2-0. Ben Yedder e Sarabia meten ao Sevilla en oitavos da Europa League

Os andaluces sufriron no segundo tempo tras a expulsión de Franco Vázquez

Sarabia marca el segundo gol del Sevilla. JULIO MUÑOZ (EFE)
photo_camera Sarabia marca o segundo gol do Sevilla. JULIO MUÑOZ (EFE)

O Sevilla gañou 2-0 ao Lazio con goles do francotunecino Wissam Ben Yedder e de Pablo Sarabia nun partido competido e con dous expulsados, un por cada bando, co que o pentacampeón da liga Europa logrou o pase aos oitavos de final ao superar a súa décimo oitava eliminatoria seguida no torneo.

O 1-0 de Ben Yedder aos 20 minutos, o gol número cen do seu equipo na liga Europa, desde fases de grupo ata a final, deu tranquilidade ao Sevilla, que sufriu no inicio do segundo tempo ao apertar o Lazio e ser expulsado no minuto 60 Franco Vázquez, pero os italianos non atinaron e o que si o fixo, xa co seu rival tamén cun menos, foi Sarabia, que sentenciou a doce do final.

En un duelo entre equipos que pasaban un mal momento e desexosos de rexurdir, máis aínda ao xogarse todo a unha carta para seguir vivos en Europa, os técnicos do Sevilla, Pablo Machín, e do Lazio, Simone Inzaghi, sacaron senllos onces de garantías, a pesar das baixas en ambos os bandos, para buscar o éxito co mesmo sistema: 3-5-2.

Nos españois, moi irregulares en Liga, Roque Mesa supliu ao sancionado Éver Banega, co dúo Ben Yedder-André Silva en punta, mentres que Inzaghi, sen o exsevillista Luis Alberto, lesionado, fixo cinco cambios respecto da ida e recuperou dúas pezas básicas: o serbio Sergej Milinkovic-Savic e Ciro Immobile, o seu máximo goleador e tamén ex do Sevilla.

Os hispalenses, nos que Escudero lesionouse no minuto 6 e foi substituído polo holandés Promes, saíron cun punto máis de intensidade que o cadro lacial, moi receloso para evitar riscos e que adoeceu de moita máis profundidade para xerar perigo.

Nunha primeira metade con moito respecto entre ambos os rivais e poucas ocasións. Ben Yedder, o máis activo e acertado do Sevilla, asinou o primeiro tiro a porta aos 7 minutos. Aínda máis clara foi a opción que malogrou no 17 o bosníaco Senad Lulic, só ante a meta tras un grave fallo do arxentino Gabriel Mercado, pero Tomas Vaclík salvou primeiro na súa saída e logo Mercado.

O Lazio, aínda que o intentou Danilo Cataldi nunha falta que se lle foi alta, apenas chegaba en ataque nun período con pouco ritmo, ata que a mobilidade e desequilibrio de Ben Yedder déronlle os seus froitos ao Sevilla aos 20 minutos, tras sortear a varios defensas. O miúdo dianteiro cedeu o balón a Pablo Sarabia, que lanzou un forte zurdazo desde o frontal e, aínda que a meta albanés Thomas Strakosha rexeitouno, Ben Yedder remachou ao fondo da rede para lograr o 1-0 e ampliar a renda que xa tiña o Sevilla da ida.

Aos italianos, que, como antes, seguían necesitando dous goles para pasar a eliminatoria, non quedaba outro que espabilar. Trataron de irse cara a adiante, pero sen demasiada verticalidad, con só dous intentos baldíos de Immobile e Milinkovic-Savic. Os locais tampouco acertaron ao non chegar André Silva de cabeza a un centro do arxentino Franco Vázquez e nun centrochut de Promes.

Na continuación, o Lazio pareceu saír a por todas. Non quedaba máis remedio. Inzaghi meteu pólvora co arxentino Tucu Correa, outro exsevillista, por Patric, un central, e despois co brasileiro Rómulo por un canso Milinkovic-Savic, encomendouse a un fútbol máis rápido e directo e, por momentos, rozou o empate.

Antes, o luso André Silva tamén o intentou cun tiro que desviou a zaga, pero máis claras foron as ocasións nos dez primeiros minutos deste tempo de Cataldi, cuxo centro perigoso desviou o danés Simon Kjaer; e Acerbi, só tras un pase ás costas da defensa local, pero Vaclik salvou cun paradón.

Aínda por riba de males para o Sevilla, á hora de xogo foi expulsado Franco Vázquez, o que complicou moito as cousas ao seu equipo, ata o punto de que Rómulo puido igualar no 62, pero o seu remate sacouno a zaga, e tamén Immobile no 68, pero o seu globo, só ante Vaclík tras un pase por alto de Caicedo, foise fose.

Os sevillistas, angustiados por momentos, só puideron respirar cando a strong<> os 71 minutos foi expulsado con vermella directa o montenegrino Adam Marusic, o que igualou as forzas.

A partir de aí, os italianos baixaron os brazos e case asumiron a derrota e a eliminación, sobre todo cando Sarabia, tras un bo pase interior á área de Jesús Navas, marcou o 2-0 a doce minutos do final e sentenciou o pase do Sevilla a oitavos.

2 - Sevilla: Vaclik; Jesús Navas, Mercado, Kjaer, Sergi Gómez, Escudero (Promes, m.6); Sarabia, Roque Mesa (Rog, m.82), Franco Vázquez; Ben Yedder, André Silva (Amadou, m.64).
0 - Lazio: Strakosha; Patric (Correa, m.49), Acerbi, Radu; Marusic, Milinkovic-Savic (Rómulo, m.56), Badelj (Durmisi, m.76), Cataldi, Lulic; Caicedo e Immobile.
Goles: 1-0, M.20: Ben Yedder. 2-0, M.78: Sarabia.
Árbitro: Anthony Taylor (Inglaterra). Expulsou por dobre amarela ao local Franco Vázquez, que as viu nos minutos 18 e 60, e con vermella directa ao visitante Marusic (m.71). Ademais, amoestou a Caicedo (m.31) e Immobile (m.84), por parte do Lazio.
Incidencias: Partido de volta dos dezaseisavos de final da liga Europa, disputado no Ramón Sánchez Pizjuán ante 34.521 espectadores, entre eles ao redor dun milleiro de afeccionados italianos. Céspede en perfecto estado.