FICHA TÉCNICA

104-103. Vitoria agónica da Obra ante o Andorra para acabar coa súa caída

McGrath forzou a prórroga ante o Andorra nun partido no que Waczynski estivo imperial, con 30 puntos, e os de Moncho Fernández igualaron a marca de triplos da liga Endesa, con 20
Caloiaro penetra ante un jugador del Andorra
photo_camera Caloiaro penetra ante un jugador del Andorra

O Rio Natura Monbus Obradoiro acabou este domingo coa súa serie de catro derrotas consecutivas tras unha prórroga agónica fronte ao MoraBanc Andorra no Fontes do Sar (104-103), a pesar de ter unha vantaxe de trece puntos no terceiro cuarto.

Moncho Fernández, que recuperaba a Juanjo Triguero tras varias semanas de baixa, dicía que non coa cabeza nas primeiras accións, cando o seu equipo non anotaba e si o facía o rival, con Giorgi Shermadini como referencia interior (0-6, min. 2).

Pronto empezou a carburar o ataque local e a primeira vantaxe chegou cun dous máis un de Alec Brown cun tiro libre palmeado por un defensor, polo que valeu dous puntos, e serviu para que o MoraBanc Andorra espertase (9-8, min. 4).

Luka Bogdanovic anotou dous triplos case consecutivos e obrigou ao técnico local a parar o partido (12-20, min. 7) para que Adam Waczynski se puxese o mono de traballo que quedou patente ao final do cuarto e xa non abandonaría ata o final (21-23).

O Obradoiro fixo un gran segundo cuarto e foise ao descanso 46-37. Os ataques impuxéronse ás defensas na continuación, con 55 puntos só no terceiro cuarto entre ambos os conxuntos, e de novo Waczynski como líder no equipo de casa mentres os visitantes tiraban de Stojanovski, Shermadini e Luka Bogdanovic.

Trece puntos de vantaxe conseguiu o Obradoiro logo dun triplo de Bendzius (70-57, min. 28) cando empezou a remontada do Andorra desde o tiro libre entre Víctor Sada, Shawn Jones e Daniel Clark, ata que un novo tiro exterior de Wacznynski pechou o período (73-65).

Con vinte e cinco tiros libres en contra e apenas catro a favor, o Obradoiro viu aos poucos esfumarse a ampla vantaxe. Parecía incluso que o equipo visitante íase a levar o triunfo cando o seu á macedonio fallou un tiro libre que (82-86) que serviu para un contraataque rápido que rematou Wacznynski desde oito metros (85-86) aínda coa pelota no tellado de Andorra.

Non fallou esta vez o exterior do equipo visitante con quince segundos por xogar, Donnie McGrath buscou ao polaco, pero non o atopou e foise ata a esquina para forzar unha milagrosa prórroga (88-88).

O final do tempo extra foi increible. Víctor Sada roubou un balón e logrou a última vantaxe para os seus con sete segundos para o final (102-103). O Obradoiro deu o balón a Wacznyski, que penetrou e gañou o partido (104-103).

RÉCORD. O Rio Natura Monbus Obradoiro igualou a marca histórica de triplos nun partido da liga Endesa ao anotar 20 na vitoria deste domingo contra o MoraBanc Andorra (104-103).