2-0. O Dépor desfaise do Reus

Carlos Ferández adiantou aos coruñeses no minuto 1' e Pedro Sánchez pechou o marcador na segunda parte

O Deportivo desfíxose (2-0) con comodidade do Reus nun partido que achandou aos 40 segundos cun tanto temperán e que lle serviu para pasar en LaLiga 1/2/3 ao Málaga, que pechará a xornada o luns contra o Numancia.

Despois do polémico encontro de Córdoba (1-1), coas expulsións de Pablo Marí, Borja Vale e o adestrador do Deportivo, Natxo González, os coruñeses reivindicáronse no céspede de Riazor, onde, ademais dos dous cambios obrigados (Somma por Marí e Edu Expósito polo lesionado Krohn-Dehli), volveron ao once Pedro Sánchez e Diego Cabalo.

O centrocampista, que anotou o 2-0, levaba mes e medio sen ser titular, desde a última derrota do seu equipo, ante o Alcorcón. Nese encontro lesionouse Diego Cabalo, quen reapareceu como suplente en Córdoba e arrebatoulle o posto a Saúl García ante o Reus.

O partido co conxunto catalán, que supuxo o regreso de Juan Domínguez a Riazor, púxoselle de face ao Dépor na primeira xogada, unha acción combinativa longa dos coruñeses que acabou coa conexión entre Pedro Sánchez e Quique González e o remate en dous tempos de Carlos Fernández diante de Bastos cando aínda non pasaran 40 segundos.

O Reus, que expuxo defensa de cinco en Riazor, quedou noqueado co primeiro golpe e tivo sorte de non levar o segundo pouco despois cun remate de Quique González demasiado cruzado.

A falta de xogo elaborado, os cataláns espertaron a balón parado cos servizos de Gus Ledes. Primeiro cun lanzamento desde case a metade do campo que Dani Giménez tivo que desviar a córner (min.11) e, posteriormente (min.24), cun centro que cabeceou Catena no segundo pau e que se perdeu á dereita da portería branquiazul.

O Deportivo viuse sobrado, foi ao trantrán e, aínda que tivo ocasións antes do descanso para ampliar a renda, tamén puido levar un desgusto nalgunha xogada illada.

Non o fixo ata a segunda parte, cando un centro preciso de Vicente Gómez desde tres cuartos de ataque recolleuno, en posición dubidosa, Pedro Sánchez na área para, libre de marca, bater a Badia aos 54 minutos.

O conxunto catalán respondeu cun triplo cambio e novo sistema de xogo, un 4-4-2 con Gus Ledes por diante da defensa, pero o panorama apenas cambiou.

O Deportivo rozou o terceiro cun cabezazo ao poste de Carlos Fernández aos 72 minutos, xusto antes de que o Reus tivese as primeiras claras do segundo acto, dous cabezazos, un de Carbonell e outro de Juan Domínguez, desviados.

Estivo máis preto de acabar no fondo da rede (min.80) unha rosca de Alfred que se foi envenenando ata marcharse a uns centímetros da escuadra e outra de Mario Ortiz que despexou cunha sensacional intervención Dani Giménez.

Na outra portería, Badia evitou a sentenza tras un potente disparo de Quique González, pero a vitoria xa estaba máis que definida para o Deportivo e o Reus, ademais, volveu perdoar dúas ocasións claras nos últimos instantes, nos que Michele Somma tivo que pedir o cambio.

Ficha técnica:

2- Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Michele Somma (Bóveda, min.91), Diego Cabalo; Edu Expósito, Álex Bergantiños, Vicente Gómez (Didier Moreno, min.87); Pedro Sánchez (Carles Gil, min.81); Quique González e Carlos Fernández.

0- Reus: Edgar Badia; Bastos, Olmo, Catena, Gonzalo Pereira (Carbonell, min.66), Guerreiro (Borja, min.66); Ortiz, Gus Ledes, Juan Domínguez; Linares e Carbia (Alfred, min.66).

Goles: 1-0, min.1: Carlos Fernández. 2-0, min.54: Pedro Sánchez.

Árbitro: Trujillo Suárez, do comité tinerfeño. Amoestou a David Simón (min.48), do Deportivo.

Incidencias: Partido da undécima xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 15.576 afeccionados.