2-1. Un Levante consistente puxo en apertos a un dubitativo Barcelona

O conxunto blaugrana acusou as ausencias dos seus xogadores estrela

Malcom se lamenta de una ocasión fallada. MANUEL BRUQUE (EFE)
photo_camera Malcom laméntase dunha ocasión fallada. MANUEL BRUQUE (EFE)

Un Levante consistente puxo en apertos ao Barcelona nun partido no que impuxo a súa lei durante moitos minutos ante un rival dubitativo e que acusou as ausencias dos seus xogadores estrela, aínda que o seu tanto no tramo final do choque augou a festa local (2-1).

O Levante, a base de oficio, claridade nas súas ideas e chegadas á contra soubo manter baixo control ao rival e afrontará en Barcelona a volta coa ilusión de plantar cara ao vixente campión, que deberá mellorar para non verse sorprendido polo equipo valenciano.

O Barcelona, sen Messi, Suárez e os seus principais xogadores, tivo problemas para adaptarse ao ritmo de partido que impuxo o Levante desde o primeiro minuto. O equipo local afrontou o encontro con intensidade e na primeira oportunidade de que dispuxo abriu o marcador nun cabezazo de Cabaco ao saque dunha falta. Pouco despois unha penetración de Coke acabou cunha gran parada de Cillesen a remate de Boateng.

Ao Barcelona custoulle entrar no encontro e na primeira parte só dispuxo dunha ocasión de gol nunha galopada en solitario de Malcom que desbaratou Aitor Fernández.

Xogábase ao ritmo que impuña o equipo local e froito desta dinámica foi o 2-0 logrado por Mayoral tras un bo servizo de Boateng. Tras o 2-0, o equipo de Ernesto Valverde imprimiu unha velocidade máis ao seu xogo, pero a estrutura defensiva dos locais era practicamente insuperable para un equipo que chegaba ben ao bordo da área, pero que non pasaba de alí e, que cando perdía o balón, daba opcións aos locais ao contragolpe.

Sen que o Levante sufrise sobresaltos, a evolución do partido ata o descanso demostrou que o equipo de Paco López notou menos as súas ausencias que o conxunto catalán.

Tras o descanso, saíu Sergi Roberto como lateral esquerdo polo mozo Miranda co obxectivo de que o equipo mostrase a consistencia que lle faltou na primeira metade. Pouco cambiou a tónica o encontro, pois a concentración dos xogadores locais dificultaba moito o fútbol ofensivo do Barcelona, que manexaba o balón ata o bordo da área local, pero sen apenas profundidade.

O Levante tocaba, profundaba e recuperaba o balón, aínda que sen confiarse ante o potencial dos xogadores do Barcelona, a capaces de sacar partido a calquera situación a pesar de non completar un bo partido, aínda que os locais dispuxeron dalgunha ocasión para ampliar a vantaxe.

A medida que se achegaba o final do encontro, o Barcelona tiña máis posesión de balón, pero o Levante gozaba de espazos para facer dano ao contragolpe. Unha boa acción de Denis Suárez acabou cunha derriba dentro da área e Coutinho, a pesar de non enganar ao meta local, puxo o 2-1 no marcador e deu ás ao seu equipo para buscar o empate nos minutos finais.

Neses minutos, os levatinistas sufriron pero foron capaces de manter a vantaxe, aínda que nalgún caso de ampliala tras o grande esforzo físico realizado.

OUTROS RESULTADOS. Nos outros dous encontros de oitavos de final da Copa do Rei disputados este xoves a Real Sociedade e o Betis igualaron sen goles (0-0) mentres que o Sevilla impúxose ao Athletic por 1-3.

Levante: Aitor Fernández, Coke, Cabaco, Postigo, Chema (Jason, m.69), Moses, Rochina (Doukouré, m.75), Prcic, Campaña, Boateng (Morales, m.62) e Mayoral.

Barcelona: Cillesen, Semedo, Murillo, Chumi (Lenglet, m.58), Miranda (Sergi Roberto, m.46), Arturo Vidal, Busquets, Aleñà, Malcom (Denis Suárez, m.67), Dembelé e Coutinho.

Goles: 1-0, m.4: Cabaco. 2-0, m.18: Mayoral. 2-1, m.84: Coutinho, de penalti.

Árbitro: De Burgos Bengotexea (colexio vasco). Amnestou polo Levante a Cabaco, Mayoral e Prcic e polo Barcelona a Murillo, Aleñà, Chumi e Busquets.

Incidencias: Partido de ida dos oitavos de final da Copa do Rei disputado no estadio Ciutat de València ante 17.600 espectadores.