2-1. Amargo debut de Cardoso como adestrador do Celta

A Real logrou o seu primeiro triunfo da tempada en Anoeta ante un conxunto celeste descoñecido

Iago Aspas conduce el balón ante los jugadores de la Real. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)
photo_camera Iago Aspas conduce o balón ante os xogadores da Real. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)

A Real Sociedade, nun dos seus partidos máis completos, desfíxose, con algún apuro ao final, dun Celta descoñecido, que achandou o primeiro triunfo da tempada en Anoeta, e amargou o debut ao seu novo adestrador Miguel Cardoso.

Ambos os equipos afrontaban o partido con baixas importantes, como Illarramendi ou Aritz no equipo guipuscoano e Hugo Maio ou Lobotka no Celta, e tamén cos nervios propios de estar nunha zona baixa que achegaría moito ás prazas de descenso ao equipo que saíse derrotado.

O conxunto donostiarra presentou, nun intento de que a vitoria quedase en casa, á súa aliñación máis ofensiva e a punto estivo de sacar proveito no minuto tres, cun disparo ao pau do belga Januzaj, mentres a bancada de animación nova estaba fóra dos seus asentos e sen animar como protesta contra LaLiga por fixar o partido o luns.

Cardoso sorprendeu ao deixar á súa estrela Maxi Gómez no banco e o seu equipo non inquietaría durante máis de 80 minutos a un cadro local que encadeou claras ocasións para marcar noutro remate de Oyarzabal, integrado na convocatoria a última hora tras ser dúbida durante os días previos, e unha máis de Juanmi no minuto 24 que asustaron ao Celta.

A Real chegaba unha e outra vez con perigo e o Celta, que non tirou a portería no primeiro tempo, víallas e desexaba para abortar as acometidas locais que frutificaron nun primeiro gol de bandeira, con dúas remates previos sen porteiro de Willian José e Juanmi e cando parecía perdida a ocasión, Oyarzabal aproveitou á terceira para bater por baixo a Sergio.

O gol deixou moi tocado a un conxunto vigués que recorrería ao uruguaio Maxi Gómez para rehabilitar o rañicas balance ofensivo dos galegos na segunda metade.

Non habería tempo para reacción galega xa que na primeira xogada deste período chegou o segundo gol, cun gran cabezazo de Zurutuza a pase de Januzaj que levantou a unha bancada de Anoeta que antes de sentar de novo vibraría con outro remate ao traveseiro novamente de Zurutuza.

Lesionouse Januzaj no último terzo de partido para alivio dun equipo pontevedrés que, co marcador en contra e sen nada que perder, mellorou para levar algún perigo á portería de Moyá ata que a oito minutos para o final Maxi Gómez acurtou distancia e puxo dos nervios a unha afección á que lle volveron aparecer as pantasmas desta tempada.

Non daría tempo a máis porque os guipuscoanos adaptaron o seu fútbol ao novo marcador, deixaron pasar o tempo e levaron o triunfo con menos folgura do que mereceu o seu xogo.

2- Real Sociedade: Moyá; Zaldua (Gorosabel min.86) , Moreno, Llorente, Theo; Zurutuza (Sandro, min. 77), Zubeldia, Pardo; Januzaj (Merino, min. 62), Willian José, Oyarzabal e Juanmi.
1- Celta: Sergio; Vázquez, Costas, Araujo, Juncá; Okay (Pione Sisto, min.86), Jozabed, Brais; Emre Mor (Maxi Gómez, min. 46), Aspas e Hjulsager (Bouthal, min. 58).
Árbitro: Melero López (Comité Andaluz). Amoestou a Sandro Oyarzabal, Juncá e Maxi Gómez Goles: 1-0, min. 36: Oyarzabal. 2-0, min. 46: Zurutuza. 2-1, min. 82: Maxi Gómez.
Estadio: 17.774 espectadores nunha noite fría en Anoeta. Os seguidores situados na bancada de animación ausentáronse dos seus asentos durante os primeiros quince minutos en protesta polos horarios entre semana nos que lle está tocando xogar á Real nas últimas xornadas.