1-0. O Mirandés deixa ao Dépor en descenso

Os coruñeses métense nunha lea e afrontarán a última xornada sen depender de si mesmo para lograr a salvación
Bergantiños, en un momento del partido. RC DEPORTIVO
photo_camera Bergantiños, en un momento del partido. RC DEPORTIVO

O Mirandés sumou unha última vitoria esta tempada no estadio de Anduva (1-0) ante un Deportivo da Coruña que non estivo ao nivel que o partido requiría e termina a xornada en postos de descenso.

O gol de falta de Merquelanz serviu para que os de Andoni Iraola sumasen tres puntos máis na súa marcadora particular aínda que os resultados noutros encontros non permitirán aos rojillos disputar finalmente o playoff de ascenso.

O Mirandés saíu moito máis decidido que o Deportivo e dominou nos primeiros minutos do partido sen ter ocasións perigosas.

Unha falta, que se saldo con cartón amarelo de Bóveda, foi o inicio do primeiro gol rojillo.

Merquelanz lanzaba a falta por encima da barreira, entrando o balón pola escuadra e sumando así o seu décimo quinto gol esta tempada, que deixan ao irundarra como un dos xogadores máis sobresaíntes da liga.

Os de Andoni Iraola tiveron unha velocidade máis que o seu rival que non conseguiu reaccionar e sufriu na primeira parte ata a pausa de hidratación.

A primeira oportunidade coruñesa chegou pasada a media hora, cun disparo de Gaku entre os tres paus. A partir de aí, o Depor animouse collendo algo de protagonismo aínda que sen ter ocasións claras.

O Mirandés non quedou satisfeito con este resultado e ao bordo do descanso Dani Giménez tivo que salvar en dúas ocasións consecutivas aos branquiazuis tras os disparos de Álex González e Álvaro Pena.

Tras o paso polos vestiarios, Fernando Vázquez introduciu varios cambios para dar outra imaxe na segunda metade. Marcos, á chegada dos novos xogadores, supuxo aire fresco para o conxunto galego que mostrou outra cara e fíxose dono do balón nos primeiros instantes da segunda parte.

Aketxe tivo o gol do empate aínda que non conseguiu culminar con éxito.

A falta de acerto fixo que o Depor se fose apagando co paso dos minutos e o Mirandés aproveito para durmir o encontro e dominalo.

O Depor puido marcar o gol do empate no minuto 80 pero tras un disparo de Aketxe, o remate de Keko entrou na portería en posición antirreglamentaria.

Os de Fernando Vázquez intentaron de todos os xeitos meterse en partido cun gol, pero os minutos foron pasando e o Depor non viu o camiño.

A vitoria de Lugo deixo en postos de descenso ao Deportivo que lla xogará na última xornada, mentres que o Mirandés despídese de Anduva nunha tempada histórica.

1 - Mirandés: Lizoain, Álex González (Carlos Julio min 64), Odei, Sergio, Franquesa, Malsa, Guridi, Joaquín (Ohemeng min 83), Álvaro Pena (Antonio Sánchez min 55), Merquelanz e Marcos André.
0 - Deportivo da Coruña: Giménez, Sadick, Bergantiños (Beauve min 84), Abdoulaye Ba (Borja Valle min 45), Bóveda, Shibasaki, Nolaskoain (Aketxe min 45), Salva Ruiz (Keko min 45) Hugo, Christian Santos (Sabin Merino min 45) e Mollejo.
Goles: 1-0 M.22: Merquelanz
Árbitro: Areces Franco (comité asturiano) amoestou polo conxunto local a Malsa (min 6), Alex González (min 56), Antonio Sánchez (min 63), Sergio (min 80), Marcos André (min 88) e polo visitante a Bóveda (min 21) e Mollejo (min 93).
Incidencias: Partido correspondente á xornada 41 de LaLiga Smarbank celebrado a porta pechada pola crise sanitaria.