2-1. Quique González dá unha merecida vitoria ao Dépor

Os locais asumiron totalmente a iniciativa do xogo ante un conservador Granada

Los jugadores del Deportivo celebran un gol. TWITTER (@RCDEPORTIVO)
photo_camera Os xogadores do Deportivo celebran un gol. TWITTER (\<sent\>RCDEPORTIVO)

Dous goles de Quique González, un de penalti, deron ao seu equipo, o Deportivo, unha merecida vitoria (2-1) ante un Granada conservador, que encaixou a súa primeira derrota esta tempada en LaLiga 1/2/3.

No seu segundo partido da tempada como local, o Deportivo repetiu o guión do seu debut ante o Sporting de Xixón (1-0), asumiu totalmente a iniciativa do xogo e aproveitou un erro de Álex Martínez, que acabou en pena máxima, para desequilibrar o choque a falta de vinte minutos e pechalo pouco despois, aínda que Montoro logrou darlle emoción no desconto.

O equipo coruñés, que afrontou o partido como o segundo equipo que menos dispara entre os tres paus en LaLiga 1/2/3, quixo corrixir eses defectos coa entrada de Carles Gil no enganche e a volta de Quique González, recuperado dunha lesión muscular, como parella de Carlos Fernández en ataque.

O Deportivo construíu o seu xogo ofensivo apoiándose na visión de Vicente Gómez e a creatividade de Carles Gil, que probou a Rui Silva aos dez minutos.

Carlos Fernández, moi activo, esixiulle un pouco máis ao gardameta do Granada antes de que se cumprise o primeiro cuarto de hora cun disparo coa zurda desde o frontal, e Pablo Marí, que conectou un cabezazo nun saque de esquina, tamén se atopou coas mans do cérbero portugués.

Os branquiazuis fixeron gozar á afección de Riazor con bos minutos de xogo

O Deportivo producía, pero sen determinación, ata que no ecuador do primeiro acto teceu Vicente Gómez, recortou con precisión Saúl García na súa primeira titularidade co equipo coruñés en Liga (chegou ao club en 2015), e Quique González culminou a xogada cun remate ao poste.

Os granadinos aguantaron o empuxe do Deportivo e o partido chegou ao descanso con pouco ritmo e moitas protestas de ambos os equipos á actuación arbitral pola súa excesiva man esquerda nas faltas.

O Granada cansouse de correr detrás do balón e dos seus rivais no inicio do segundo período e aos 55 minutos animouse cunha falta que executou Vadillo por encima da portería e o primeiro disparo entre os tres paus, que xurdiu dos pés do colombiano Adrián Ramos.

O Deportivo non deixou do rol de protagonista e atopouse (minuto 68) cun penalti a favor nunha xogada de erros, a de Quique González no momento de rematar un pase desde a esquerda e, sobre todo, a de Álex Martínez, ao que se lle foi longo un control na área e derrubou a David Simón. O '7' branquiazul enganou a Rui Silva e os locais adiantáronse.

Ao Granada non lle quedou máis remedio que soltar amarras e o Deportivo, que se replegó, agradeceuno para sentenciar o partido con outro tanto do seu dianteiro, que esta vez aproveitou coa zurda un pase de Edu Expósito.

Os branquiazuis fixeron gozar á afección de Riazor con bos minutos de xogo, aínda que o Granada deulle emoción aos últimos instantes cun golazo de Montoro, que marcou de falta directa.

2 - RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl García; Pedro Mosquera; Didier Moreno (Edu Expósito, min.60), Carles Gil (Fede Cartabia, min.74), Vicente Gómez; Quique González (Álex Bergantiños, min.91) e Carlos Fernández.
1 - Granada CF: Rui Silva; Víctor Díaz, Germán Sánchez, José Antonio Martínez, Álex Martínez; Montoro, Fede San Emeterio, Fede Vico (Pozo, min.63); Vadillo (Juancho, min.83), Adrián Ramos (Rodri, min.74) e Antonio Puertas.
Goles: 1-0, min.68: Quique González, de penalti. 2-0, min.77: Quique González. 2-1, min.90: Montoro.
Árbitro: Moreno Aragón, do comité madrileño. Amoestou a Pablo Marí (min.90), do Granada.
Incidencias: Partido da sexta xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 13.820 espectadores. O Deportivo homenaxeou ao HC Liceo pola conquista da Supercopa de España de hockey sobre patíns e aos campións de Europa desa mesma disciplina coa selección española Eduard Lambas e Xavi Malián.