2-2. O Celta non remata o Mallorca

Budimir conxelou Balaídos cando os visitantes xogaban cun menos por expulsión de Raíllo
Budimir celebra su gol en Balaídos. SALVADOR SAS
photo_camera Budimir celebra su gol en Balaídos. SALVADOR SAS

O Mallorca sumou o seu primeiro punto lonxe de Son Moix (2-2) grazas a un gol do croata Ante Budimir a falta de sete minutos e cando o seu equipo xogaba cun menos por expulsión de Raillo, polo que o Celta de Vigo, incapaz de matar o duelo, seguirá na zona de descenso unha xornada máis tras encadear o seu terceiro partido seguido sen gañar en Balaídos.

Óscar García Junyent sorprendeu cun once no que estaban Kevin Vázquez, en lugar do capitán Hugo Mallo, e Brais Méndez, no canto de Santi Mina. Tamén regresaron ao once Pione Sisto e Lobotka, suplentes en Butarque. E a posta en escena do seu equipo foi inmellorable.

O Celta saíu a dominar, cun Rafinha omnipresente. O ex azulgrana participou en todas as accións de perigo dos celestes. Da súa primeira conexión con Aspas saíu un potente disparo que se marchou fóra por pouco. Antes xa rozara o gol cun rebote que se envenenó o xusto para pór en apretos o porteiro visitante.

Co Mallorca replegado, o Celta abriu o xogo ás bandas, sobre todo cara a á esquerda, onde Lucas Olaza exhibiu o seu fantástico golpeo. Un centro seu orixinou o primeiro tanto, logo dun espectacular remate de cabeza de Rafinha. Reina seguiuno coa mirada. Era o minuto 20.

Pero a alegría apenas lle durou dez minutos ao conxunto galego. De Burgos Bengoetxea, logo de revisar a acción tras ser informado polo VAR, sinalou penalti por un pisotón de Aidoo sobre Budimir, moi protestado polos locais. Salva Sevilla puxo a igualada.

O tanto do empate danou ao Celta, que aínda así gozou dunha boa ocasión ao fío do descanso para porse de novo por diante, logo doutro gran centro de Olaza: Brais Méndez rematou alto.

Vicente Moreno, técnico do Mallorca, moveu ficha no intermedio para ter maior presenza en ataque con Cucho, pero o seu equipo atopouse pronto cun penalti en contra por unha infantil falta do colombiano, que substituíra a Febas, sobre Olaza. Iago Aspas enganou Reina e puxo o 2-1 desde os once metros aos cinco minutos da continuación.

Estirouse moito máis o conxunto bermellón, e o Celta atopou os espazos para saír ao contraataque. Nun deles Iago Aspas estivo preto de plantarse no man a man ante Raíña. Evitouno Valjent, moito máis rápido na carreira que o internacional español. Ao partido faltáballe ritmo polas continuas interrupcións. O xogo ensuciárase.

Puido matar o encontro o Celta cun disparo de Pione Sisto que salvou, baixo paus, Valjent; e pagouno despois porque o Mallorca, cando xogaba con dez por expulsión de Raillo, igualou cun tanto do croata Budimir a falta de sete minutos para o final. Na prolongación, Reina cunha gran parada evitou o dobrete de Aspas e Santi Mina disparou lixeiramente desviado.

Ficha técnica
2 Celta de Vigo: Rubén Blanco; Kevin Vázquez (Juan Hernández, min.88), Aidoo, Araujo, Olaza; Lobotka, Okay; Brais Méndez (Santi Mina, 66), Rafinha, Pione Sisto; Aspas.
2 Mallorca: Reina, Fran Gamez, Valjent, Raillo, Agbenyenu; Dani Rodríguez, Salva Sevilla (Lago Junior, min.61), Baba, Febas (Cucho, min.46); Budimir e Take (Chavarría, min.76)
Goles: 1-0 Rafinha, min.20; 1-1 Salva Sevilla (p), min.31; 2-1 Iago Aspas (p), min.50; 2-2 Budimir, min.83
Árbitro: De Burgos Bengoetxea (vasco). Expulsou ao visitante Raillo (min.77) por dobre amoestación. Ademais, mostrou cartón amarelo a Aidoo e Santi Mina por parte do Celta de Vigo, e a Cucho por parte do Mallorca.
Incidencias: Encontro correspondente á decimoséptima xornada de LaLiga disputado no estadio municipal de Balaídos ante 13.247 espectadores. Antes do partido gardouse un minuto de silencio en memorial do mozo celtista e abonado do club Miguel Gil García