2-3. O Celta cae ante o Levante e segue sen certificar a permanencia

Iago Aspas celebra el segundo gol del Celta ante el Levante. EFE
photo_camera Iago Aspas celebra el segundo gol del Celta ante el Levante. EFE

O Levante asaltou Balaídos cunha vitoria (2-3) que entorpece a permanencia do Celta na liga Santander, pois agora terá que certificar a salvación no campo do Espanyol na última xornada. O conxunto celeste, a pesar de xogar cun máis durante corenta minutos por expulsión do visitante Miramón, ofreceu unha pobre imaxe.

O Levante, que presentou a gran novidade do porteiro Koke Vegas, necesitou moi pouco para intimidar ao Celta. O seu inicio foi sorpresivo. Con só tres minutos, Bardhi obrigou a Iván Villar a estirarse para despexar un lanzamento. Pouco despois, o centrocampista macedonio culminou un grande ataque elaborado por Miramón, Mayoral e Campaña, que asistiu para o gol de Bardhi.

Non asimilara o Celta o impacto, cando un grave erro defensivo facilitou outro gol, de Mayoral, a pesar de que esta vez o tanto foi anulado porque o VAR avisou ao árbitro dun fóra de xogo de Clerc antes do pase final.

A imaxe do equipo celeste foi preocupante: brando, pouco intenso, asustadizo. O Levante tivo a pelota. Xogou cómodo, presionou arriba. Apoderouse do partido con desafogo. E é que mediada a primeira parte, a única aproximación do conxunto galego foi un tiro afastado de Brais Méndez.

Os roles esperados estaban cambiados en Balaídos: un Celta tímido contra un Levante animoso. O equipo de Paco López manexou o partido a pracer durante a primeira media hora. Aspas perdeu un balón no centro do campo e o contragolpe granota, sensacionalmente elaborado por Mayoral e Roger, finalizouno con gol Bardhi, que aproveitou un resbalón de Araujo para quedar só ante Iván Villar.

O conxuntó vigués necesita igualar o resultado que consiga o Leganés na última xornada de Liga para lograr a permanencia

O Celta deu ata ese momento a sensación de ser un coador. Con todo, foi aí, con dous goles de desvantaxe, cando espertou o conxunto celeste. A súa primeira acción con perigo foi un tiro de Brais Méndez, que desviou a córner Clerc. No saque de esquina, Araujo peiteou o centro e Santi Mina marcou cun remate na área pequena.

Ese gol deu confianza ao Celta. Tamén o Levante fraqueou. Murillo avisou ao cabecear unha falta lateral. Máis letal foi Aspas, que cerca do descanso, acougou todos os medos co gol do empate, unha xogada académica que resolveu con sinxeleza: defensa visitante adiantada, pase en profundidade de Santi Mina e carreira de Aspas para chegar á pelota antes que os centrais e o porteiro. O Celta arranxou cos dez minutos finais a catástrofe do primeiro tempo.

Óscar García fixo cambios no descanso. Meteu a Bradaric e Nolito. Pero o escenario non foi o que esperaba. A segunda metade abriu con outra grande acción do Levante, que se asociou na zona central cunha parede Campaña-Mayoral, continuou cun centro de Clerc desde a esquerda e coroou cun gol de Mayoral, libre para rematar tras calcular mal Araujo,

O Celta quedou ferido, sen ideas en ataque, a pesar de ter un xogador máis por expulsión de Miramón —o VAR mandou ao árbitro a revisar no vídeo unha dura falta a Aspas—. Nublouse o conxunto galego.

Só creou un par de centros perigosos cara a Santi Mina. Foi unha escasísima ameaza durante corenta minutos para un equipo que se xoga a permanencia, un Celta pobre que rozou o empate no minuto 93 cun gol de Nolito que posteriormente anulou o árbitro, que revisou a xogada co VAR e, quizais, observou que Gabriel Fernández tapaba desde unha posición de fóra de xogo a visión do porteiro no momento do remate de Nolito.

Ficha técnica
Celta: Iván Villar; Kevin Vázquez (Hugo Mallo, min. 80), Murillo, Araujo (Juan Hernández, min. 90), Olaza; Okay (Bradaric, min. 45), Fran Beltrán (Nolito, min. 45), Rafinha; Brais Méndez (Gabriel Fernández, min. 84), Santi Mina y Aspas.
Levante: Koke Vegas; Miramón, Vezo, Rober Pier, Clerc; Rochina (Vukcevic, min. 93), Campaña, Radoja (Postigo, min. 93), Bardhi (Melero, min. 76); Borja Mayoral (Morales, min. 76) y Roger (Coke, min. 65).
Goles: 0-1 Bardhi min. 11; 0-2 Bardhi min. 28; 1-2 Santi Mina min. 36; 2-2 Aspas min. 45; 2-3 Mayoral, min. 52
Árbitro: Munuera Montero (colexio andaluz). Expulsou a Miramón con vermella directa no minuto 59; a Nolito por dobre cartón amarelo no minuto 94. Amoestou a Rafinha e Nolito por parte do RC Celta.
Incidencias: Encontro correspondente á trixésima sétima xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Abanca Balaídos sen afeccionados.