2-0. O Deportivo disipa as dúbidas ante o Albacete

O conxunto galego, que agora é terceiro, retocou a formación e o sistema

Los jugadores durante el partido Deportivo-Albacete. TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Os xogadores durante o partido Deportivo-Albacete. TWITTER (\<sent\>RCDeportivo)

O Deportivo disipou as dúbidas este domingo coa súa primeira vitoria de 2019, ante o Albacete (2-0), un rival directo ao que superou no céspede do Estadio Abanca-Riazor e tamén na clasificación de LaLiga 1/2/3 pola diferenza de goles, tanto xeral como particular, algo que pode ser transcendente á conclusión do curso.

O conxunto galego, que agora é terceiro, retocou a formación e o sistema. Natxo González prescindiu do rombo ao que se aferrou en case todos os partidos e empregou un 4-3-3 con Quique González, Borja Vale e Fede Cartabia como referencias ofensivas. Os dous últimos anotaron os goles que deron o triunfo aos branquiazuis.

Para saír da fochanca con que acabou 2018 e empezou 2019 (un triunfo en seis partidos, tres consecutivos sen marcar), o Deportivo lanzouse a por os tres puntos desde o inicio. O porteiro do Albacete, Tomeu Nadal, evitou que os coruñeses se adiantasen cando nin sequera se cumpriu o segundo minuto de partido ao despexar un disparo de socato de Borja Vale.

Atosigó o Deportivo, que insistiu cun lanzamento moi desviado de Diego Cabalo, novidade no once xunto a Edu Expósito, un disparo de falta de Fede Cartabia que se marchou á esquerda da portería manchega e un centro do arxentino que non conectou no pau longo Borja Vale.

Cociñou o gol o equipo galego e este chegou aos 19 minutos a balón parado. Cartabia aproveitou unha falta sobre Edu Expósito na frontal da área, pasou o balón por encima da barreira e superou a Tomeu Nadal, que ademais levou un golpe co poste e tivo que ser atendido.

O gardameta volveu ser clave á media hora para sacar un disparo de Quique González e acompañoulle a sorte cando o dianteiro do Deportivo fallou, pouco despois, un remate na área pequena nunha xogada de laboratorio, unha falta que prolongara Vicente Gómez.

Os deportivistas recuperaron a frescura no xogo e o Albacete bastante tivo con conterlle na primeira parte, na que só lle inquietou cun disparo de Bela por encima da portería de Dani Giménez tras unha gran xogada.

Antes do descanso, noutra acción a balón parado, o traveseiro frustrou o gol de Álex Bergantiños, un tanto que daría máis tranquilidade aos locais.

A segunda metade comezou con outra parada de Tomeu, esta vez a disparo de Diego Cabalo, pero o guión do encontro cambiou cun Albacete entoado, que pisou máis o campo do Deportivo pero non converteu o seu xogo en ocasións.

Si o fixo o conxunto coruñés, que encarrilou a vitoria aos 68 minutos coa asociación entre Diego Cabalo e Borja Vale na banda esquerda. O berciano moveuse rápido de fóra dentro e coa dereita soltou unha poutada imposible para o porteiro do Albacete.

O técnico visitante, Luís Ramis, exjugador do Deportivo, fixo debutar a Álvaro Pena coa camiseta do Albacete, pero os cambios non serviron ao seu equipo para meterse no partido.

Ficha técnica
2 - RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Diego Cabalo; Edu Expósito, Álex Bergantiños, Vicente Gómez; Fede Cartabia (Carlos Fernández, min.79), Quique González (Christian Santos, min.64) e Borja Vale.
0 - Albacete: Tomeu Nadal; Tejero, Arroio, Gentiletti, Mathías; Malsa, Febas (Álvaro Pena, min.71); Acuña (Susaeta, min.65), Eugeni, Bela; e Zozulia (Rei manaj, min.80).
Goles: 1-0, min.19: Fede Cartabia. 2-0, min.68: Borja Vale.
Árbitro: Vicandi Garrido, do comité vasco. Mostrou amarela a Gentiletti (min.55) e Tejero (min.69), do Albacete.
Incidencias: Partido da vixésimo segunda xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 16.525 afeccionados.