, min.32: Quique. 1-12, min.68: Quique. 1-3, min.86: Santos.

Árbitro: Areces Franco (comité asturiano).