2-1. Un penalti no desconto dá a vitoria ao Dépor e aparta o Fuenlabrada do playoff

Los jugadores del Deportivo celebran el segundo gol ante el Fuenlabrada. EFE
photo_camera Os xogadores do Deportivo celebran o segundo gol ante o Fuenlabrada. EFE

Dezaoito días despois, a Segunda División volveu a escena co partido da polémica. Dépor e Fuenlabrada enfrontáronse en Riazor nun partido no que os coruñeses non se xogaban nada e si tiñan moito que gañar os madrileños. Ao final, ao Fuenlabrada, que gañaba ao Deportivo no minuto 84 e lle valía o empate, escapóuselle o playoff de penalti e no desconto. Agora celebra ese 2-1 o Elxe, sexto clasificado.

Unha man de José Fran que castigou o colexiado tras revisar a acción no monitor do VAR, condenou aos madrileños, que afrontaron o partido co xusto e fíxoselles eterno.

Varios xogadores do Fuenlabrada laméntanse tras o segundo gol do Deportivo. EFE

A vitoria que apeou o equipo de Sandoval da promoción de ascenso apenas lle serve ao Deportivo, que adianta na clasificación ao Numancia pero segue necesitando que prosperen os seus recursos ante LaLiga e, sobre todo, a Federación Española, para seguir en LaLiga SmartBank.

As dúas institucións abriron os seus respectivos expedientes sobre a suspensión do encontro o 20 de xullo e incluso a Xustiza ordinaria investiga se se produciu algún delito na viaxe do Fuenlabrada a Galicia con casos de coronavirus na expedición.

Aínda que se seguirá xogando nos despachos, onde o Deportivo pelexa por quedar no fútbol profesional, o partido ao fin puido disputarse no terreo de xogo.

Á espera de resolucións, os branquiazuis expresaron nos videomarcadores de Riazor o seu rexeitamento ao encontro deste venres, coa frase "este partido non é de xustiza".

Sobre o céspede, un Deportivo que nada se xogaba. Os resultados daquela última xornada do campionato que estaba prevista en horario unificado condenárono a Segunda B a expensas do que decidan as distintas instancias deportivas.

Si tiña un obxectivo claro o Fuenlabrada, que necesitaba polo menos un punto para finalizar a fase regular na sexta praza e sacar o ansiado billete á promoción de ascenso.

O equipo de Sandoval chegou ao partido co xusto, con trece xogadores en total e só sete fichas do primeiro equipo. Eses sete xogadores tiñan que disputar os noventa minutos porque unha lesión, substitución ou expulsión abriría a porta a unha denuncia por aliñación indebida que lle custaría perder o partido 3-0.

O Elxe, provisionalmente sexto, estaba pendente de Riazor, onde o Fuenlabrada, a pesar de estar minguado polas baixas que o obrigaron a aliñar un porteiro da filial e a recompoñer a defensa con centrocampistas, logrou pronto, aos once minutos, que se lle puxese o choque de cara cunha falta que converteu Pathé Ciss tras recoller o rexeitamento de Jovanovic.

Os fuenlabreños controlaron o encontro ante un Deportivo previsible, pero perdoaron o segundo tanto antes da media hora. Tras un erro de Mujaid, Jeisson apurou demasiado o man a man co debutante Jovanovic e un mal control tombou ese ataque no que lle acompañaba, ademais, Caye Quintana.

O conxunto coruñés apenas inquietou ao seu rival ata o descanso. Só un disparo de strong <>Borja Vale obrigou a intervir a Ruvira, que tamén se estreaba no arco.

Despois do paso polo vestiario, o encontro fíxoselle longo ao equipo madrileño, que só podía facer dous cambios. O Deportivo avanzou metros e rozou varias veces o gol. Ruvira sacou a córner un disparo de Aketxe, a Sabin Merino sobráronlle uns centímetros nun remate de cabeza e Borja Vale perdoou tamén coa testa nun saque de esquina.

Os branquiazuis acertaron a seis minutos para o final, case sen querer, cun centro de Aketxe que despexou de puños o porteiro do Fuenlabrada e rebotó en Beauvue. O de Guadalupe anotou así o seu primeiro gol co Dépor, ao que chegou no mercado invernal.

Aos fuenlabreños, moi cansos, custoulles manter o empate, que lles servía. Xa no desconto, o colexiado, a instancias do VAR, sinalou penalti por unha man de José Fran na área e Beauvue, que non deixou a Aketxe executar a pena máxima, anotou desde os once metros para darlle o triunfo ao Deportivo e o billete do playoff ao Elxe.

Ficha técnica
2-Deportivo: Jovanovic; Valín (Hugo Vallejo, m.62), Mujaid, Bergantiños, Montero (Gandoy, m.62), Salva Ruiz (Mollejo, m.62); Aketxe, Borja Valle (Keko Gontán, m.82), Vicente Gómez, Beauvue; e Sabin Merino.
1-Fuenlabrada: Ruvira; Fernández, Pathé Ciss, Peteiro, José Fran; Alberto (Álvaro Gutiérrez, m.83), José Rodríguez, Clavería, Nteka; Jeisson e Caye Quintana.
Goles: 0-1, M.11: Ciss. 1-1, M.84: Beauvue. 2-1, M.95: Beauvue, de penalti.
Árbitro: Díaz de Mera, do Comité castelán-manchego. Mostrou amarela a Aketxe (m.2) e Borja Vale (m.39), do Deportivo; e Nteka (m.42), do Fuenlabrada.
Incidencias: Partido da cuadraxésimo segunda xornada de LaLiga SmartBank, que foi aprazado o 20 de xullo e que se disputou no Estadio Abanca-Riazor.