2-0. O Celta descompón ao Atlético en Balaídos

Maxi Gómez, tras un erro clamoroso de Godín, e Aspas tombaron aos de Simeone

Los jugadores del Atlético, cabizbajos tras un gol celeste. LAVANDEIRA JR
photo_camera Os xogadores do Atlético, cabizbajos tras un gol celeste. LAVANDEIRA JR

O Celta sumou a súa segunda vitoria da tempada ao vencer ao Atlético de Madrid (2-0), nun partido que se decidiu nos primeiros minutos do segundo tempo cun decisivo resbalón de Godín que aproveitou Maxi Gómez para marcar e un cabezazo de Iago Aspas entre os defensas Savic e Giménez, dúas xogadas craves para derrubar o sistema defensivo atlético.

O plan dos adestradores funcionou á perfección durante o primeiro tempo: orde, contención defensiva; un plan deseñado para minimizar os erros, para evitar viaxes de ida e de volta co equipo descolocado. Non houbo contragolpes.

Non houbo desbordes. E as ocasións con algo de perigo foron escasas. Só dous na primeira metade: un tiro lateral de Iago Aspas para o Celta (minuto 19) e un disparo moito máis ameazador de Griezmann para o Atlético (minuto 26), provocado por unha perda de pelota de Lobotka.

Quedou bloqueado o Atlético, sen resposta; dominado polo Celta, disposto a bailar e ser directo no seu fútbol

O primeiro tempo concentrou intensidade, moito pase pola zona central, poucas aproximacións á área e unha posesión da pelota racionada case a partes iguais, pese ao pequeno empuxe do Atlético de Madrid durante os minutos finais. Nada, en definitiva, alterou o plan dos adestradores.

Antonio Mohamed repetiu o equipo titular da xornada anterior, que gañara no campo do Levante; Simeone, con catro cambios, sacou máis músculo que o que mostrara hai unha semana ante o Raio.

Todo cambiou ao comezo da segunda parte. O único erro defensivo do Atlético castigouno o Celta cun gol: un resbalón de Godín cerca da área aproveitouno Maxi Gómez para marcar ante Oblak. Só ía un minuto da segunda metade. Era o inicio soñado de Mohamed. A xogada do gol iniciouse no centro do campo coa presión de Hugo Mallo, que obrigou a Filipe Luís a atrasar a pelota, co posterior fatalismo de Godín para o Atlético.

O equipo de Simeone non tivo tempo para recomporse. Só cinco minutos despois do tanto, Maxi Gómez meteu un balón na área que cabeceou a gol Iago Aspas, só no momento do salto entre os defensas Savic e Giménez. O Atlético exhibiu unha debilidade defensiva atípica. Foi vulnerable nas pelotas colgadas na súa área, como demostrou Cabral mediada a segunda metade cando, tras unha falta afastada que sacou Hugo Mallo, tamén cabeceou a gol ante a pasividade de Godín e Arias, un tanto que revisou o VAR e anulou por un axustado fóra de xogo Mateu Lahoz.

O Celta viviu cómodo coa vantaxe dos dous goles no marcador. Tivo a pelota, manexada con oficio pola parella Lobotka-Beltrán na zona de creación.

O Atlético, a pesar da presenza de Kalinic e Lemar no campo, non asomou pola portería de Sergio, salvo unha volea de Giménez. A súa pequena capacidade de reacción quedou debilitada coa expulsión de Savic.

Quedou bloqueado o Atlético, sen resposta; dominado polo Celta, disposto a bailar e ser directo no seu fútbol, como dixera o seu adestrador antes do partido, vertical, con subidas e lanzamentos de Hugo Mallo e Beltrán, que puxeron en apertos a Oblak, un par de mostras coas que o equipo de Antonio Mohamed trituró a afamada fortaleza defensiva do conxunto de Simeone.

FICHA TÉCNICA:
2. Celta de Vigo: Sergio; Hugo Mallo, Roncaglia, Cabral, Araujo, Junior Alonso; Lobotka, (Brais, min. 81), Beltrán; Sisto (Okay, min. 69), Aspas, (Boufal, min. 87), Maxi Gómez
0. Atlético de Madrid: Oblak; Savic, Giménez (Arias, min. 67), Godín, Filipe Luís; Correa (Kalinic, min. 55), Thomas (Lemar, min. 55), Koke, Saúl; Griezmann, Diego Costa
Goles: 1-0 Maxi Gómez, min. 46; 2-0 Aspas, min. 52
Árbitro: Mateu Lahoz (colexio valenciano). Amoestou a Lobotka, Júnior Alonso e Okay por parte do RC Celta; a Saúl, Thomas e Diego Costa por parte do Atlético de Madrid. Expulsou ao xogador do Atlético Savic no minuto 69 por dobre cartón amarelo.
Incidencias: Partido correspondente á terceira xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 19.261 espectadores.