1-4. España dá caza aos 'Dragóns Vermellos'

A selección de Luis Enrique convence en Cardiff con goles de Ramos, Bartra e dobrete de Alcácer

Los jugadores de la selección celebran el gol de Ramos. MIKE GRIFFITHS (Efe)
photo_camera Os xogadores da selección celebran o gol de Ramos. MIKE GRIFFITHS (Efe)

Presentáronse ao lonxe como Dragones Vermellos, pero ao situarse no céspede, a Gales de Ryan Giggs reduciu metros e metros a súa figura e foi vapuleada pola España de Luís Enrique (1-4), que día a día mellora e púe o seu estilo de xogo.

Logo da perfecta goleada á subcampioa do mundo, Croacia, parecía difícil repetir ou incluso dar unha imaxe máis perfecta que a do día de Elxe.

A Selección vestiuse de branco impoluto ante un gran escenario como o Principality Stadium de Cardiff (Gales) e cun gran Paco Alcácer, en estado de graza, sumou a terceira vitoria de éraa Luís Enrique.

Certo que foi ante un rival inferior e nun partido amigable, pero sobre o céspede gaélico quedou demostrado que todos os homes do técnico asturiano poderían ser titulares.

Comezaron mordendo os españois, nun partido revolucionado polos cambios na aliñación; ata seis respecto ao equipo que apabulló a Croacia.

Morata, Suso e Alcácer presionaban arriba, Rodri, Ceballos e Saúl movían o centro do campo sen despeitearse e só Sergio Ramos espertou a antipatía da bancada, que timidamente lle asubiaba polo recordo vetusto do seu lance con Mohamed Salah na pasada final da Champions.

Con Gales fóra de xogo, Alcácer seguiu coa súa serie do Dortmund e tras recibir un pase de José Luís Gayá, acomodou o balón á súa perna dereita e definiu á escuadra adiantando á Vermella.

Cumpríanse só dez minutos, pero España xa parecía telo todo baixo control. A sentenza, por se quedaba algunha dúbida da resistencia galesa, chegou nove minutos despois cando Suso puxo unha falta ao corazón da área e Ramos, libre de marca, colocou o coiro nas redes dos de Giggs.

A debilidade da defensa galesa unida á falta de espazos arriba e a ausencia de Gareth Bale por lesión, incapacitó aos 'Dragones Vermellos' e deixoulles a mercé de España, que cando apertou, conseguiu o terceiro.

Un balón solto na área non foi despexado con acerto nin por Ashley Williams nin por Chris Gunter e chegoulle a Alcácer no frontal da área pequena. A súa perna dereita non perdoou a Wayne Hennessey.

O descanso serviulle a Gales para arrefriar a situación e o carrusel de cambios típico dos amigables non axudou a manter a intensidade do primeiro tempo.

Os segundos 45 minutos serviron para darlle minutos a xogadores como Kepa Arrizabalaga, Marc Bartra e Koke e para ver o debut de Jonny Otto coa camiseta española.

O do Wolverhamton Wanderers aproveitou para presentarse en sociedade e salvou o gol de Gales ao anticiparse nun disparo que cheiraba a gol de Sam Vokes nunha contra galesa.

Antes, Suso espertara o letargo cun disparo desde fóra da área ao traveseiro, pero o partido, en termos xerais, estaba terminado desde o 0-3 de España.

Bartra, no minuto 74, tamén se apuntou á festa cun remate de cabeza anticipándose á defensa galesa e acelerando a saída de afeccionados galeses, que aos poucos empezaron a abandonar o estadio antes do final do partido.

Todos eses inchas, non gozaron da euforia de Sam Vokes cando o dianteiro do Burnley rematou a gol unha das poucas ocasións de Gales co encontro chegando ao seu fin.

Unha vez acabada e aprobada con notable alto a proba galesa, España enfróntase ao verdadeiro reto o próximo 15 de outubro no Benito Villamarín, no encontro da liga de Nacións contra Inglaterra.

- Ficha técnica:

1 - Gales: Hennessey; Gunter, Williams (Chester, m.46), Davies (Richards, m.63), Roberts; Ampadu (King, m.50), Allen (Smith, m.62), Wilson (Brooks, m.46), Ramsey, John (Lawrence, m.63); e Sam Vokes

4 - España: De Gea (Kepa, m.46); Gayá, Albiol, Ramos (Bartra, m.46), Azpilicueta (Jonny, m.63); Rodri, Saúl (Koke, m.46), Ceballos; Suso (Rodrigo, m.81), Morata e Alcácer (Aspas, m.73).

Goles: 0-1. Alcácer (m.10), 0-2. Ramos (m.19), 0-3. Alcácer (m.29), 0-4, Bartra (m.74), 1.4, Vokes (m.89).

Árbitro: Anthony Taylor (ENG).

Incidencias: Partido amigable disputado no Principality Stadium de Cardiff (Gales) ante uns 52.000 espectadores.