2-1. Rubén García encamiña a Osasuna ao ascenso directo ante o Deportivo

Un gol de Quique González puxo por diante aos coruñeses, pero o equipo navarro soubo refacerse

Cabezazo de Osasuna en el área del Deportivo. LALIGA
photo_camera Cabezazo de Osasuna na área do Deportivo. LALIGA

Osasuna sumou este sábado ante o Deportivo da Coruña (2-1) a súa décimo terceira vitoria seguida no Sadar grazas a un dobrete de Rubén García que encamiña o seu equipo ao ascenso directo ao ampliar a distancia en puntos cos seus rivais directos.

Un perigoso disparo de Christian Santos a escasos segundos de comezar o choque avisou aos 'rojillos' das intencións dos galegos que, cumprido o primeiro minuto de partido, xa forzaran un córner ao seu favor.

Os pupilos de Jagoba Arrasate reaccionaron á intensidade do xogo proposto polos de José Luís Martí, que se estreou como técnico do cadro galego, e así pronto o duelo creceu en ritmo e en oportunidades para ambos os conxuntos.

No entanto, os visitantes, a diferenza dos locais, cercaban máis a área rival e así no minuto 6 intentouno Expósito nun disparo centrado desde fóra da área que atallou, sen problemas, o gardameta Rubén Martínez.

A ambición do Deportivo no ataque atopou a súa recompensa minutos despois no tanto de Quique González, ex-xogador de Osasuna a pasada campaña, ao escaparse da zaga 'rojilla' tras un certeiro pase de Álex Bergantiños.

Apenas cinco minutos lle durou a vantaxe no marcador aos galegos xa que o tanto do empate chegou tras un gran pase de Carlos Clerc a Rubén García, que resolveu cun disparo ante o que pouco puido facer Dani Giménez.

A partir de aí, o choque entrou nunha fase máis tranquila, propicia para labores do mediocampo, e locais e galegos pugnaron por consentir máis o balón para facerse co dominio do xogo.

O Deportivo volveu mostrarse máis incisivo nos labores ofensivos e provocou que Osasuna retrocedese metros e cometese erros defensivos.

Con todo, foi unha vez máis Rubén García quen marcou a diferenza para os seus cun maxistral gol de falta que, tras uns instantes de incerteza, subiu ao marcador.

O guión do comezo da primeira parte repetiuse na segunda. O Deportivo da Coruña volveu comandar o ataque ante un Osasuna que, con certo nerviosismo na súa liña defensiva, lograba controlar as chegadas do rival.

Martí deu entrada a Borja Valle en busca do gol da remontada e tamén Arrasate fixo o propio de forma que saltou ao terreo de xogo Brandon para activar os seus, máis contidos que o seu rival no campo.

A falta dun cuarto de hora para o final, Osasuna achegouse con máis perigo á portería defendida por Dani Giménez, aínda que ningún conxunto conseguiu anotar.

Ficha técnica:
2 - Osasuna: Rubén Martínez; Nacho Vidal, Aridane, Unai García, Clerc; Oier, Roberto Torres; Rober Ibáñez (Lillo, m. 87), Rubén García, Kike Barja (Perea, m. 65); Juan Villar (Brandon, m. 65).
1 - Deportivo da Coruña: Dani Giménez; Cabalo, Marí, Domingos Duarte, Eneko Bóveda; Álex Bergantiños (Nahuel, m. 70); Expósito (Didier Moreno, m. 81), Pedro Sánchez, Pedro Mosquera; Christian Santos (Borja Valle, m. 60) e Quique González.
Goles: 0-1, m. 9: Quique González. 1-1, m. 14. Rubén García. 2-1, m. 31. Rubén García.
Árbitro: Jorge Figueroa Vázquez (Comité andaluz). Mostrou cartón amarelo aos locais Rubén García, Rubén Martínez e Rober Ibáñez e aos visitantes Pablo Marí, Christian Santos e Duarte.
Incidencias: partido correspondente á trixésimo cuarta xornada de LaLiga1|2|3 disputada no Sadar ante 16.383 espectadores.