1-4. Messi consolida aínda máis o liderado do Barça

A falta de dez partidos para que conclúa a liga, os azulgranas levan dez puntos de vantaxe sobre o segundo clasificado e parece que teñen xa o título no peto

Leo Messi celebra el cuarto gol del equipo blaugrana en el estadio del Betis. RAÚL CARO
photo_camera Leo Messi celebra o cuarto gol do equipo blaugrana no estadio do Betis. RAÚL CARO

O Barcelona consolidou aínda máis o seu liderado cunha contundente vitoria (1-4) no estadio Benito Villamarín ante o Real Betis, nun partido no que fixo valer a calidade de Leo Messi, que asinou tres goles, o último espectacular, ante un rival que pelexou ata que se viu incapaz de remontar.

A falta de dez partidos para que conclúa a liga, o Barcelona leva dez puntos de vantaxe sobre o segundo clasificado e parece que ten xa o título no peto, mentres que o Betis deberá aínda loitar moito por seguir na apertada pelexa por estar a próxima tempada en competición europea.

Tiñan os azulgranas unha boa oportunidade de irse ao parón da liga, se gañaban en Sevilla, cunha magnífica renda de dez puntos sobre o Atlético, que perdera o sábado en San Mamés, e paliar posible 'efecto Zidane' do Real Madrid, ao que deixa a doce puntos a falta de dez xornada para que conclúa o torneo. O Betis tamén tiña a boa oportunidade de quitarlle o sétimo posto ao Valencia, que non pasara do empate en Mestalla ante o Xetafe, nesa apertada loita polos postos europeos.

Ao Barcelona cústalle pouco crear perigo e na primeira ocasión que tivo fixo gol

A visita do sólido líder da liga non cambiou nada a filosofía que quere Quique Setién para o seu equipo, a de ser protagonista co balón no seu poder, e así arrincou o partido, no que o Barça tivo que recular ante a iniciativa rival e Jesé Rodríguez non chegou por pouco a un balón con moito perigo aos trece minutos de xogo. Pero ao Barcelona cústalle pouco crear perigo e na primeira ocasión que tivo fixo gol, pasado o cuarto de hora, cando unha falta na frontal da área foi perfectamente aproveitada polo de sempre, Leo Messi.

O arxentino mandou o balón a unha escuadra e festexou así que, con 674 partidos oficiais como barcelonista, iguala nesa estatística a Andrés Iniesta e xa só ten por diante a Xavi Hernández (767).

Os bos propósitos dos locais víronse truncados pronto e os visitantes empezaron a converterse en protagonistas pero non sen traballalo a fondo ante as ganas e o ímpeto verdibranco por recobrar outra vez a igualada. O equipo de Ernesto Valverde tivo que mostrar os seus recursos defensivos para manter a renda ante os intentos béticos, como nun remate do mexicano Andrés Guardado que se lle foi demasiado cruzado, aínda que tamén o uruguaio Luis Suárez fallou unha ocasión moi clara para pór o 0-2.

O 0-3 chegou con media hora de xogo por diante e un partido que parecía morto

O que non fallou foi Messi no minuto de prolongación do primeiro período que deu o colexiado Ricardo de Burgos Bengoetxea e logrou o segundo gol, que deixou o partido moi encarrilado para os seus na segunda metade.

Na continuación, o Betis volveu saír con ganas en busca de marco do alemán Marc-André Ter Stegen, pero tamén iso deulle espazos ao Barcelona para montar contragolpes. Con esa disposición sobre o terreo podía pasar calquera cousa, que a formación verdibranca se metese no partido cun tanto ou que o equipo azulgrana lograse o terceiro, o que estivo moi preto de facer Luis Suárez, pero volveu fallar só ante a meta Pau López no minuto 61, aínda que o erro paliouno moi pouco despois cun tanto que deixou o encontro moi costa arriba para os locais.

O 0-3 chegou con media hora de xogo por diante e un partido que parecía morto, aínda que Loren Morón, que saíu na segunda parte, quixo darlle algo de emoción, pero a súa tanto chegou tarde (min.82) e Messi fixo a súa triplete despois cun golazo espectacular, ademais de que un poste evitou que marcase o cuarto na última xogada do partido.

Ficha técnica:
1 - Betis:
Pau López; Joaquín (Emerson, m.67), Mandi, Bartra, Sidnei, Tello; Canales, Lo Celso (Lainez, m.67), William Carvalho (Loren, m.75), Guardado; e Jesé.
4 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Vidal, Rakitic (Aleñá, m.88); Messi, Arthur (Semedo, m.64) e Luis Suárez (Coutinho, m.88).
Goles: 0-1, M.17: Messi. 0-2, M.46+: Messi. 0-3, m.63: Luis Suárez. 1-3, M.82: Loren. 1-4, M.85: Messi.
Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comité Vasco). Amoestou a Guardado (m.16) e os visitantes Lenglet (m.52) e Semedo (m.66).